Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India a testat o nouă versiune a rachetei BrahMos de la bordul unei aeronave de tip Su-30MKI
09 dec 2021 / 15:58
Potrivit topwar.ru, India a efectuat o nouă testare a versiunii rachetei BrahMos. Testul a avut loc în poligonul Chandipur din largul coastei Odisha (fostul stat Orissa din estul Indiei, cu ieșire la Golful Bengal).
Avion de vânătoare Su-30MKI aflat în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene Indiene.

Pentru testarea rachetei a fost folosit un avion de vânătoare Su-30MKI aflat în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene indiene. După cum au informat sursele deschise, India dispune de un total de 255 de aeronave de acest tip.

Racheta supersonică lansată de pe aeronavă a zburat de-a lungul traiectoriei stabilite, confirmându-și caracteristicile tehnice.

Anterior, versiunea aeriană a rachetei BrahMos a fost testată în luna iulie 2021. Aceasta are o bătaie de aproximativ 300 de kilometri și o viteză maximă de circa 2,89 Mach. În continuare, armata indiană vizează creșterea vitezei de zbor a rachetei, dar, deocamdată, este prea devreme pentru a vorbi despre acest lucru.

În anunțul făcut de Ministerul indian al Apărării privind lansarea rachetei se arată faptul că principalele componente ale motorului acesteia au fost dezvoltate de industria militară indiană. Asamblarea rachetelor BrahMos Aerospace are loc la Hyderabad, cu participarea Federației Ruse, în special prin societatea Strela din Orenburg.

G Ad:

Versiunile maritimă și terestră ale rachetei BrahMos, produse în comun de India și Federația Rusă, sunt deja operaționale în cadrul Forțelor Armate indiene. Se așteaptă ca, prin introducerea în dotare a versiunii aeriene, să crească în mod semnificativ capacitatea de luptă a Aviației Militare a Indiei.

Această misiune este destul de urgentă pentru autoritățile de la New Delhi, ținând cont de situația dificilă de la frontierele cu Pakistanul și China.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro