Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India acuză China că a dislocat sisteme rusești S-400 “Triumf” la frontiera din zona disputată
15 oct, 14:09
Principalul partid de opoziție din India a atras atenția că desfășurarea de către China a sistemelor rusești de rachete antiaeriene S-400 „Triumf” la frontiera din Ladakh reprezintă o „amenințare gravă” pentru interesele indiene de securitate din regiune.

"Este pentru prima dată când ei [Armata Populară de Eliberare] desfășoară S-400 la frontieră. Este o amenințare gravă pentru noi, iar guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru a se asigura că problema este rezolvată", a declarat pe 13 octombrie purtătorul de cuvânt al formațiunii Congresul Național Indian, Pawan Khera.

Potrivit datelor publice, China a instalat sisteme S-400 „Triumf” la baza aeriană Nyingchi situată la aproximativ 20 km delinia de separație (LAC - Linie of Actual Control) care delimitează teritoriile controlate de India și China în estul regiunii Ladakh.

„Cât de departe sunt avioanele indiene din Jammu și Kashmir și Ladakh de aceste S-400?”, a întrebat retoric liderul partidului indian.

 

G Ad:

Reacția Chinei: India ar trebui să aprecieze ceea ce a obținut cu greu în zonele de frontieră

 

Ultima rundă de discuții la nivel militar între cele două părți a avut loc pe 10 octombrie, dar s-a încheiat cu un impas, Comandamentul de Vest al armatei chineze acuzând India că persistă cu adresarea unor “cereri nerezonabile”.

„În loc să evalueze greșit situația, partea indiană ar trebui să aprecieze ce a obținut cu greu în zonele de la frontiera dintre China și India”, a declarat Long Shaohua, purtător de cuvânt al comandamentului militar.

De cealaltă parte, într-o declarație oficială emisă de oficialii militari indieni după reuniune, se precizează că China „nu poate oferi nicio propunere de durată” ca răspuns la „sugestiile constructive” ale New Delhi-ului privind soluționarea confruntării.

Forțe armate ale Chinei și Indiei sunt implicate într-o confruntare în regiune de peste un an, deși între cele două părți au fost organizate până în prezent 13 runde de discuții la nivel înalt și militar.

Acuzațiile privind instalarea de către China a sistemelor rusești de rachete antiaeriene vin în contextul în care în luna februarie a început un proces de dezangajare a forțelor. Până în prezent, au fost dezangajate doar trupele din Valea Galwan, malurile nordice și sudice ale lacului Pangong Tso și din Gogra Post.

În mass-media din India se consideră că China nu va renunța la pretențiile sale privind câmpiile Depsang și Hot Springs, prima dintre acestea situată strategic la intersecția cu Kashmirul administrat de Pakistan, ceea ce va reprezenta un blocaj în progresul negocierilor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro