Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India merge în continuare pe mâna rușilor: Armata indiană va cumpăra alte avioane MiG-29 și Su-30MKI
18 ian, 21:59
Jurnalul indian Times of India a informat, pe 18.01.2021, că oficialitățile de la New Delhi și-au exprimat intenția de a achiziționa din Rusia 21 de avioane de vânătoare MiG-29 și 12 avioane de vânătoare Su-30MKI.

Potrivit datelor prezentate de ziar, o solicitare oficială în acest sens va fi adresată în scurt timp companiei ruse Rosoboronexport.

În urma acestei noi achiziții, numărul de avioane de tip MiG-29 din dotarea Forțelor Aeriene ale Indiei va crește la 80, iar cel al aeronavelor Su-30MKI la 284.

Ministerul indian al Apărării a anunțat că, în luna iulie a anului trecut, părțile au ajuns la un acord de principiu privind achiziționarea a 21 de avioane MiG-29, dotate cu cea mai modernă avionică și echipamente electronice, precum și modernizarea celor 59 de avioane de acest tip aflate deja în înzestrare.

În același timp, este în curs de realizare și modificarea a 42 de avioane de tip Su, pentru ca acestea să poată lansa rachetele balistice supersonice BraMos.

Comentariul autorului: Negocierile dintre autoritățile de la New Delhi și Moscova pentru achiziționarea avioanelor MiG-29 se desfășoară din anul 2019, când o delegație a Forțelor Aeriene indiene a vizitat facilitățile rusești pentru a inspecta aceste aeronave.

Potrivit părții indiene, achiziționarea de avioane noi MiG-29 și modernizarea aeronavelor vechi de acest tip va costa 991 de milioane de dolari. Avioanele Su-30MKI vor fi cumpărate pentru un preț de aproximativ 1,43 miliarde de dolari.

În competiție cu avioanele rusești s-au aflat avioanele americane F-21. Compania Lockheed Martin a intenționat să producă astfel de aeronave special pentru piața indiană.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro