Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India pregăteşte primele teste ale rachetei nucleare balistice K-4
Pentru a-și consolida și mai mult capacitățile de lovire a țintelor inamice, cu ajutorul submarinelor, India intenționează să testeze rachetele nucleare K-4, potrivit Defense World.

Shaurya sau K-4 este o rachetă balistică mare-sol (SLBM), cu o rază de acţiune de aproximativ 3500 de kilometric. Testul rachetei balistice va fi efectuat de pe o platformă subacvatică, în apropierea coastei Andhra Pradesh, sud-estul Indiei.

Racheta este proiectată şi dezvoltată de către Defence Research and Development Organisation of India (DRDO) pentru submarinele nucleare din clasa Arihant, care sunt construite în totalitate de industria navala indiană. Aceste submarine, dotate cu rachete balistice K-4, ar urma să devină coloana vertebrală a triadei nucleare a Indiei.

Finalizarea testelor rachetei balistice K-4 şi implementarea cesteia pe submarinele din clasa Arihant, ar permite Indiei să aibă un rol descurajator şi mai mare în fața intereselor geostrategice ale Chinei şi ale Pakistanului.

Conform rapoartelor, DRDO va efectua testele de lansare ale rachetei balistice K-4 de pe o platformă subacvatică, au declarat surse guvernamentale. Testul rachetei K-4 a fost planificat să aibă loc luna trecută, dar a fost amânat.

Surse guvernamentale au precizat că testarea rachetei balistice K-4 se va face de pe un ponton subacvatic, deoarece racheta este încă în prima fază a testelor. O lansare reală a rachetei balistice K-4, dintr-un submarin, va fi făcută numai după ce aceasta va trece toate testele.

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"