Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
India pregăteşte primele teste ale rachetei nucleare balistice K-4
08 noi 2019 / 21:27
Pentru a-și consolida și mai mult capacitățile de lovire a țintelor inamice, cu ajutorul submarinelor, India intenționează să testeze rachetele nucleare K-4, potrivit Defense World.

Shaurya sau K-4 este o rachetă balistică mare-sol (SLBM), cu o rază de acţiune de aproximativ 3500 de kilometric. Testul rachetei balistice va fi efectuat de pe o platformă subacvatică, în apropierea coastei Andhra Pradesh, sud-estul Indiei.

Racheta este proiectată şi dezvoltată de către Defence Research and Development Organisation of India (DRDO) pentru submarinele nucleare din clasa Arihant, care sunt construite în totalitate de industria navala indiană. Aceste submarine, dotate cu rachete balistice K-4, ar urma să devină coloana vertebrală a triadei nucleare a Indiei.

Finalizarea testelor rachetei balistice K-4 şi implementarea cesteia pe submarinele din clasa Arihant, ar permite Indiei să aibă un rol descurajator şi mai mare în fața intereselor geostrategice ale Chinei şi ale Pakistanului.

Conform rapoartelor, DRDO va efectua testele de lansare ale rachetei balistice K-4 de pe o platformă subacvatică, au declarat surse guvernamentale. Testul rachetei K-4 a fost planificat să aibă loc luna trecută, dar a fost amânat.

Surse guvernamentale au precizat că testarea rachetei balistice K-4 se va face de pe un ponton subacvatic, deoarece racheta este încă în prima fază a testelor. O lansare reală a rachetei balistice K-4, dintr-un submarin, va fi făcută numai după ce aceasta va trece toate testele.

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Lupii Războinici (I). Xi, între o decizie ce amintește de Tiananmen și cruciada lui Trump
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale
BREAKING NEWS
Premierul Orban cere MApN o anchetă la Romarm după ce producția de măști românești a fost oprită
EXCLUSIV
Cristian Diaconescu nu crede în transferul armelor nucleare ale SUA în Polonia. 'Varșovia ar deveni vulnerabilă în fața Rusiei'
Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Peste o sută de ambarcațiuni de viteză au intrat în dotarea Forțelor Navale din Iran
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse
Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya
SUA încetează derogările privind cooperarea nucleară cu Iranul. Teheranul spune că nu e afectat