Potrivit informațiilor publicate de publicaţia germană Soldat & Technik, pe 13 aprilie 2022, Ungaria ar putea lua decizia de a achiziționa noul obuzier autopropulsat de 155 mm HX3 produs de compania germană Rheinmetall.
Potrivit informațiilor publicate de publicaţia germană Soldat & Technik, pe 13 aprilie 2022, Ungaria ar putea lua decizia de a achiziționa noul obuzier autopropulsat de 155 mm HX3 produs de compania germană Rheinmetall.
Ucraina este în discuții pentru achiziționarea de drone grele de atac de fabricație americană, capabilitate care ar putea produce modificări semnificative în dinamica războiului cu Rusia.
Datele Ministerului israelian al Apărării au evidențiat faptul că Regatul Maroc a obținut un set de sisteme de apărare de la Israel după recenta apropiere politică dintre cele două țări, care a fost marcată de vizita ministrului Apărării Benny Gantz în capitala Rabat.
Pe 11 aprilie, The National Post a relatat că prim-ministrul canadian Justin Trudeau a autorizat alocarea a 500 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să reziste în faţa agresiunii militare ruse. Ca parte a acestui ajutor militar oferit de Canada, Forţele Armate Ucrainene ar urma să primească inclusiv transportoare blindate.
Damen a lansat ieri la Șantierul Naval Damen Galați modulele 2&3 aparţinând Navei de Suport Logistic (Combat Support Ship) / (CSS) Den Helder. Aceasta e una din cele mai mari și complexe nave care au fost vreodată construite în România.
Unii membri ai parlamentului Norvegiei au precizat că sunt de acord cu privire la transferul de arme de fabricaţie norvegiană în Ucraina, cum ar fi sisteme de rachete antiaeriene şi rachete anti-navă. Unele dintre aceste arme fiind cerute chiar de către Volodimir Zelenski, când, în urmă cu aproape două săptămâni, s-a adresat deputaţilor şi miniştrilor din parlamentul Norvegiei.
Damen a anunțat că în ceea ce privește contractul „Corveta multifuncțională”, compania își menține oferta și e dispusă să construaiscă de îndată navele în România. Amintim că oferta Damen pentru România sunt corvete Sigma 10514 cu armament american.
Compania germană de armament Rheinmetall are în vedere să livreze Ucrainei și tancuri Leopard, nu doar mașini de luptă pentru infanterie Marder.
Potrivit publicației turcești Milliyet, Turcia ar putea lua în considerare achiziționarea de avioane rusești de vânătoare de tip Su-57, în cazul în care Congresul american nu va aproba vânzarea către Ankara a avioanelor de vânătoare F-16.
Forţele Navale Regale olandeze construiesc o noua navă de aprovizionare şi suport logistic, aflată în lucru la Şantierul Naval Damen din Galaţi, România. Recent, şantierul a finalizat construirea celor două module care corespund Compartimentului Maşinilor iar astăzi, acestea au fost lansate.
Autoritățile ucrainene nu abandonează încercările şi eforturile de a reface capabilităţile militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. După cum bine a precizat săptămâna trecută ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, armata ucraineană are nevoie de arme la standarde NATO, deoarece cele de provenienţă sovietică, pe care unele state europene s-au angajat să le ofere Ucrainei, la solicitările Kievului, sunt vechi de 30-40 de ani şi nu sunt suficiente pentru prea mult timp.
Slovacia pare pregătită să valorifice la maximum oportunitățile apărute în industria de apărare odată cu războiul din Ucraina. Potrivit informațiilor confirmate de ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Naď, guvernul ucrainean a început negocierile cu partea slovacă pentru achiziționarea obuzierului autopropulsat Zuzana 2.
Slovacia urmează să demareze un program amplu de înzestrare cu transportoare blindate. Iar pe lista scurtă a Slovaciei se regăsesc și transportoarele Piranha V. În acest sens DefenseRomania deține informații cu privire la faptul că au existat discuții privind Piranha V, iar în cazul în care Bratislava ar alege acest trasportor ele ar urma să fie produse în țara noastră.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că cele două fabrici de armament din oraşul Cugir, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme, au asigurate comenzi pentru următoarele luni şi că ar exista posibilitatea semnării altor contracte astfel încât să fie acoperit întregul an 2022.
Potrivit datelor oficiale, în primul trimestru al anului 2022, Ucraina a achiziționat de treizeci de ori mai multe echipamente pentru industria de apărare din Turcia decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Ministrul Economiei a efectuat o vizită la Cugir. Florin Spătaru a inspectat Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică Cugir, unde a identificat „două realități total diferite”.
La finalul lunii martie, ministrul Vasile Dîncu anunța public că ultima prelungire a acordului de semnare a contractului pentru programul „Corveta multifuncțională” este finalul lunii aprilie.
Întreprinderea de cercetare și producție Salyut din Rusia, lider în dezvoltarea și implementarea radarelor de bord navale, a brevetat o stație radar mobilă de coastă, pentru detectarea țintelor dincolo de linia orizontului, cu asigurarea sporită a secretului. Acest lucru rezultă din textul brevetului, aflat la dispoziția agenției de presă Tass, publicat de Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală din Rusia.
Ministrul apărării al Poloniei a semnat marţi contractul pentru achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată, pentru o sumă totală de 4,74 de miliarde de dolari (4,32 de miliarde de euro), conform anunţurilor făcute anul trecut, informează AFP.
Achiziția de F-16 Fighting Falcon a României a generat numeroase discuții și nu de puține ori critici, în special din cauza faptului că aeronavele sunt second hand. Să aruncăm un ochi spre vecinii noștri de la sud de Dunăre.
Ministrul Vasile Dîncu a declarat că România nu deține avioane de tip MiG-29 funcționale.
Ministrul Apărării Naționale a efectuat o vizită în cursul zilei de ieri la Bacău. În cadrul vizitei de la Aerostar Bacău, ministrului Vasile Dîncu i-a fost prezentat și stadiul programului de mentenanță al F-16 Fighting Falcon.
Contractorul turc de apărare Roketsan a anunțat că a dezvoltat o rachetă de croazieră de ultimă generație, numită "ÇAKIR", care poate fi lansată de pe platforme terestre, maritime și aeriene.
Elbit Systems a propus producția în România a Watchkeeper X ca soluție pentru Ministerul Apărării Naționale în cadrul programului de înzestrare UAS-TO. Dronele vor fi modernizate cu cele mai noi sisteme.
Ministerul polonez al Apărării intenționează să crească comenzile pentru sisteme portabile de rachete antiaeriene (MANPADS) Piorun (poloneză - fulger), produse de compania Mesko SA. Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de ministrul polonez a Apărării, Mariusz Blaszczak.
În această săptămână, compania Euro Trophy GmbH a fost înființată în Germania. Misiunea acestei companii este de a comercializa, vinde și produce sistemul avansat de protecție activă Trophy (APS) pentru vehicule blindate (atât cele cu roți, cât și cele cu șenile) produse şi folosite de statele din U.E şi din NATO.
Costel-Neculai Dunava, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului și în cadrul căruia s-a discutat despre sensibila problemă a offsetului în procesul de achiziție a tehnicii militare, a făcut referiri la proiectele industriei de apărare.
De la începutul invaziei ruse, ucrainenii au capturat peste 130 de tancuri rusești de diferite tipuri, cel puţin asta susţin analişti militari independenţi de la Oryxspioenkop.com – care în aceste zile au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată şi distrusă pe teritoriul Ucrainei. În cele mai multe situaţii aceste tancuri, pe deplin operaționale și pregătite de luptă, au fost abandonate de militarii ruşi pe câmpul de luptă, deoarece aveau o singură problemă, lipsa combustibilului.
Vasile Dîncu a declarat că în România vor exista producții de drone și de minisubmarine. Ministrul Apărării afirmă că acest lucru se va întâmpla în următorii doi-trei ani.
Guvernul canadian a dat ieri undă verde pentru alegerea avionului de luptă F-35 ca înlocuitor preferat pentru avioanele de luptă CF-18, vechi de patru decenii, ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene (RCAF). Următorul pas în acest proces de achiziţie tine de începerea negocierilor cu producătorul american de avioane stealth, Lockheed Martin.