România vinde un prim lot format din 20 de tancuri sovietice de tip T-55.
România vinde un prim lot format din 20 de tancuri sovietice de tip T-55.
Într-un raport anual al Parlamentului francez publicat marți se menționează că Egiptul a ocupat primul loc în lista principalilor importatori de arme din Franța, în 2021, faptul datorându-se unei comenzi de 30 de avioane de luptă Rafale în valoare de 4,5 miliarde de euro.
Majoritatea dronelor produse în Federația Rusă nu îndeplinesc cerințele tehnice și tactice ale Ministerului rus al Apărării.
Statele Unite vor începe să livreze primelor două baterii ale sistemului NASAMS către Ucraina peste aproximativ două luni, a declarat marți Pentagonul, respingând informaţiile apărute în mass-media care relatau că Ucraina le-a primit deja.
Directorii companiilor de apărare din SUA și din țările partenere se întâlnesc în această săptămână la Bruxelles pentru a discuta o strategie de asistență în domeniul armamentului pe termen lung pentru Ucraina.
Vasile Dîncu a discutat despre posibilitatea ca România să achiziționeze sistemul israelian Iron Dome, subiect care a ținut capul de afiș al presei în ultimele zile.
Forțele Aeriene ale SUA au acordat, săptămâna trecută, un contract în valoare de 985 de milioane de dolari companiei Raytheon Technologies pentru dezvoltarea și testarea unor rachete de croazieră hipersonice. Prin acordarea acestui contract, U.S. Air Force intenţionează să treacă programul Hypersonic Attack Cruise Missile (HACM) din faza de proiect pilot în etapa de dezvoltare şi testare. De asemenea, îşi propune să reducă şi numărul companiilor angajate în dezvoltarea de arme hipersonice, de la trei la una.
La aproape patru luni de zile de la anunţul că lucrează la dezvoltarea unei noi generaţii de tancuri, compania General Dynamics a precizat ieri, într-un scurt mesaj postat pe contul său de Twitter, că AbramsX - o versiune nouă şi complet modernizată a legendarului tanc M1 Abrams - va fi prezentată pentru prima dată la expoziția de apărare AUSA care are loc luna viitoare din Washington DC.
Armata SUA a actualizat, la 19 septembrie 2022, cerințele pentru programul CCMS-H, al cărui nume înseamnă "Close Combat Missile System-Heavy". Prin derularea acestui program militar, armata SUA dorește să dezvolte o nouă rachetă antitanc, care, din punct de vedere al specificaţiilor tehnice, ar trebuie să fie superioară tuturor modelelor existente, în special sistemului de rachete antitanc Javelin.
Cele două țări din Asia de Sud-Est doresc să cumpere drone înarmate, produse de compania turcă Baykar.
Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a vorbit despre aruncarea în luptă de către ocupanții ruși a dronelor iraniene, sesizând că momentul a culminat cu încetarea lansărilor rachetelor de croazieră către teritoriul Ucrainei.
Ministrul bulgar al Apărării, Dimitar Stoianov, a declarat săptămâna trecută, în timpul unei vizite efectuate la poligonul militar Novo Selo, că modernizarea tancurilor T-72 ale Forţelor Terestre Bulgare va fi finalizată până la sfârșitul lunii aprilie 2023. Stoianov a mai precizat că se aşteaptă ca sistemele de comandă și comunicaţii, necesare programului de modernizare, să fie livrate în curând. Astfel, Bulgaria intenţionează să prelungească durata de viaţă pentru tancurile T-72 până în anul 2030.
Alegerea Egiptului privind acordul de a produce în comun avioane de luptă cu India nu va fi o mare surpriză, întrucât nu este prima cooperare în domeniul apărării dintre cele două țări, de mai mult timp piloții egipteni fiind antrenați de omologii lor din India.
O vizită efectuată de Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, în Coreea de Sud, a dus la semnarea unor acorduri și scrisori de intenție
Acordând o atenţie deosebită dezvoltării industriei naţionale de apărare şi demarării multor programe militare de înzestrare, Polonia demonstrează că are ca obiectiv să devină una dintre cele mai bine pregătite state membre ale NATO, din punct de vedere militar. Astfel, Polonia îşi pregăteşte propria industrie de apărare pentru producţia a peste 800 de tancuri K2 Black Panther.
În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Coreea, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut vineri, 23 septembrie, întrevederi cu ministrul Administraţiei Programului de Achiziţii pentru Apărare, EOM Dong-hwan, și cu președintele Comisiei pentru Apărare Națională, LEE Hunseung, precizează Ministerul Apărării Naţionale.
Generalul de brigadă în rezervă Pini Yungman, vicepreședinte executiv al Rafael Advanced Defense Systems, într-un interviu acordat site-ului polonez Defence24, a precizat că industria israeliană este dispusă să producă în Polonia celebrul sistemul activ de protecţie Trophy.
Industria de apărare din Federația Rusă a anunțat creșterea producție pentru avioanele Su-57, considerate de ruși de generația a V-a. Anunțul trebuie pus sub semnul întrebării în contextul în care programul are mari dificultăți iar sancțiunile occidentale pun sub reale probleme tehnologice industria rusă.
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, efectuează, între 22 şi 25 septembrie, o vizită oficială în Coreea de Sud. România caută soluții ”de cooperare în domeniul apărării”.
Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede reglementarea și ajustarea prețurilor contractelor de achiziții publice, inclusiv celor aflate în derulare.
Sistemul de luptă aeriană al viitorului (SCAF), susţinut în special de Paris şi Berlin şi care pare să stagneze de un an, "se va face", a dat asigurări joi în Germania ministrul francez al armatelor, Sebastien Lecornu, relatează AFP.
Compania turcă de tehnologie de apărare Baykar a livrat 20 de drone de luptă în Emiratele Arabe Unite luna aceasta, au declarat două surse turce, și ar putea vinde mai multe exemplare, pe măsură ce relațiile diplomatice dintre cei doi foști inamici regionali se îmbunătățesc.
Guvernul interimar al Bulgariei a decis să aprobe achiziționarea a alte opt avioane de luptă F-16 Block 70/72. Astfel, Bulgaria va avea o escadrilă completă de 16 avioane de luptă din aceeași clasă. Amintim că, la sfârșitul anului 2019, guvernul bulgar aprobat plata pentru opt avioane de luptă F-16 Block 70/72, care sunt deja în proces de producţie şi urmează să fie livrate către Forţele Aeriene Bulgare începând cu anul 2026.
Presa din Israel vorbește din nou despre posibilitatea unui acord privind vânzarea sistemelor de apărare antiaeriană Iron Dome.
Preocuparea reprezentanţilor companiei ruse Uralvagonzavod a fost să schimbe programul de lucru al uzinelor de la 12 ore de lucru pe zi la 24 de ore, șapte zile pe săptămână. Cel mai probabil, acest lucru se datorează unei lipse acute de personal calificat care să asigure repararea vehiculelor militare care se întorc avariate de pe frontul din Ucraina, dar şi pentru continuarea modernizărilor planificate și pentru repunerea în funcțiune a vehiculelor din depozitele armatei ruse.
Producătorul rus de arme Kalaşnikov a creat o versiune modificată a puştii sale de asalt AK-12, folosită de forţele ruse în Ucraina.
Potrivit cotidianului coreean Munhwa Ilbo, o delegație oficială din Slovacia, condusă de ministrul apărării Jaroslav Naď, va fi prezentă la expoziția de tehnică militară DX Korea 2022, care începe pe 21 septembrie în Coreea de Sud. Pe lângă participarea la această expoziție, delegația slovacă va vizita și fabricile coreene de armament unde sunt produse tancurile K2 Black Panther și aeronavele FA-50.
Ministerul lituanian al Apărării a declarat că a demarat procedurile de achiziție pentru 35 de sisteme UAV, dintre care 26 sunt de tip "mini" și 9 de tip "mic".
Statele Unite sunt dispuse să furnizeze tancuri către Ucraina, a declarat un oficial american al apărării, dar precizând că acestea nu pot fi furnizate în următoarea perioadă deoarece militarii ucraineni trebuie să înveţe să le opereze şi să le repare.
Directorul național pentru armament, Martin Sonderegger, și managerul programului elvețian F-35A, Darko Savic, au semnat contractul de achiziție la data de 19 septembrie 2022 la sediul Armasuisse din Berna. Astfel, achiziția a 36 de F-35A este convenită prin contract.