Presa marocană a sărbătorit intrarea țării în clubul producătorilor de drone militare, în urma unui acord între Tel Aviv și Rabat în baza căruia Marocul va produce o parte din dronele dezvoltate de Israel.
Presa marocană a sărbătorit intrarea țării în clubul producătorilor de drone militare, în urma unui acord între Tel Aviv și Rabat în baza căruia Marocul va produce o parte din dronele dezvoltate de Israel.
IGSU va avea, în următorii ani, în dotare două vase Stan Patrol 5009, pentru căutare/salvare, respectiv de stingere a incendiilor.
Compania germană Rheinmetall a adus la expoziția de armament AUSA 2022 o nouă versiune a vehicului de lupta Lynx OMFV.
Compania americană General Dynamics Land Systems a prezentat oficial primul prototip al viitorului tanc AbramsX . La începutul săptămâni trecute, am publicat informații despre această evoluție a M1 Abrams, dar acum avem ocazia să vedem mai în detaliu acest tanc.
UE își propune să diversifice lanțul de aprovizionare cu materii prime rare și să stimuleze producția de semiconductori în fabricile statelor membre.
Regatul Unit și Polonia au convenit să colaboreze la dezvoltarea viitoarelor sisteme de arme pentru a-și consolida legăturile militare și capacitățile de apărare.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de noi sisteme de apărare antiaeriană pentru Kuweit.
Armata americană nu va putea în curând să mai furnizeze Ucrainei echipamentele de vârf pe care i le-a furnizat până în prezent.
Rezervele SUA se apropie de limite, în special, în materie de muniţii, potrivit unor responsabili şi experţi americani, citaţi de AFP.
Compania americană General Dynamics Land Systems (GDLS) a oferit noi detalii despre conceptul noului tanc Abrams, precum și o reprezentare grafica mai detaliată a acestuia. Compania a confirmat acum că noul tanc va folosi un sistem de propulsie hibrid diesel-electric, alături de faptul că va fi mai ușor, va avea un echipaj mai mic și va dispune, printre altele, de o versiune fără echipaj și de capabilități bazate pe inteligență artificială. Propulsia hibridă este una dintre caracteristicile care se regăsească pe ceea ce acum este denumit AbramsX.
Starea precară a echipamentelor militare rusești, observată din plin pe frontul din Ucraina, a constituit probabil încă un motiv pentru ca francezii să accelereze procesul de înnoire a muniției. Față de 2022, Parisul va cheltui mai mult cu o treime doar pentru a avea muniție nouă.
Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a discutat despre cooperarea industrială între România și Israel, amintind că Israelul e prezent în țara noastră inclusiv prin unități de producție. România și Israel se află în discuții avansate pentru diferite sisteme de armament, inclusiv drone.
Prin proiectul Army of Drones, Statul Major General al Forţelor Armate Ucrainene a reușit să cumpere aproape o mie de UAV-uri și să instruiască peste o mie de operatori de drone, în cele trei luni de la data lansării, a precizat, pe 4 octombrie, ministrului pentru Transformare Digitală, Mihail Fedorov.
Mult timp discretă asupra ajutorului militar pe care-l oferă Ucrainei şi acuzată de unii că nu face suficient la acest capitol, Franţa a început să fie mai deschisă cu privire la susţinerea sa militară faţă de Kiev, dar marja ei de manevră rămâne limitată din cauza carenţelor industriei sale de apărare şi stocurilor sale mici de arme şi muniţii, relatează miercuri AFP.
Statele Unite investesc în producerea muniției pentru a satisface nevoile de pe câmpul de luptă ale armatei ucrainene, a precizat Laura Cooper, asistent al secretarului Apărării pentru afaceri internaționale.
MBDA salută semnarea, la 4 octombrie, a unui acord guvernamental britanico-polonez de cooperare în domeniul rachetelor antiaeriene, care definește dimensiunea cooperării industriale pentru programul NAREW.
U.S. Marine Corps a acordat companiei Oshkosh Defense un contract de 23,7 milioane de dolari pentru livrarea mai multor sisteme de apărare cu rachete anti-navă NSM (Naval Strike Missile), dar într-o versiune complet autonomă/ fără pilot.
Gigantul european MBDA a reușit să testeze cu succes o rachetă Akeron MP, de generația a V-a, aceasta fiind lansată către o țintă aflată dincolo de linia orizontului vizibil, cu ajutorul unui sistem de drone.
MApN a lansat o licitație privind achiziționarea unui software de comandă și control pentru Forțele Terestre Române.
După controversele privind alegerea F-35 de Elveția, se pare că a venit rândul Canadei. Compania suedeză Saab, producătorul Gripen, aeronavă aflată în faza finală a competiției cu F-35 Lighting II, acuză Canada pentru modul în care a ales aeronava de generația a V-a americană.
Recent, au apărut informaţii că Forțele Armate Ucrainene ar putea primi mai multe obuziere franceze autopropulsate CAESAR - acest lucru a fost menţionat de ministrul ucrainean al afacerilor externe , Dmitro Kuleba, după o întâlnire cu omologul său francez Catherine Colonna. În același timp, la acel moment nu a fost menţionată perioada de timp când aceste obuziere ar urma să ajungă la Forțele Armate Ucrainene.
Compania poloneză de apărare Huta Stalowa Wola (HSW) a prezentat prototipul final al sistemului Baobab-K, care poate transporta până la 600 de mine antitanc programabile MN-123.1 și MN-123.2. Recent, HSW a finalizat întregul proces de testare al sistemului Baobab-K, care era în lucru de aproape patru ani. Acest eveniment deschide calea pentru începerea producției în serie a sistemului Baobab-K.
Companiile Lockheed Martin și Verizon au experimentat, în misiuni ISR, sisteme militare de comunicații 5G instalate la bordul dronelor.
În ultimele zile au apărut noi discuții cu privire la tehnica militară grea de către dispun Forţele Terestre Romane, mai ales în contextul în care un prim lot de tancuri T-55 urmează să fie vândute pentru a fi dezmembrate.
Armata rusă ar fi desfășurat în Ucraina un lot de noi vehicule militare de luptă, ne mai folosit până acum. Se pare că mai multe vehicule blindate rusești K-4386 Typhoon-VDV au fost folosite pentru prima dată în luptă, în teritoriile pe care armata rusă le ocupă acum în Ucraina.
Norvegia și Coreea de Sud își intensifică cooperarea în domeniul apărării și securității. Compania sud-coreeană Hyundai Rotem a emis un comunicat de presă în care anunță că a fost semnat, pe 28 septembrie, un acord de cooperare cu compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace AS.
România vinde un prim lot format din 20 de tancuri sovietice de tip T-55.
Într-un raport anual al Parlamentului francez publicat marți se menționează că Egiptul a ocupat primul loc în lista principalilor importatori de arme din Franța, în 2021, faptul datorându-se unei comenzi de 30 de avioane de luptă Rafale în valoare de 4,5 miliarde de euro.
Majoritatea dronelor produse în Federația Rusă nu îndeplinesc cerințele tehnice și tactice ale Ministerului rus al Apărării.
Statele Unite vor începe să livreze primelor două baterii ale sistemului NASAMS către Ucraina peste aproximativ două luni, a declarat marți Pentagonul, respingând informaţiile apărute în mass-media care relatau că Ucraina le-a primit deja.
Directorii companiilor de apărare din SUA și din țările partenere se întâlnesc în această săptămână la Bruxelles pentru a discuta o strategie de asistență în domeniul armamentului pe termen lung pentru Ucraina.