Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat vineri că guvernul său va continua eforturile pentru ca Turcia să devină unul dintre liderii mondiali în domeniul industriilor de apărare.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat vineri că guvernul său va continua eforturile pentru ca Turcia să devină unul dintre liderii mondiali în domeniul industriilor de apărare.
În luna octombrie a acestui an, Berlinul a trimis la Kiev unul dintre cele patru sisteme de rachete antiaeriene IRIS-T. Sistemul este necesar apărării ucrainene ca răspuns la atacurile masive cu rachete rusești din ultimele săptămâni. Reamintim că Rusia a atacat instalații cheie ale infrastructurii energetice din Ucraina, lăsând o mare parte a populației locale fără electricitate.
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.11.2022, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în cadrul Centrului pentru arme avansate aparținând Institutului central de cercetare nr. 46 al Ministerului rus al Apărării, se află în curs de dezvoltare un vehicul de transport deasupra reliefului, pentru deplasarea de persoane și mărfuri într-o zonă de ducere a luptei.
Racheta antiaeriană Patriot poate fi acum dirijată spre țintă și cu ajutorul altui tip de radar, pe lângă cel aflat în dotarea standard a sistemului.
Ucraina poate trage zilnic mii de obuze de artilerie împotriva invadatorilor ruşi, în timp ce forţele NATO în Afganistan trăgeau 300 de lovituri pe zi, transmite agenţia de presă Ukrinform, citând publicaţia americană The New York Times, potrivit Agerpres.
Alte două obuziere autopropulsate de tip PzH 2000 se pregătesc să revină în Ucraina, după ce au fost reparate în Lituania.
Două elicoptere de tip AH-1 Super Cobra și SH-70 Seahawk, au aterizat în premieră pe viitoarea navă amiral a Turciei - TCG Anadolu, pe care ar fi trebuit să opereze și avioane americane de tip F-35 Lightning II.
În vara acestui an România a semnat o scrisoare de intenție cu Franța pentru a achiziționa cel puțin două submarine din clasa Scorpene.
Point Blank Enterprises, companie americană cu sediul în Pompano Beach, Florida, se declară onorată să continue participarea să la programul OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) al armatei SUA. Recent, Point Blank Enterprises a prezentat Armatei SUA un design a ceea ce se doreşte a fi un înlocuitor pentru vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley. Echipa PBE, formată din experți de top din domeniul industriei de apărare a evaluat cerințele venite din partea U.S Army pentru o viitoare platformă de vehicule de luptă și a proiectat cu atenție un IFV de nouă generație care ar trebui să fie ceva revoluţionar pentru armată.
România a semnat recent contractul pentru achiziția celor 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia, urmând ca viitoarele avioane să formeze două escadrile care vor completa prima escadrilă formată din 17 avioane F-16 achiziționate din Portugalia.
Fregatele și distrugătoarele Marinei Regale vor primi un impuls semnificativ în ceea ce privește rachetele cu rază lungă de acțiune prin integrarea tehnologiei de ultimă generație. Astfel, Marea Britanie a ales Naval Strike Missile (NSM), soluție la care a recurs și România.
Industria de armament din Europa de Est a început să producă arme, obuze de artilerie şi alte echipamente militare într-un ritm fără precedent după Războiul Rece, pe măsură ce guvernele din regiune sunt în fruntea eforturilor de sprijinire a Ucrainei în lupta sa cu Rusia, transmite Reuters.
Aflat într-un birou călduţ la Kremlin, departe de linia frontului din Ucraina şi total rupt de realitatea din teren, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, susţine că ,,stocurile de arme rusești sunt suficiente pentru toată lumea''. Medvedev ori minte cu neruşinare pentru a ascunde neputinţa complexului militar industrial rus de a produce noi arme pentru armata rusă, ori este în continuare prost informat, minţit am putea spune, de subalternii săi că totul merge conform planului pe frontul din Ucraina.
Mass-media din Turcia a publicat ieri un material video care prezintă în premieră primul prototip al avionul de vânătoare de ultimă generație TF-X - care este construit de Turkish Aerospace Industries.
Marin Gherman, jurnalist și expert cu origini române din Cernăuți, aflat în România, unde după începerea invaziei brutale a Federației Ruse are activități pedagogice la Suceava, a discutat despre situația de pe frontul ucrainean.
Nave de luptă japoneze au efectuat un test de interceptare a țintelor balistice în apropiere de Hawaii, validând capabilitățile antirachetă instalate la bord.
După o perioadă în care prețul aeronavelor de generația a V-a F-35 Lightning II au scăzut, producătorul Lockheed Martin anunță că urmează o creștere a prețurilor aeronavelor.
Dacă viitorul sistem de luptă aeriană [SCAF] înregistrează unele întârzieri, proiectul viitorului tanc franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS), mai cunoscut şi sub denumirea de ’’Eurotank’’, se află în impas. Lansat, ca și SCAF, în anul 2017, acest program nu ar fi trebuit să pună probleme insurmontabile în măsura în care urma să fie încredințat joint venture-ului KNDS, creată în 2015 prin fuziunea Krauss Maffei Wegman (KMW) şi Nexter care produce în special tancuri Leclerc, tunuri Caesar şi blindate VBCI. În mod evident, nu ar trebui să existe nicio dificultate în împărțirea echitabilă a sarcinilor între cei doi parteneri, în conformitate cu principiile care au fost stabilite de la început.
Industria poloneză de apărare intenţionează să finalizeze livrarea tancurilor modernizate Leopard 2PL/M1 în următorii cinci ani, precizează publicaţia Defence24 cu referire la o declaraţie a ministrului adjunct al Apărării din Polonia, Wojciech Skurkiewicz.
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit marți, 22 noiembrie, la sediul instituției, cu o delegație a Avioane Craiova S.A. condusă de directorul general al societății, Victor Muntean.
În Polonia, etapa de testare a noului vehicul de luptă al infanteriei (IFV) Borsuk este în curs de desfășurare. IFV-ul cu șenile este testat de soldații din Brigada 15 Mecanizată a armatei poloneze. Vehiculul de luptă Borsuk a fost dezvoltat de industria poloneză de apărare, iar în prezent este aşteaptă să intre în producţia de serie, fiind dorit de armata poloneză ca un înlocuitor al vechiului BMP-1.
Turcia continuă să ofere încă multe surprize legate de războiul ruso-ucrainean. După ce dronele sale de luptă Bayraktar TB2 au contribuit semnificativ, în primele zile de conflict, la încetinirea ofensivei rusești, recent au apărut informații despre prezența în Ucraina a rachetelor turcești TRLG-230 cu o rază de acțiune și precizie apropiate de rachetele folosite de celebrele HIMARS americane aflate pe teritoriul ucrainean.
Japonia își fabrică propriile produse militare. Până în prezent, singura țară care a cooperat cu Japonia a fost Statele Unite. Pentru prima dată, SUA nu va fi o țară producătoare de arme japoneze.
Potrivit unor surse din cadrul industriei de apărare turce, Italia a solicitat oficial Turciei vânzarea de vehicule aeriene fără pilot de atac (UCAV) cu capacitatea de lansare a munițiilor inteligente.
Polonia negociază achiziționarea din SUA a aproximativ 200 de lansatoare de rachete cu lansatoare multiple M142 HIMARS. Vicepreședintele Lockheed Martin Missiles and Fire Control, responsabil cu strategia și dezvoltarea afacerilor, Rita Flaherty, a vorbit despre negocierile actuale pe care compania le poarta acum cu Polonia. Noile lansatoare urmează să completeze cele 20 de HIMARS comandate în 2019, care ar trebui să fie livrate în 2023.
Cum nimic nu este întâmplător pe lumea asta în materie de decizii politice, recent am asistat la două anunțuri aproape concomitente despre relansarea programelor privind aeronavele tactice de luptă de generație următoare, de sorginte europeană.
Țările africane se întrec acum pentru achiziționarea de arme turcești, pe fondul succeselor obținute, în special de drone, existând cel puțin 10 țări de pe continent care au solicitat Ankarei achiziționarea de arme și echipamente militare.
Rusia a depozitat cantități mari de semiconductori pentru producerea rachetelor de înaltă precizie.
Ukroboronprom (concernul deținut de statul ucrainean, care include companiile din industria de apărare ) va produce și dezvolta în comun arme împreună cu mai multe state membre NATO.
Ministerul german al Apărării nu a reușit să planifice în mod eficient o comandă de piese de schimb pentru sistemele de artilerie autopropulsate PzH 2000 aflate în serviciul Forțelor Armate Ucrainene și nu a comandat pachete de piese de schimb la timp pentru reparațiile și întreținerea regulată a sistemelor de artilerie, aflate în stare de funcționare, precizează cotidianul german Der Spiegel.