MApN a anunțat că s-a semnat o scrisoare de intenție cu Coreea de Sud pentru un acord de cooperare în domeniul apărării între cele două state. DefenseRomania prezintă o listă scurtă cu ceeea ce am putea achiziționa din Coreea de Sud.
MApN a anunțat că s-a semnat o scrisoare de intenție cu Coreea de Sud pentru un acord de cooperare în domeniul apărării între cele două state. DefenseRomania prezintă o listă scurtă cu ceeea ce am putea achiziționa din Coreea de Sud.
Societatea Aerostar SA din Bacău va efectua serviciile de depanare, mentenanță și service pentru avioanele F16 care sunt achiziționate din Norvegia, anunță agenția de presă Rador.
Guvernul norvegian și-a exercitat dreptul de preempțiune în contractul de achiziție a obuzierelor autopropulsate K9 împreună cu vehiculele de muniție K10 și a decis să majoreze atât numărul sistemelor de artilerie, cât și pe cel al vehiculelor de sprijin.
Un acord-cadru care implică participarea industriei poloneze de apărare în procesul de producţie a lansatoarelor multiple de rachete HIMARS şi K239 Chunmoo, achiziţionate de armata poloneză, a fost aprobat miercuri de ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak. Mai concret, implicarea industriei poloneze de armament va consta, pentru început, în producţia de platforme (n.a. camioane) pe care urmează să fie instalate unităţile de lansare ale sistemelor de rachete. Potrivit mass-mediei poloneze, acest acord este al doilea că importanţă în ceea ce priveşte implicarea industriei poloneze de armament în producţia sistemelor de arme achiziţionate de Polonia.
Sancțiunile occidentale au îngreunat în mod semnificativ capacitatea Rusiei de a achiziționa și de a fabrica componentele necesare pentru a construi noi avioane de lupta, dar mai ales au pus piedicii dezvoltării unui avion de generația a cincea. Rusia și-a pus toată încrederea în viitorul avion Su-75, planificând primul zbor de testare în 2024. Cu toate acestea, proiectul avionului Su-75 Checkmate nu a progresat foarte mult. Nu a reușit să treacă de etapa machetei și a imaginilor grafice generate pe calculator.
Huntington Ingalls Industries (HII) și-a prezentat cel mai nou vehicul subacvatic fără pilot (UUV), denumit Remus 620.
Rusia a interzis cooperarea militară cu 74 de companii străine ca răspuns la sancţiunile occidentale, a anunţat marţi Kremlinul, citat de DPA, potrivit Agerpres.
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri, 8 noiembrie, la sediul MApN, cu ministrul economiei, Florin Marian Spătaru, într-o ședință de lucru dedicată soluțiilor de dinamizare a industriei naționale de apărare.
Laboratorul de Cercetare al Forțelor Aeriene din SUA, împreună cu Kratos Defence and Security Solutions, au anunțat testarea cu succes a dronei strategice XQ-58 Valkyrie, în scenariul unor comunicații precare.
Preşedintele Ucrainei afirmă că preluarea controlului a cinci companii strategice va ajuta sectorul de apărare.
România a anunțat, prin vocea premierului Ciucă, o creștere în 2023 a cheltuielilor militare. Totuși, sumele pălesc când ne uităm la bugetul apărării, prognozat de Polonia.
Vineri, 4 noiembrie, la sediul Romtehnica, a fost semnat contractul de achiziție de către Ministerul Apărării Naționale din România a 32 de avioane F-16 de la Guvernul Regatului Norvegiei.
Recent, au făcut publice recomandările privind organizarea și înzestrarea Forțelor Armate suedeze pe termen mediu și lung.
Șantierul Naval Galați, deținut de Damen, a lansat la apă nava de suport logistic - Combat Support Ship (CSS) - Den Helder.
România tatonează terenul achiziționării de obuziere autopropulsate, în aceeași măsură în care o face și în ceea ce privește arma tanc. În ceea ce privește înzestrarea cu obuziere autopropulsate, au existat câteva contacte între decidenții politici și unele companii internaționale.
Conducerea companiei turce BMC a anunțat că primle prototipuri ale tancului Altay, în noua versiune, vor fi puse la dispoziția armatei pentru testare anul viitor, scrie Turkiye Gazetesi.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că până în 2026 vor trebui livrate toate cele 2.902 camioane fabricate de Iveco pentru Armata română.
Potrivit informațiilor publicate pe contul de Twitter al armatei franceze "Armée de Terre" la 31 octombrie 2022, în prezent, forţele armate franceze au în dotare un total de 222 de tancuri Leclerc, iar până în anul 2025, 122 dintre acestea vor fi modernizate la standardul Leclerc XLR.
US Army a anunțat la finalul lui octombrie că va achiziționa puști de asalt Kalashnikov AK-74, primele răspunsuri de la potențialii furnizori fiind așteptate până pe 17 noiembrie.
Rusia susține că testează în Ucraina noile puști de asalt produse de Kalashnikov - AK-308 (calibru 7,62x51 mm), la standarde NATO.
Recent, în Germania au înregistrat în repetate rânduri survoluri neautorizate cu drone de mici dimensiuni în apropierea unor baze militare ale Bundeswehr, inclusiv asupra unor zone în care militarii ucraineni au fost instruiți pentru a învăţa să folosească arme oferite de statele occidentale.
În timp ce Bulgaria și Ungaria sunt singurele țări din NATO și UE care refuză oficial să trimită ajutor militar Ucrainei, industria bulgară de apărare s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari furnizori indirecți de muniţie către Ucraina, vânzând o cantitate record de arme de la începutul războiului.
Compania sud-coreeană din domeniul apărării Hanwha a anunțat că a oferit armatei poloneze un vehicul de luptă de luptă al infanteriei Redback pentru a-l supune unei serii de teste.
Polonia și România reprezintă principalii piloni ai NATO pe Flancul Estic. În ceea ce privește înzestrarea, dar și implicarea industriei de apărare în programele de înzestrare, polonezii se află cu mult în fața noastră.
Polonia a primit primul lot de drone turcești Bayraktar TB2, format din șase UAV-uri.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru spune că Automecanica Moreni ar putea produce un transportor blindat 4x4, anunță Agerpres.
Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională şi, în acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Compania turcă producătoare de armament Baykar, cunoscută pentru dronele folosite cu succes de ucraineni împotriva forţelor ruse, va încheia în doi ani construcţia unei fabrici în Ucraina, a declarat joi agenţiei Reuters directorul general Haluk Bayraktar.
România va achiziționa noi transportoare blindate de tip Piranha 5, după ce inițial a achiziționat 227 de astfel de vehicule.
O "disecţie" amănunțită a dronei iraniene de recunoaștere și atac Mohajer-6, care a fost "adusă" cu mare grijă la sol de către Forțele Armate Ucrainene, la sfârșitul lunii septembrie, a scos la iveală că UAV-ul a fost construit cum componente occidentale. Astfel, după cum arata analiştii publicaţiei The War Zone, drona iraniana Mohajer-6 foloseşte componente electronice japoneze, americane și chinezești, precum și motorul austriac Rotax 912, toate acestea fiind de uz comercial şi nu militar.