Reprezentanții contingentului francez dislocat în România au discutat cu reprezentații mass-media din România despre misiunea francezilor în țara noastră.
Reprezentanții contingentului francez dislocat în România au discutat cu reprezentații mass-media din România despre misiunea francezilor în țara noastră.
Un grup bipartizan din Congresul Statelor Unite a depus amendamente la actul normativ care autorizează cheltuielile militare americane, NDAA (Naţional Defense Authorization Act - n.r.) pentru a împiedica vânzarea de avioane de luptă F-16 Block 70 către Turcia, dacă Forţele Aeriene Turce continuă să încalce spațiul aerian în Marea Egee, în speciale a Greciei.
Un proiect major ia naștere la Caransebeș, unde compania românească Leviatan Design a demarat proiectarea de la zero a unui terminal civil. Aerportul de aici ar putea dispune inclusiv de un centru de testare al dronelor și al noilor tehnologii.
Simultec Măgurele, producător de simulatoare pentru forţele aeriene, terestre şi navale, filială a Elbit Systems – a fost desemnată să furnizeze simulatoare de zbor pentru Blackhawk S-70i şi Bell 412EP pentru o ţară din regiunea Asia-Pacific. Acest lucru confirmă capacităţile inginerilor Simultec de a proiecta, construi, dezvolta şi furniza tehnologie la cel mai înalt nivel atât pentru piaţa internă, dar şi pe piaţa internaţională.
Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat miercuri livrarea iminentă de arme aliaţilor din Estul Europei care în schimb vor trimite arme din era sovietică în Ucraina, relatează dpa.
Prima navă maritimă de patrulare FCS 4008 PATROL ce urmează să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră a fost lansată la apă de către Damen.
Gigantul francez Thales a prezentat VisionLoc, cea mai recentă funcție a camerelor de termoviziune Sophie.
Agenția de presă rusă Tass a anunțat, pe 06.07.2022, citând o sursă din cadrul structurilor de forță, că “pistoalele” electromagnetice rusești pentru lupta împotriva dronelor au fost folosite, pentru prima dată, în timpul agresiunii militare ruse din Ucraina.
Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cea mai mare companie poloneză din domeniul apărării, a precizat recent că începe efectuarea unor verificări - teste de accceptare - cu vehiculul blindat amfibiu Borsuk NBPWP (New Floating Infantry Fighting Vehicle). Dacă vehiculul de luptă Borsuk trece toate testele - conform standardelor stabilite de industria poloneză de apărare - deschide calea către procesul de negociere cu Forțele Armate Poloneze care sunt interesate de o viitoare achiziţie.
La Cincu Armata română dispune de un poligon de ultimă generație în care militarii români și cei aliați se antrenează pentru lupta în mediu urban. Proiectul a fost finalizat cu succes de către compania românească Leviatan Design.
În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Tass, directorul general al companiei Rosoboroneksport (parte a corporației de stat Rostec), Aleksandr Mikheev, a declarat, pe 04.07.2022, că, începând din anul 2000, au fost livrate partenerilor străini aproximativ 700 de avioane de vânătoare de tip Su-27 și Su-30.
Potrivit informațiilor publicate pe contul de Twitter al ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, la 2 iulie 2022, primul lot de 140 de vehicule blindate Cougar de fabricație americană a sosit în Polonia. Aceste vehicule vor fi livrate cât mai repede posibil armatei poloneze.
Ministerul israelian al Apărării a anunțat că primul transport de trupe blindat (APC) Eitan 8x8 a ieşit de pe linia de asamblare. Acest vehicul este destinat să înlocuiască unele dintre vehiculele blindate M113 mai vechi folosite în prezent de Forțele Israeliene de Apărare (IDF)
La mijlocul lunii iunie, Ministerul Apărării Naționale a luat decizia de a anula licitația de drone cunoscută și ca procedura de achiziție pentru „Sistem UAS tactic-operativ clasa II“ (UAS-TO). Totul în contextul unui război fără precedent după 1945 la Marea Neagră, declanșat de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.
În plin război la Marea Neagră, singurul portavion al Federației Ruse, Amiral Kuznețov, se află în proces de mentenanță în portul Murmansk. Însă ambițiile industriei privind construcția de portavioane noi sunt mari.
Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, și un cunoscător al arhitecturii de securitate din regiune, a discutat în exclusivitate la DefenseRomania despre sprijinul pe care țara noastră îl acordă Ucrainei. Acesta a afirmat că România a reînceput producția de proiectile pentru piesele de artilerie de calibrul 152 mm pentru a ajuta Ucraina.
Potrivit janes.com, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a anunțat recent (pe 28.06.2022) că societatea Baykar din Turcia își va pune la dispoziție toate capacitățile de producție pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Ucrainei.
O mică parte a echipei de succes care reprezintă compania românească Leviatan Design a fost prezentă în studiourile DefenseRomania.
La mijlocul acestei luni francezii de la Airbus au prezentat la Paris, în cadrul expoziției de tehnică militară Eurosatory, elicopterul multirol H145M, integrat cu o rachetă antitanc SPIKE ER dezvoltată de Rafael.
Primul lot de rachete aer-aer de tip MICA care au trecut printr-un program de recondiționare a fost livrat forțelor armate franceze de către gigantul european MBDA.
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 29.06.2022, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până la sfârșitul acestui an, nava mică purtătoare de rachete Grad, Proiect 21631, clasa Buyan-M, va fi introdusă în dotarea Brigăzii 36 Vedete Purtătoare de Rachete a Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB).
Forțele Navale ale SUA vor comanda mai puține avioane F-35C în anul fiscal 2023 – doar nouă, decât ar putea produce compania Lockheed Martin – maxim 30. Oficialii speră să folosească diferența de bani pentru alte priorități. Anterior, anunțaseră că intenționează să achiziționeze 20 de astfel de aeronave.
Un oficial de rang înalt al Pentagonului a confirmat miercuri că SUA sprijină pe deplin vânzarea de avioane de luptă F-16 Block 70 către Forţele Aeriene Turce, la câteva ore după ce președintele turc Erdogan a acceptat să ridice amenințarea cu veto la aderarea Finlandei și Suediei la NATO.
Statele Unite au anunţat oferta câştigătoare pentru derularea programului Mobile Protected Firepower (MPF) care urmăreşte dezvoltarea şi producţia unui tanc uşor pentru armata americană. Compania General Dynamics Land Systems a primit un contract de 1,14 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de noi tancuri ușoare pentru armata SUA. Ca parte a acestui contract, compania va începe să producă primele 96 de tancuri uşoare Griffin II, aşa cum prevede programul Mobile Protected Firepower (MPF).
Dacă existau persoane care sperau că Turcia va folosi veto-ul privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO pentru reprimirea în programul F-35 Lightning II, aceste speranțe au fost spulberat rapid de către Statele Unite ale Americii.
Industria germană de apărare a venit cu o propunere de vânzare a 100 de tunuri de artilerie autopropulsate Panzerhaubize 2000 către Forțele de Apărare Ucrainene.
Ucraina a semnat un contract cu compania germană Diehl Defence pentru achiziționarea sistemului de rachete antiaeriene IRIS-T SL, a precizat ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, într-un interviu pentru agenţia de presă ucraineană Ukrinform. Potrivit diplomatului ucrainean, valoarea contractului este de 178 de milioane de euro, iar guvernul german va aloca bani pentru achiziție.
Potrivit unui scurt comunicat de presă al ministrului polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, publicat pe Twitter la 20 iunie, primul lot de 70 din cele 300 de vehicule Cougar MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), comandate în 2021, tocmai au ajun în Polonia.
Grupul 31 de Mentenanță al Forțelor Aeriene ale SUA a venit în România pentru a instrui mai mulţi tehnicieni români din cadrul Forțelor Aeriene Române, ca parte a programului F-16 Fighting Falcon. Sergentul-major Brian Johnston, șeful Grupul 31 de Mentenanță al U.S. Air Force a venit în România alături de o echipă de cinci aviatori americani (n.r tehnicieni), la Baza 86 Aeriană Borcea, pentru a instrui mai mulţi tehnicieni români în ceea priveşte lucrările de mentenanţă şi întreţinere pentru avioanele F-16.
Agenția de presă rusă RIA Novosti a anunțat, pe 20.06.2022, citând o sursă bine informată, că, în luptele din Ucraina, Aviația Forțelor Terestre aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a început să întrebuințeze noua rachetă de aviație Produs 305, pentru a distruge instalațiile militare importante.