BAE Systems a primit un contract pentru furnizarea unui echipament modern anti-bruiaj pentru F-15E Strike Eagle al Forțelor Aeriene SUA.
BAE Systems a primit un contract pentru furnizarea unui echipament modern anti-bruiaj pentru F-15E Strike Eagle al Forțelor Aeriene SUA.
Compania germană KMW (Krauss-Maffei Wegmann) a prezentat cea mai recentă versiune a tancului Leopard 2, echipă cu sistemul activ de protecţie Trophy. Este vorba de o versiune Leopard 2A7 prezentată în Republica Cehă, în timpul NATO Days 2022.
O serie de informații indică faptul că Germania a ales sistemul israelian de apărare antirachetă Arrow 3 în cadrul anunțatei revizuiri majore a forțelor sale armate. O astfel de înțelegere, în cazul în care ar fi finalizată, ar oferi un tip unic de capacitate antirachetă în Europa de Vest, marcând prima vânzare la export a Arrow 3 și cimentând relațiile militare dintre Germania și Israel.
China va impune sancțiuni directorilor generali Boeing Defence și Raytheon pentru implicarea lor în ultimele vânzări de arme ale Washingtonului către Taiwan, a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului de externe, citat de Reuters.
Etapa I a procedurii privind achiziția de drone pentru Armata română s-a încheiat azi. Un singur ofertant și-a depus dosarul.
Senatorul republican Mitch McConnell pledează pentru furnizarea de arme mai puternice pentru Ucraina.
Anii 2025 – 2030 vor fi decisivi pentru a decide învingătorul din cursa tehnologică SUA - China, potrivit unui important raport, lansat recent în SUA.
Gigantul israelian Elbit Systems a dezvoltat o versiune specială pentru nevoile Armatei elvețiene a dronei Hermes 900. E vorba de Starliner, iar componente ale UAV-ului au fost fabricate în România de grupul israelian.
Adrian Iacob, director executiv Lockheed Martin Romania, în cadrul conferinței Black Sea and Balkans Security Forum, a vorbit despre un „centru HIMARS în România”.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegaţia a gigantului american Lockheed Martin, condusă de vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale, Ray Piselli, în cadrul dialogului fiind anunţată lansarea în România a investiţiei companiei americane în domeniul dezvoltării-cercetării în domeniul inteligenţei artificiale.
Un din marile răni deschise ale industriei de apărare din România e reprezentată de faptul că importăm pulberi din alte state, unele nu doar că nu sunt membre NATO, dar sunt chiar aliate ale Federației Ruse, precum e cazul Serbiei. Asta cu toate că produceam înainte de 1989 pulberi.
Ministerul Apărării Naționale a prezentat câteva programe prioritare pentru Armata română în contextul în care industria de apărare încearcă să se conecteze la Fondul European de Apărare (European Defence Funds). Una din aceste soluții prioritare e reprezentată de CBRN - soluții chimice, biologice, radiologice și nucleare.
Corporația întrunită producătoare de avioane (OAC) din Federația Rusă a anunțat planurile privind dezvoltarea și producerea avionului de vânătoare de perspectivă cu un singur motor Su-75 Checkmate.
Rachetele antiaeriene de tipurile AIM-9X, AMRAAM și AMRAAM-ER au fost lansate, în premieră, de pe același sistem – NASAMS, într-o demonstrație de apărare stratificată împotriva rachetelor de croazieră.
Turcia nu va vinde Indiei drone Bayraktar, acestea fiind asigurate doar statelor aliate și prietene, precum Azerbaidjan, Pakistan și Ucraina.
Polonia are în plan să îşi întărească dotările de apărare prin achiziţia a unui număr uriaș de elicoptere militare AH-64 Apache din Statele Unite, transmite agenția Agerpres, citând DPA.
DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 09 septembrie 2022, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.
În cadrul unui eveniment care a avut loc azi, Armata elvețiană a primit oficial primele două drone Hermes 900 produse de Elbit. E vorba de o versiune dezvoltată special de Elbit pentru Elveția.
Primele două sisteme cu rază scurtă de acțiune de tip NAREW dezvoltate de gigantul european MBDA au ajuns în Polonia unde se desfășoară cu succes ultimele teste.
Biroul de programe F-35 a oprit temporar acceptarea noilor aeronave F-35 pentru a asigura conformitatea programului cu reglementările de apărare „referitoare la metalele speciale”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare, Russell Goemaere.
Compania turcă Baykar Makina a informat, pe 06.09.2022, că a început asmablarea dronelor Bayraktar TB2 destinate Forțelor Armate ale Poloniei. Acestea vor fi livrate beneficiarului începând de luna viitoare, în baza unui contract încheiat anul trecut. Polonia va deveni primul beneficiar al TB2 din statele membre NATO, desigur, cu excepția Turciei.
După succesele înregistrate în ultimele conflicte moderne, respectiv Siria, Libia, Nagorno Karabakh și Ucraina, dronele de atac Bayraktar TB2 produse de compania turcă Baykar Makina sunt la mare căutare în străinătate.
Gigantul olandez Damen a publicat informații oficiale cu privire la proiectele pe care le are în derulare. Printre ele, construcția a nave pentru Marina Pakistanului la Șantierul Naval Galați pe care îl deține în țara noastră.
O sursă de rang înalt din Ministerul iranian al Apărării a dezvăluit că China a informat recent Iranul despre disponibilitatea de a-i vinde arme avansate, precum avioane de vânătoare și bombardiere de generația a cincea, rachete sol-aer, rachete antinavă și tancuri.
Generalul-maior Iulian Berdilă, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, în cadrul Black Sea and Balkans Security Forum, a subliniat importanța soldaților în războaiele viitorului.
Federația Rusă deschide rapid două noi uzine pentru repararea blindatelor, fapt ce indică pierderile mari pe care Armata rusă le-a suferit în ceea ce privește tehnica militară în primele 6 luni de război.
Cristian Sfichi, Director General al Thales Romania, în cadrul Black Sea and Balkans Security Forum, a trecut în revistă câteva proiecte ale companiei și a făcut referiri cu privire la îmbunătățirea cooperării pentru dezvoltarea industriei de apărare și securitate din România.
În cadrul conferinței Black Sea and Balkans Security Forum care s-a desfășurat în acest weekend și care a fost organizată de New Strategy Center, un panel important a fost reprezentat de infrastructura militară.
General-maior dr. ing. Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, a făcut referiri cu privire la achiziția de avioane F-16 Fighting Falcon a României.
În ultimele două zile, Republica Cehă a purtat negocieri serioase cu reprezentanții guvernului suedez privind interesul pentru achiziţionarea mai multor vehicule de luptă pentru infanterie CV90 Mk VI, în baza unui acord interguvernamental. Reprezentanții Cehiei le-au transmis suedezilor cerințele tehnice complete ale vehiculelor solicitate și, în același timp, au stabilit noi paliere de discuţii. Partea suedeză a promis că va oferi un plan complet de cooperare că va permite ca industria cehă de apărare să aibă o implicare serioasă în producţie de vehicule de luptă CV90. Cehia a deschis discuţiile cu filiala suedeză a BAE Systems, la câteva zile după ce a anunţat că achiziţionează în comun cu Slovacia mai multe vehicule de luptă CV90 Mk.