Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit marți, 22 noiembrie, la sediul instituției, cu o delegație a Avioane Craiova S.A. condusă de directorul general al societății, Victor Muntean.
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit marți, 22 noiembrie, la sediul instituției, cu o delegație a Avioane Craiova S.A. condusă de directorul general al societății, Victor Muntean.
În Polonia, etapa de testare a noului vehicul de luptă al infanteriei (IFV) Borsuk este în curs de desfășurare. IFV-ul cu șenile este testat de soldații din Brigada 15 Mecanizată a armatei poloneze. Vehiculul de luptă Borsuk a fost dezvoltat de industria poloneză de apărare, iar în prezent este aşteaptă să intre în producţia de serie, fiind dorit de armata poloneză ca un înlocuitor al vechiului BMP-1.
Turcia continuă să ofere încă multe surprize legate de războiul ruso-ucrainean. După ce dronele sale de luptă Bayraktar TB2 au contribuit semnificativ, în primele zile de conflict, la încetinirea ofensivei rusești, recent au apărut informații despre prezența în Ucraina a rachetelor turcești TRLG-230 cu o rază de acțiune și precizie apropiate de rachetele folosite de celebrele HIMARS americane aflate pe teritoriul ucrainean.
Japonia își fabrică propriile produse militare. Până în prezent, singura țară care a cooperat cu Japonia a fost Statele Unite. Pentru prima dată, SUA nu va fi o țară producătoare de arme japoneze.
Potrivit unor surse din cadrul industriei de apărare turce, Italia a solicitat oficial Turciei vânzarea de vehicule aeriene fără pilot de atac (UCAV) cu capacitatea de lansare a munițiilor inteligente.
Polonia negociază achiziționarea din SUA a aproximativ 200 de lansatoare de rachete cu lansatoare multiple M142 HIMARS. Vicepreședintele Lockheed Martin Missiles and Fire Control, responsabil cu strategia și dezvoltarea afacerilor, Rita Flaherty, a vorbit despre negocierile actuale pe care compania le poarta acum cu Polonia. Noile lansatoare urmează să completeze cele 20 de HIMARS comandate în 2019, care ar trebui să fie livrate în 2023.
Cum nimic nu este întâmplător pe lumea asta în materie de decizii politice, recent am asistat la două anunțuri aproape concomitente despre relansarea programelor privind aeronavele tactice de luptă de generație următoare, de sorginte europeană.
Țările africane se întrec acum pentru achiziționarea de arme turcești, pe fondul succeselor obținute, în special de drone, existând cel puțin 10 țări de pe continent care au solicitat Ankarei achiziționarea de arme și echipamente militare.
Rusia a depozitat cantități mari de semiconductori pentru producerea rachetelor de înaltă precizie.
Ukroboronprom (concernul deținut de statul ucrainean, care include companiile din industria de apărare ) va produce și dezvolta în comun arme împreună cu mai multe state membre NATO.
Ministerul german al Apărării nu a reușit să planifice în mod eficient o comandă de piese de schimb pentru sistemele de artilerie autopropulsate PzH 2000 aflate în serviciul Forțelor Armate Ucrainene și nu a comandat pachete de piese de schimb la timp pentru reparațiile și întreținerea regulată a sistemelor de artilerie, aflate în stare de funcționare, precizează cotidianul german Der Spiegel.
La 16 noiembrie, președintele Republicii Ungare, Katalin Novák, și ministrul apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, au efectuat o vizita odiciala in Israel unde le-a fost prezentat sistemul israelian de apărare antirachetă Iron Dome, relatează Hungary Today.
Franţa, Germania şi Spania vor să recupereze întârzierea și au ajuns la un acord privind lansarea etapei următoare a dezvoltării unui nou avion de luptă, denumit SCAF - cel mai mare proiect de apărare din Europa.
Rusia a modificat rachetele antiaeriene S-300 pentru a crește raza și a lovi ținte la sol în Ucraina dar, așa cum era de așteptat, precizia acestora a avut mult de suferit.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 16.11.2022, submarinul diesel-electric B-588 Ufa, Proiect 636.3 (clasa Varshavyanka), a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP).
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat că încă este valabilă opţiunea Australiei de a achiziţiona submarine convenţionale franceze, informează Agerpres, care citează Reuters.
Pe fondul conflictului cu Ucraina, armata rusă continuă să primească noi categorii de armamente, care îi permit să-și refacă, fie și parțial, echipamentele pierdute în luptă. Astfel, pe 16 noiembrie, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost introduse: submarinul diesel-electric B-588 Ufa, un nou lot de avioane de vânătoare și bombardament Su-34, precum și mai multe lansatoare de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S.
Atât Armata română, cât și cea poloneză, urmăresc un nou program de înzestrare cu mașini de luptă pentru infanterie (MLI). Industria din Polonia însă are șanse mari să câștige un contract important, chiar cu un produs autohton - Borsuk.
Polonia continuă să-şi consolideze relaţiile SUA, precum și să crească calitatea lucrărilor militaro-industriale oferite de industria sa de apărare. În următorii cinci ani, industria militară poloneză va repara și întreține avioanele de luptă americane F-16 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa (USAFE). Aceasta este o mare realizare pentru industria militară poloneză, precizează cotidianul polonez Polska Zbrojna.
Membrii U.E urmează să crească bugetele militare cu până la 70 de miliarde de euro (72,2 miliarde de dolari) până în 2025, dar lipsa cooperării în cadrul proiectelor şi achiziţiile din afara blocului riscă să submineze eforturile de a crea forţe coerente, semnalează marţi Agenţia Europeană de Apărare, citată de Reuters.
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu a vorbit despre vizita pe care a efectuat-o în Statele Unite.
Germania va achiziționa aeronave americane de generația a V-a - F-35 Lightning II, dar decizia executivului a stârnit critici numeroase în rândul industriei de apărare de la Berlin.
Pe reţele de socializare au apărut noi imagini din timpul testelor sistemului israelian de artilerie autopropulsată SIGMA. Acesta va înlocui în următorii ani sistemele de artilerie autopropulsate americane M109 aflate în prezent în dotarea armatei israeliene.
Compania israeliană Elbit Systems a anunțat astăzi că a primit un contract în valoare de 72 de milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de aeronave fără pilot la bord (UAS) Hermes 900 și de capacități de instruire pentru un client internațional. Contractul va fi executat pe o perioadă de doi ani.
Ministrul responsabil cu Administrația Apărării din Maroc, Abdellatif Loudiyi, a anunțat că țara sa a început activități legate de industriile de apărare, inclusiv fabricarea de drone militare.
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că Statele Unite vor impune noi sancţiuni împotriva unei reţele transnaţionale de persoane şi companii care au lucrat pentru a procura tehnologii militare pentru efortul de război al Rusiei în Ucraina. Janet Yellen a declarat, înaintea începerii, marţi, a summitului G20 din insula indoneziană Bali că sancţiunile vor viza 14 persoane şi 28 de entităţi, inclusiv facilitatori financiari, dar a refuzat să ofere detalii despre locaţia acestora, amintește Rador.
General-maior dr. ing. Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, a făcut o trecere în revistă a programelor de înzestrare aflate în desfășurare, dar și a celor care vor urma pentru Armata română. Și, printre acestea, se numără achiziția de obuziere autopropulsate - anunțată de DefenseRomania în mai multe rânduri -, dar și cea de mașini de luptă ale infanteriei.
Contraamiral (r.) Constantin Ciorobea, fost locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale, a discutat despre controversatul contract „Corveta multifuncțională”.
Pregătirea şi înzestrarea Armatei României reprezintă în continuare direcţii-cheie, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul ceremoniei în care le-a fost adus un omagiu veteranilor militari.
Experții militari ruși apreciază că, în cadrul „operației militare speciale” din Ucraina, Rusia a demonstrat că nu a învățat lecția principală a războiului din Karabah, deși a fost evident de la început că, în prezent, victoria pe câmpul de luptă este obținută cu ajutorul armelor de înaltă precizie.