Statele Unite au început procesul de achiziționare a sistemelor norvegiene de rachete antiaeriene NASAMS pentru a le transfera ulterior către Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului în cadrul unui briefing.
Statele Unite au început procesul de achiziționare a sistemelor norvegiene de rachete antiaeriene NASAMS pentru a le transfera ulterior către Forțele Armate ale Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului în cadrul unui briefing.
Autoritățile poloneze lucrează la ultimele formalități pentru a livra către Ucraina primul lot de 8 obuziere autopropulsate Krab de calibrul 155 mm. Acest prim lot face parte dintr-un contract de furnizare a 54 de astfel de obuziere autopropulsate pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Pregătirea militarilor pentru obuzierele autopropulsate Krab este, de asemenea, în stadiul final, relatează PolskieRadio24.
După ce au fost folosite în luptă, unele dintre cele șapte obuziere autopropulsate pe care Germania le-a livrat Ucrainei au afișat mesaje de eroare pe sistemul de control al focului. Bundeswehr (armata germană) spune că nu se consideră vinovată pentru aceste defecţiuni tehnice şi precizează că problemele sunt legate de cadența prea mare a focului. Ce nu înţeleg reprezentanţii Bundeswehr este că ucraineni au cerut obuziere autopropulsate să le folosească în condiţii reale de luptă, nu în timpul unor exerciţii militare.
Guvernul filipinez a renunțat la un acord pentru achiziționarea a 16 elicoptere militare rusești de transport din cauza temerilor privind posibile sancțiuni ale SUA, au declarat oficiali filipinezi.
Ministerul francez al Apărării a comandat 18 obuziere autopropulsate Caesar pentru a le înlocui pe cele 18 care au fost oferite Ucrainei, a anunțat vineri, 29 iulie, compania franceză de apărare Nexter.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzare a 35 de avioane de luptă F-35 de către Germania, cu tot cu muniții și echipamente conexe, la un cost estimat la 8,4 miliarde de dolari, a anunțat joi Pentagonul.
Forţele Armate Ruse au fost nevoite să arunce în luptă, pe frontul din Ucraina, vechile tancuri T-62M, deoarece întreprinderile din cadrul Complexul Militar Industrial s-au confruntat cu probleme în repararea tancurilor de tip T-72 și T-80. Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express precizează că astfel de dificultăți au fost cauzate de corupția care există la nivelul industriei ruse de apărare.
Potrivit agenției de știri Anatolia, compania turcă Baykar va livra cu titlu gratuit Ucrainei o dronă Bayraktar TB2 și propune ca fondurile strânse de donatorii polonezi să fie direcționate către organizațiile umanitare din Ucraina.
Șeful Președinției Industriei de Apărare din Turcia (CSS), Ismail Demir, a declarat că primul lot de sisteme portabile de rachete antiaeriene „SUNGUR”, dezvoltate și produse de compania turcă Roketsan, a intrat în înzestrarea armatei turce.
Guvernul german a dat undă verde pentru vânzarea a 100 de obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 către Ucraina, potrivit unui raport al ziarului german Der Spiegel.
Industria de apărare din România va lansa o invitație premierului Nicolae Ciucă pentru testarea unei arme de asalt, produsă în România, care, susțin reprezentanții industriei, îndeplinește toate cerințele MApN în programul de înzestrare cu arme de asalt.
Soldații polonezi trebuie să aibă arme moderne și astfel de arme tocmai au fost comandate din Coreea de Sud, a declarat miercuri ministerul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak. Potrivit contractelor semnate azi de Varşovia pentru armele achiziţionate din Coreea de Sud, primele livrări de tancuri și obuziere autopropulsate vor fi făcut către în Polonia anul acesta, iar avioanele vor fi livrate anul viitor.
Președintele turc a dezvăluit, luni, într-o întâlnire cu oficiali de rang înalt din țara sa, că omologul său rus, Vladimir Putin, i-ar fi cerut să înființeze o fabrică a companiei Baykar, pentru a produce drone de atac Bayraktar în Rusia.
România are ca obiectiv producerea integrală a transportoarelor Piranha V, la Uzina Mecanică București, potrivit unui anunț făcut de ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a precizat totodată că până la finalul acestui an Armata noastră va avea în dotare încă 26 de transportoare blindate moderne Piranha V.
Guvernul britanic a anunțat că va colabora cu Japonia pentru a realiza avionul de luptă Tempest, de nouă generație. Anunțul, făcut în prima zi a spectacolului aerian, de săptămâna trecută, de la Farnborough (Anglia), pare să reprezinte o scurtă oprire înainte de fuziunea completă a proiectelor Tempest (britanic) și F-X (japonez), ambele dedicate realizării avioanelor de luptă de generația a șasea, potrivit The Guardian.
Pentagonul a evaluat oficial modul în care sunt utilizate dronele kamikaze Phoenix Ghost de către armata ucraineană. Merită să reamintim că cel mai nou pachet de ajutor militar pe care Statele Unite l-au acordat Ucrainei are o valoare de aproximativ 270 de milioane de dolari - anunțat în urmă cu câteva zile și care se află deja în drum spre Ucraina - include 580 de drone kamikaze Phoenix Ghost.
Safran Power Units și Rolls-Royce s-au alăturat gigantului european MBDA pentru dezvoltarea viitoarei rachete anti-navă franco-britanică E vorba despre programul Future Cruise And Anti-Ship Weapon (FC/ASW).
Polonia a oferit Forțelor Armate Ucrainene un lot de tancuri PT-91 Twardy. Transferul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Armament din cadrul Ministerului polonez al Apărării, Krzisztof Platek, precum și de șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, Andrii Yermak.
Ungaria va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7, în cadrul demersurilor de modernizare a forţelor sale armate, a afirmat luni ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, la o ceremonie militară desfăşurată în oraşul Tata din vestul ţării, transmite MTI.
Ucraina a primit din Germania primele trei sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard, a anunţat luni ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Resnikov, la televiziunea naţională preluată de Reuters.
O amplă anchetă jurnalistică la sud de Dunăre scoate la iveală informații interesante cu privire la transferul de armament către Ucraina via inclusiv România.
Statisticile oficiale publicate în această săptămână au evidențiat că exporturile turcești din industria de apărare și aerospațială, în prima jumătate a anului 2022, au atins un nivel record de aproximativ două miliarde de dolari, reprezentând o creștere cu 48% față de aceeași perioadă din 2021.
În luna aprilie a acestui an DefenseRomania a anunțat în exclusivitate că Slovacia a cerut un RFI (request for information) către General Dynamics cu privire la Piranha V iar în cazul în care Bratislava ar fi ales Piranha V, acestea urmau să fie produse în România. Din păcate Bucureștiul nu a reușit să respecte anumite termene fapt pentru care a pierdut oportunitatea, însă își poate lua revanșa în contextul în care Bulgaria e interesată de transportoare de acest tip.
Directorul industrial al companiei de stat Rostec din Federația Rusă, Bekhan Ozdoev, a declarat, pe 22.07.2022, că specialiștii societății analizează cu atenție experiența utilizării echipamentelor militare în timpul așa-zisa ''operației militare speciale'' din Ucraina, în scopul modernizării acestora.
Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunţat vineri că Polonia va achiziţiona 48 de avioane de vânătoare FA-50, un prim lot de 180 de tancuri K2 Black Panther şi obuziere din Coreea de Sud.
Sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SL, dezvoltat de compania germană Diehl Defence, pe care Germania intenţionează să-l ofere Ucrainei, va fi gata până la sfârșitul verii, a precizat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, în timpul unui interviu acordat Deutsche Welle.
Industria de apărare cu capital românesc are puține capacități de activare în contextul ipotetic al unei situații de război, e de părere general-locotenent (rtr.) Virgil Bălăceanu. Acesta a dezvăluit și că există un interes major din partea unor mari companii străine din industria de apărare pentru achiziționarea firmelor românești care s-au afirmat pe piață, dar a atins și subiectul producției pe timp de război în România.
Grecia a trimis o solicitare către Statele Unite pentru a se alătura programului de avioane de luptă F-35, solicitând în același timp oficialilor de la Washington să se opună achiziționării de către Turcia a unor noi avioane F-16.
Racheta ar fi parcurs cel puțin 200 de km, înainte de a lovi ținta, dar informația nu este confirmată direct. În schimb, se folosește expresia ”lovitură cu rază lungă”.
Norvegia achiziționează avioane de generația a V-a de tip F-35 Lightning II care vor înlocui flota actuală de F-16 Fighting Flacon. O parte din F-16 vor ajunge în dotarea Forțelor Aeriene Române. În contextul achiziției de F-35, Norvegia va achiziționa și muniție smart (inteligentă) de tip StormBreaker.