Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Înfrângere ISIS. SUA se tem că jihadiștii ar putea reveni după retragerea trupelor
04 feb 2019 / 22:46
Departamentul Apărării SUA arată într-un raport preluat luni de DPA că Statul Islamic ar putea reveni în Siria în 6-12 luni de la retragerea celor 2000 de militari americani, decisă de preşedintele Donald Trump în 19 decembrie anul trecut. 
Siria

Raportul întocmit de inspectorul general al Pentagonului avertizează că Statul Islamic (SI) continuă să atragă în Siria şi Irak zeci de luptători străini în fiecare lună şi beneficiază în continuare de donaţii externe. 

SI "îşi regenerează funcţii şi capacităţi cheie mai rapid în Irak decât în Siria", explică documentul. În ambele ţări, forţele locale se bazează în continuare foarte mult pe sprijinul coaliţiei internaţionale conduse de SUA. 

 

În Irak, Statul Islamic e greu de învinsForţele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzi au "luptători tenaci", dar sunt ameninţate de invazia Turciei, care le consideră legate de separatiştii din Turcia. SDF continuă lupta cu Statul Islamic, care mai are în Siria circa 2000 de combatanţi în poziţii defensive puternice. Aceştia vor lupta până la capăt, apreciază conducerea militară americană. 

În Irak, înfrângerea completă a SI este îngreunată de mai mulţi factori: forţa grupării jihadiste în zonele rurale, tunelurile şi refugiile, fluxul continuu de luptători străini, dificultatea securizării frontierei cu Siria şi instabilitatea din regiunile sunnite. 

Ca observaţie pozitivă, raportul menţionează că pelerinajele şiite de anul acesta au avut loc fără atacuri importante din partea SI, care este un grup sunnit extremist. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China trebuie să aleagă între J-20 și J-31. Chinezii admit că s-au inspirat de la americani
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
SUA își sporesc prezența în Polonia. Pentagonul va disloca prin rotație încă 1000 de soldați
Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
Prelungirea embargoului asupra Iranului este o insultă, spun oficialii iranieni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro