Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Întâlnire pe tema pregătirii exerciţiului NATO DEFENDER-Europe 21, la Primăria Braşov
24 Martie, 17:56
O întâlnire care a avut ca temă pregătirea exerciţiului NATO DEFENDER-Europe 21 a avut loc, miercuri, la Primăria Braşov, între reprezentanţii autorităţii locale şi o delegaţie militară mixtă româno-americană, constituită din specialişti de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre şi de la Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs).
Sursa foto Facebook: Primăria Municipiului Braşov

Conform unei informări transmise de Primăria Braşov, citată de Agerpres, în cadrul întâlnirii, la care au mai participat şi reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi ai ISU Braşov, au fost discutate "aspecte relevante privind desfăşurarea exerciţiului "DEFENDER-Europe 21", un exerciţiu de mare amploare la care va participa şi România, alături de alţi membri NATO".

Potrivit sursei citate, "vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării cooperării interinstituţionale, a promovării parteneriatului strategic dintre România şi SUA" şi s-a desfăşurat în contextul exerciţiului CIMIC VICTORY, care începând cu anul 2015, reprezintă activitatea principală de instruire în mediul civil real a structurilor CIMIC.

Principalele aspecte discutate au fost: prezentarea municipiului şi judeţului Braşov (mai ales zona metropolitană), precum şi a mijloacelor şi personalului din cadrul sistemului de apărare implicate în procesul de protecţie a populaţiei (evacuare, cazare, adăpostire, asigurare apă şi hrană etc.), pregătirea populaţiei pentru situaţii de criză, asigurarea asistenţei medicale de urgenţă a populaţiei; activităţi privind emigranţii/refugiaţii, persoane evacuate sau dislocate intern.

 

Exerciţiul "Defender-Europe 2021"Exerciţiul "Defender-Europe 2021" este programat să se desfăşoare la finalul primăverii şi începutul verii, iar oficialii NATO estimează că vor fi prezenţi peste 30.000 de militari americani, aliaţi şi parteneri din 26 de ţări.

Manevrele se vor desfăşura de la Marea Baltică până în Africa, pe teritoriul a douăsprezece state, având ca punct focal Europa de Sud-Est, în mod particular România şi Bulgaria. Este un exerciţiu multi-domeniu, menit să demonstreze capacitatea NATO de a deplasa forţe mari pe zone întinse de teritoriu, a menţionat sursa citată.

NATO ar putea decide să reducă amploarea exerciţiului în cazul agravării situaţiei în contextul pandemiei de coronavirus, a mai menţionat sursa citată. 

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Blinken: Orice agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns serios
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp și Simona Cojocaru, decorați cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler de către președintele Iohannis
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro