Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Într-un gest rar, Kim Jong-Un își cere scuze după ce soldații nord-coreeni au împușcat mortal și au ars cadavrul unui sud-coreean
25 sep, 13:39
Coreea de Nord şi-a exprimat regretul vineri pentru moartea unui sud-coreean dispărut, declarând că l-a împuşcat pe fondul măsurilor de luptă împotriva coronavirusului, a anunţat consilierul pentru securitate naţională al Sudului, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Departamentul Frontului Unit al Coreii de Nord, responsabil de legăturile transfrontaliere, a trimis o scrisoare biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in la o zi după ce oficiali de la Seul au declarat că soldaţi nord-coreeni au ucis un sud-coreean după care au stropit cadavrul cu benzină şi i-au dat foc.

Mesajul intervine în timp ce Moon se confruntă cu un impact politic intens asupra incidentului, care a coincis cu o reînnoire a impulsului pentru o politică de angajare cu Phenianul.

Scrisoarea îl citează pe liderul nord-coreean Kim Jong Un spunând că îi "pare rău" că incidentul a dezamăgit publicul sud-coreean şi nu ar fi trebuit să se întâmple, a declarat consilierul de securitate al lui Moon, Suh Hoon.

Soldaţii au tras peste 10 focuri asupra bărbatului, un oficial sud-coreean din domeniul pescuitului dispărut în această săptămâna, după ce el nu şi-a dezvăluit identitatea şi a încercat să fugă, a spus Suh, citând scrisoarea.

Dar în scrisoare se spune că ei au ars un dispozitiv plutitor pe care îl folosea bărbatul, conform manualelor lor antivirus, şi nu cadavrul acestuia.

"Trupele nu au putut să-l localizeze pe trecătorul neidentificat în timpul unei căutări după ce au deschis focul şi au ars dispozitivul în cadrul măsurilor naţionale de urgenţă de prevenire a bolilor", a mai declarat Suh într-un briefing, referitor la scrisoare. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro