Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis, după întrevederea cu Trump: România și-a arătat disponibilitatea de a găzdui mai multe trupe SUA
20 aug, 23:33
Președintele Klaus Iohannis a menționat că a abordat în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Statele Unite subiectul unei prezențe mai mare a trupelor americane pe teritoriul României.

Klaus Iohannis a avut o întrevedere de aproximativ 30 de minute azi cu președintele Donald Trump, în Biroul Oval, întrevedere în cadrul căreia cei doi au discutat și despre prezența trupelor americane în țara noastră.

Președintele României nu s-a ferit să precizeze că i-a arătat lui Donald Trump disponibilitatea ca România să găzduiască mai multe trupe SUA.

„Am discutat această chestiune. Am adus-o în discuție și am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari americane. Președintele Trump a fost foarte deschis. Am rămas cu Secretarul Apărării și am continuat această discuție tehnică pentru a vedea foarte concret unde se poate realiza așa ceva. 

Nu avem nevoie generic de o mărire a numărului ci vrem să avem mai mulți militari de exemplu în Brigada Multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să îl dezvoltăm, în poliția aeriană etc. Cu siguranță vom mai discuta cu proxima ocazie. 

Este foarte interesat (n.r. - Donald Trump) iar tema va fi urmărită în continuare și aprofundată de Secretarul Apărării”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă, după întrevederea cu Donald Trump de la Casa Albă.

Ştiri Recomandate

Turcia: Livrarea celei de-a doua baterii a sistemului S-400 este completă (Foto)
Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)