Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a început exercițiile comune cu Rusia și China
28 dec 2019 / 17:43
Iranul, Rusia și China și-au început exercitiile navale comune în apele de nord ale Oceanului Indian, a anunțat comandantul adjunct al Marinei Iraniene, transmite agenția Tasnim.

Într-o conferință de presă, amiralul Gholamreza Tahani a declarat că partea de nord a Oceanului Indian este o regiune extrem de sigură, adăugând că securitatea durabilă a fost stabilită de forțele armate iraniene.

„Aceasta (stabilirea securității) este o responsabilitate pe care o avem față de țară, regiune și lume și, în conformitate cu aceste responsabilități foarte importante, exercițiile militare trilaterale al Iranului, Rusiei și Chinei încep astăzi în Oceanul Indian de nord... ," a adăugat amiralul.

Tahani, care este și purtătorul de cuvânt al exercițiilor navale Iran-Rusia-China, a declarat că scopul acestui exercițiu este consolidarea securității în regiune.
"De la victoria Revoluției Islamice, este prima dată când Republica Islamică Iran organizează un exercițiu combinat cu cele două mari puteri navale ale lumii la un asemenea nivel", a afirmat el.

El a continuat să spună că exercițiul de război va începe cu navigarea în flotile, formate din navele celor trei țări, din portul Chabahar din Iran.

 

Exercițiu sub nasul americanilor

 

 

Miercuri, generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Iraniene, a declarat că evenimentul este menit să promoveze securitatea comerțului internațional în regiunile strategice, adăugând că schimbul de experiență în operațiunile de salvare maritimă ar trebui să fie urmărit și în cadrul acestor exerciții.

Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez al Apărării, Wu Qian, a anunțat că distrugătorul cu rachete ghidate din Xining va participa la exerciții, iar Rusia a trimis trei nave.

Exercițiile au loc pe fondul tensiunilor crescute între Iran și SUA, după ce Republica Islamică a doborât o dronă spion americană iar rafinării importante din Arabia Saudită au fost bombardate. 

Vezi și: China își continuă expansiunea. Ce se ascunde în spatele manevrelor militare ale Chinei, Rusiei și Iranului

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare