Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a lansat un UAV în timp ce IDF lupta cu Hamas. Drona doborâtă de Israel aparținea Iranului și era înarmată
20 mai, 20:47
În urmă cu două zile Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat că au doborât o dronă care se îndrepta dinspre Iordania spre teritoriul ei. Nu au fost oferite mai multe informații cu privire la incident. Până azi. 
Sursă foto: Israeli Air Force

Drona a fost doborâtă de IDF în nordul Israelului în zona Beit She'an. Nu se precizează dacă IDF a folosit sisteme antiaeriene, avioane de vânătoare sau elicoptere militare pentru a doborâ UAV-ul.

Cert e că azi, premierul Benjamin Netanyahu a confirmat că drona aparținea Iranului și era înarmată. E a doua în ultimii ani când Iran trimite UAV-uri înarmate către Israel. Lansarea dronei a avut loc în contextul în care Armata Israelului era implicată intens în operațiuni împotriva grupării teroriste Hamas în Fâșia Gaza. 

Iranul este un susținător activ al Hamas, grupare pe care o finanțează și căreia îi oferă constant tehnică militară. 

Potrivit celor de la Times of Israel, premierul Benjamin Netanyahu a confirmat că UAV-ul a fost lansat de forțele iraniene. Premierul israelian a adăugat că drona a fost lansată din Siria sau din Irak. 

G Ad:

Declarațiile au fost făcute de premierul Benjamin Netanyahu în urma unei întrevederi cu Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei. 

 

Israelul a prezentat dovezi Germaniei că drona doborâtă de IDF aparținea Iranului și era înarmată

 

După doborârea dronei de către IDF, componente ale UAV-ului au fost recuperate de Israel. Netanyahu i-a prezentat lui Maas dovezi potrivit cărora drona era una iraniană și înarmată.

Sursa citată precizează că aceasta este a doua dronă pe care Iranul o lansează către Israel. Un caz similar a avut loc în 2018, când Iranul a trimis din Siria o dronă spre nordul Israelului. Atunci, UAV-ul a fost doborât de un elicopter militar al IDF. Ca răspuns, Armata Israelului a efectuat atunci lovituri aeriene asupra obiectivelor Iranului în Siria.

Netanyahu a mai acuzat Iranul că sprijină grupările teroriste din Orientul Mijlociu, iar în gaza, nu doar Hamas, ci și Jihadul Islamic.

La mai bine de o săptămănă de la reluarea luptelor cu teroriștii din Hamas, IDF a anunțat că aproximativ 3.150 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel, marea majoritate fiind interceptate de sistemele de apărare ale Israelului.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Aviația israeliană a bombardat iar Fâșia Gaza după un atac cu baloane incendiare (Video)
Bombardierul stealth chinez H-20 va fi mai mare decât B-21 Raider
Palestinienii acuză pe Hamas că depozitează arme în zone rezidențiale
Zumwalt - distrugătoarele stealth prin care SUA vor continua să domine mările: Rachete hipersonice și semnătură radar a unei bărci de pescuit
Statele Unite vor continua raidurile aeriene în Afganistan dacă ofensiva talibanilor nu încetează
Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
Doi soldați turci au fost uciși după ce blindatul în care se aflau a fost atacat în Siria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro