Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a testat cu succes sistemul de apărare antirachetă Khordad-15
25 noi 2019 / 14:47
Iranul a testat cu succes noul sistem de apărare anti-rachetă Khordad-15, produs de industria locală de aparare.

Sistemul de rachete, denumit Khordad-15 și care a fost prezentat pentru prima dată în iunie anul curent, a fost testat cu succes vineri, în timpul unui exercițiu militar în provincia Samnan din nodul Iranului, a precizat agenția de știri Mehr.

Noul sistem iranian de apărare a fost testat pentru prima dată în condiții reale de luptă împotriva unor tinte inamice. Sistemul de apărare antirachetă poate să detecteze diverse ținte, inclusiv aeronave militare și drone.

Potrivit Ministerului Apărării iranian, sistemul Khordad 15 poate urmări aeronave inamice până la o distanță de 150 de kilometri. Sistemul este, de asemenea, capabil să detecteze ținte camuflate pe o rază de 85 km și să le atace la o distanță de maxim 45 de km. 

Khordad-15 este capabil să intercepteze 6 ținte simultan, iar mobilitatea sistemului defensiv permit personalului militar să pregătească apărarea antiaeriană pentru a atinge țintele în mai puțin de 5 minute.

Experții și tehnicienii militari iranieni au făcut, în ultimii ani, mari progrese în fabricarea unei game largi de echipamente militare autohtone, făcând forțele armate să fie suficient de bine pregătite în sfera de apărare. Iranul susține că armata să nu poate reprezenta o amenințare pentru țările regionale, subliniind că doctrina de apărare a Republicii Islamice se bazează în totalitate pe descurajare.

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene