Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul, despre zborul bombardierelor B-52 Stratofortress: Fără valoare operațională
18 ian, 17:09
Șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene a declarat că mișcarea SUA de a efectua zboruri cu bombardierele B-52 peste Orientul Mijlociu este lipsită de valoare din punct de vedere operațional, avertizând „inamicii” că Teheranul este pregătit să combată orice amenințare.

Întrebat de reporteri cu privire la mișcarea Comandamentului Central SUA de a efectua zboruri cu bombardiere B-52 Stratofortress în regiune, generalul-maior Mohammad Hossein Baqeri a declarat, cu ocazia unei conferințe de presă de la Teheran, că acele zboruri nu au valoare operațională, transmite agenția Tasnim.

Comandantul a mai spus că decizia SUA de a trimite un grup de luptă condus de un portavion, elicoptere și submarinul USS Georgia în Golful Persic, la 1.000 de kilometri distanță de coastele iraniene, arată că „inamicul” se teme de puterea de apărare a Republicii Islamice.

„Puterea de descurajare a Iranului i-a împiedicat pe inamici să se abțină de la orice acțiune”, a subliniat generalul-maior Baqeri, avertizând că forțele armate iraniene sunt pregătite să răspundă oricărei amenințări.

El a mai menționat că forțele militare iraniene au organizat cel puțin 10 exerciții militare în ultimele trei săptămâni atât la sol, cât și aerian și maritim pentru a-și demonstra capabilitatea de a proteja securitatea și interesele naționale ale țării.

Citește și: Bombardiere B-52 Stratofortress au zburat peste Israel spre Golful Persic

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro