Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul negociază cu Rusia achiziționarea de avioane și elicoptere de luptă rusești
19 oct, 15:10
Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Iraniene, Mohammad Bagheri, a anunțat că Teheranul va semna un acord cu Moscova privind furnizarea de avioane de vânătoare și elicoptere ruseșt,i imediat după ridicarea embargoului impus Iranului de către ONU.
Avioane de luptă de generația 4 ++, Su-35 – pe linia de asamblare a companiei JSC Sukhoi. Sursa Foto: JSC Sukhoi

În acest sens, pe 17 octombrie, Bagheri a sosit în capitala Rusiei într-o vizită oficială. Potrivit acestuia, în afara negocierilor aflate în curs de derulare cu Moscova, cu privire la achiziționarea de avioane și elicoptere de luptă rusești, în cadrul convorbirilor cu ministrul rus al apărări, generalul de armată Serghei Șoigu, au mai fost dezbătute și cele mai recente evenimente din Afganistan.

"Negociem acum punerea în aplicare a acordurilor privind achiziționarea de avioane de vânătoare și elicoptere rusești", l-a citat agenția Fars pe Bagheri.

De asemenea, presa internațională consideră că inclusiv discuțiile recente dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său iranian Hossein Amir Abdollahian, sau cele dintre președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin și șeful parlamentului iranian, Mohammad Bager Galibaf, au inclus pe lângă problematica dosarului nuclear iranian și aspecte privind livrarea de armament și tehnică militară către Teheran.

Comentariul autorului: Chiar dacă aeronavele de luptă rusești sunt livrate la prețuri mult mai mici decât corespondentele lor occidentale, este puțin probabil ca Iranul să își poată permite achiziționarea pe termen scurt sau mediu a unui număr semnificativ de astfel de mijloace de luptă.

G Ad:

Începerea negocierilor în acest sens arată fie că Teheranul se bazează în mod serios pe recuperarea rapidă a celor 10 miliarde de dolari pe care susține că, datorită embargoului, îi are blocați sub formă de active în băncile occidentale, și pe care i-a cerut ca precondiție pentru reluarea negocierilor de la Viena privind dosarul nuclear, fie că speră că, din dorința de a-și întări poziția în zonă, Moscova ar putea credita înzestrarea Forțelor Aeriene iraniene. În același timp, este aproape evident că astfel de declarații venite de la oficiali de rang secund au și o puternică încărcătură propagandistică, convenabilă ambelor părți în cazul de față. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro