Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul s-a dotat cu o nouă bază subterană de rachete de-a lungul coastei Golfului Persic
08 ian, 21:59
O nouă bază subterană cu rachete a fost inaugurată vineri în provincia iraniană Hormozgan, la nord de Golf şi de Strâmtoarea Ormuz, a anunţat generalul de divizie Hossein Salami, comandantul-şef al corpului Gardienilor Revoluţiei - armata de elită a regimului iranian - a relatat televiziunea de stat iraniană, citată de Xinhua, EFE şi Reuters.

'Scopul nostru este de a deveni mai puternici pentru a apăra integritatea teritorială şi suveranitatea ţării, precum şi realizările revoluţiei islamice', a declarat Salami într-un discurs televizat dintr-un tunel de la o bază subterană, a cărui amplasament exact nu a fost dezvăluit.

'Instalaţia inaugurată vineri, cu o lungime de un kilometru, este una din numeroasele locații similare subterane pentru depozitarea rachetelor strategice ale forţei navale a Gardienilor Revoluţiei', a adăugat generalul iranian.

Rachetele stocate aici sunt dispozitive de înaltă precizie, cu o rază de acţiune de 'sute de kilometri' şi o 'putere de distrugere foarte ridicată', a afirmat responsabilul militar iranian, specificând că acestea sunt 'capabile să depăşească sistemele de război electronic ale duşmanului'.

Potrivit acestuia, sistemele de lansare sunt ţinute în stare de alertă, gata să fie puse în funcţie imediat de 'numeroşi' tineri ofiţeri ai Gardienilor Revoluţiei, în caz de 'intenţie ostilă a inamicului'.

'Inamicii Iranului nu cred în puterea logicii, ci se bazează pe logica puterii', a declarat generalul iranian, potrivit căruia Teheranul nu a avut de ales decât să-şi consolideze mijloacele militare pentru a împiedica inamicul să-şi impună voinţa şi dominaţia asupra ţării.

 

Iranul se laudă cu orașe subterane, pline cu rachete

 

Anul trecut, Gardienii Revoluţiei anunţaseră că Iranul ar fi construit 'oraşe de rachete' subterane de-a lungul coastei Golfului, ameninţându-i cu un 'coşmar pe inamicii Iranului', notează Reuters.

În ultimii ani, periodic s-au produs incidente în Golf între marina Gardienilor Revoluţiei şi flota americană, care a acuzat forţele navale iraniene că au trimis vedete rapide de atac pentru a hărţui navele militare SUA care treceau prin strâmtoarea Ormuz.

Tensiunile au escaladat între Washington şi Teheran din 2018, după ce preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a retras SUA în mod unilateral din acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran şi şase mari puteri occidentale cu scopul de împiedica dezvoltarea unei armei atomice de către Iran, iar ulterior a reinstituit sancţiuni severe împotriva Teheranului, ceea ce a afectat puternic economia iraniană, relatează Agerpres.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro