Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul susţine că deţine drone cu o rază de acţiune de 7.000 km. Analişti militari: Teheranul îşi exagerează capabilităţile militare
27 iun, 14:58
Iranul deţine drone cu o rază de acţiune de 7.000 de kilometri, au relatat duminică mass-media de stat oficiale iraniene, citându-l pe comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei, - armata de elită a regimului iranian - o evoluţie care poate fi considerată de către Washington drept o ameninţare la adresa stabilităţii regionale. 

Această afirmaţie intervine într-o perioadă în care Iranul şi şase mari puteri occidentale negociază la Viena relansarea acordului nuclear încheiat în 2015, pact din care fostul preşedinte american Donald Trump a retras SUA cu trei ani în urmă şi a reimpus sancţiuni împotriva Teheranului, comentează Reuters, citat de Agerpres.

Analişti militari occidentali susţin că, uneori, Teheranul îşi exagerează capabilităţile militare, dar dronele constituie un element-cheie în supravegherea graniţelor Iranului, în special în apele Golfului în zona strâmtorii Ormuz prin care tranzitează o cincime din transporturile de petrol din lumea întreagă.

Iran şi forţele regionale pe care el le susţine au recurs din ce în ce mai mult la drone în Yemen, Siria şi în Irak în ultimii ani.

'Avem vehicule aeriene fără pilot (drone) cu rază mare de acţiune de până la 7.000 km. Ele pot zbura, reveni acasă şi pot ateriza oriunde sunt planificate să facă aceasta', a declarat Hossein Salami, comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei, citat de agenţia oficială Irna.

G Ad:

Preşedintele american Joe Biden caută să relanseze şi eventual să extindă acordul nuclear pentru a impune limite mai stricte programelor nuclear şi de rachete ale Iranului şi a-i restrânge cât mai mult activităţile.

Teheranul a exclus negocieri cu privire la programul său de rachete balistice şi la rolul său în Orientul Mijlociu, unde Iranul şiit şi Arabia Saudită sunnită sunt implicate în războaie prin procură.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro