Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul: Vom distruge orice vehicul de recunoaștere care pătrunde în zona exercițiilor militare comune cu Rusia
30 dec 2019 / 17:25
Orice vehicul de recunoaștere care se apropie de zona în care se desfăşoară exerciții navale comune între Rusia, Iran și China, în Oceanul Indian și în Marea Omanului, va fi distrus, a precizat adjunctul şefului Statului Major General al Iranului, Habibullah Sayari.

Potrivit lui Sayari, multe state sunt interesate să ştie ce se întâmplă pe perioada desfăşurării exerciţiului militar, precizând că „cercetașii s-au activat".

Cu toate acestea, potrivit lui, exerciţiile pe care Iranul le desfăşoară împreună cu Rusia şi China nu sunt o glumă. Iranul a subliniat că orice vehicul străin, indiferent că se deplasează pe calea aerului sau pe suprafaţa apei, va fi doborât în zona unde se desfăşoară exerciţiile.

„Anterior am demonstrat că putem face acest lucru", precizează RIA Novosti care citează agenţia iraniană de presă Tasnim.

„Era acțiunii libere americane în regiune s-a terminat, iar ei (forțele marine ale SUA) trebuie să părăsească regiunea treptat", a declarat comandantul marinei iraniene, Hossein Khanzadi, cu ocazia exercițiului naval comun cu Rusia și China, care este în curs de desfășurare în Golful din Oman. „Considerăm că securitatea regională nu necesită prezența acestor țări (străine) și că țările din zonă își pot asigura securitatea împreună", a adăugat acesta.

 

 

China, Rusia și Iran desfăşoară manevre militare comune


Sayari a dat asigurări că manevrele militare efectuate în comun de cele trei ţări, în cadrul exerciţiului naval ''Maritime Security Belt'', cu siguranţă nu vor fi ultimele. Potrivit Sayari, participarea la exerciții comune nu înseamnă că Iranul, Rusia și China vor forma o coaliție.

Forţele navale chineză, rusă şi iraniană au început vineri manevre militare comune în Oceanul Indian şi în Marea Omanului, a anunţat joi Beijingul, pe fondul tensiunilor cu Washingtonul pe tema acordului nuclear Iranian.

Aceste manevre militare, care se vor desfăşura în perioada 27-30 decembrie, vizează „aprofundarea schimburilor şi cooperării între forţele navale ale celor trei ţări", a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării SUA, Sean Robertson, a declarat că Statele Unite vor supraveghea exercițiile.

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare