Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul a reuşit să blocheze activitatea sistemelor de apărare aeriană ruseşti din Siria
22 noi 2019 / 10:21
Israelul a blocat şi perturbat activitatea sistemelor de apărare aeriană ruseşti Pantsir, dislocate pe teritoriulul Sirie, în timpul atacurilor aeriene efectuate în urmă cu două zile, potrivit Uawire.org.

Există o explicație logică pentru eșecul sistemelor de apărare anti-aeriene siriene și pentru inacțiunea completă a sistemelor rusești S-400 Triumph de a respinge atacurile aeriene israeliene care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Din câte se pare, principalul motiv care a împiedicat sistemele de apărare aeriană să acţioneze ţine de faptul că Israelul a blocat activitatea radarelor acestor sisteme. Acest lucru a fost confirmat de materialele video care arată rachetele ghidate trase de sistemele de rachete hipersonice ruse cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S, pur și simplu auto-detonând-se fără a-și atinge țintele.

Până la această oră, Ministerul israelian al Apărării nu a prezentat niciun comentariu oficial pe această temă, dar nu este prima dată când avioanele israeliene încearcă să blocheze activitatea sistemelor de apărare aeriană siriene.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că Forțele Aeriene Israeliene au folosit rachete de croazieră Delilah, care sunt concepute pentru lupta împotriva sistemelor radar și conțin dispozitive de blocare a sistemelor radar, ceea ce acordă un grad de credibilitate şi mai mare acestei teoriei.

Mikhail Bogdanov, adjunctul ministrului rus de Externe, a declarat miercuri că decizia Israelului de a lansa atacuri aeriene în Siria reprezintă „o mișcare greșită", a informat agenția rusă Interfax, citată de Reuters.

De asemenea, oficialul rus a adăugat că în urma atacurilor israeliene, autoritățile de la Moscova au luat legătura cu aliații sirieni pentru a discuta situația.

Ştiri Recomandate

Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării
Nicolae Ciucă: Militarul nu trebuie să mai fie pe ultima linie a grilei de salarizare
Șeful NATO respinge apelul lui Emmanuel Macron de a pune Franța în centrul strategiei europene de apărare
Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene
Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep
Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale