Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Jeremy Fleming, șeful spionajului britanic, despre amenințarea Chinei
25 feb 2019 / 13:13
Şeful centrului britanic de informaţii şi securitate GCHQ, Jeremy Fleming, a atras luni atenţia asupra riscurilor pe care le-ar presupune o decizie de a le permite companiilor chineze de tehnologie să se implice în reţeaua de telecomunicaţii din Marea Britanie.
Jeremy Fleming

"Trebuie să înţelegem oportunităţile şi ameninţările ofertei tehnologice a Chinei", a spus Jeremy Fleming într-un discurs rar întâlnit, susţinut în faţa unor reprezentanţi guvernamentali, militari şi ai industriei din Asia de Sud-Est în Singapore, conform unor relatări ale Press Association.

"Înţelegeţi natura globală a lanţurilor de aprovizionare şi a furnizării de servicii fără a ţine cont de drapelul furnizorului", a spus el. "Analizaţi cu atenţie implicaţiile strategiei de achiziţii tehnologice a Chinei în Occident", a adăugat Fleming.

Şeful GCHQ a clarificat că nu au fost luate decizii în legătură potenţiala implicare a gigantului tehnologic chinez Huawei în reţeaua 5G a Marii Britanii.

Concluzia unei analize a guvernului dacă firmele de telecomunicaţii pot folosi tehnologia Huawei pentru noua reţea urmează să fie făcută publică în martie sau aprilie.

"GCHQ se află în centrul unei analize în desfăşurare, iar noi avem deja un rol în gestionarea prezenţei Huawei în reţelele noastre actuale", a mai spus Fleming.

Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat joi că Statele Unite nu vor putea să împărtăşească informaţii sau să coopereze pe deplin cu ţări care integrează tehnologie a gigantului chinez Huawei în sistemele lor cruciale de informaţii.

SUA iau în considerare o interdicţie asupra Huawei şi i-au încurajat şi pe aliaţi să îşi suspende legăturile cu compania, invocând relaţia strânsă a acesteia cu guvernul chinez.

La începutul săptămânii trecute, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat la BBC că grupul său "nu îşi va retrage investiţiile (din Marea Britanie - n.r.) din cauza acestui lucru".

"Avem în continuare încredere în Marea Britanie şi sperăm că Marea Britanie va avea şi mai mare încredere în noi", a spus Ren Zhengfei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Irak: Soldaţii americani, vizaţi de un atac cu rachete. Sistemul C-RAM a intrat în acţiune
Demonstraţie de forţă a Statelor Unite. US Navy a trimis două portavioane americane în Marea Chinei de Sud
General ucrainean: Rusia şi-a consolidat prezenţa militară cu 1.100 de tancuri şi 2.600 de vehicule blindate în apropierea graniței cu Ucraina
Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)
Turcia: Racheta de croazieră anti-navă ATMACA a trecut ultima etapă de testare (Video)
Vladimit Putin plânge după URSS: Constituţia lui Lenin a fost ''o bombă cu efect întârziat''
Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro