Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jeremy Fleming, șeful spionajului britanic, despre amenințarea Chinei
25 feb, 13:13
Şeful centrului britanic de informaţii şi securitate GCHQ, Jeremy Fleming, a atras luni atenţia asupra riscurilor pe care le-ar presupune o decizie de a le permite companiilor chineze de tehnologie să se implice în reţeaua de telecomunicaţii din Marea Britanie.
Jeremy Fleming

"Trebuie să înţelegem oportunităţile şi ameninţările ofertei tehnologice a Chinei", a spus Jeremy Fleming într-un discurs rar întâlnit, susţinut în faţa unor reprezentanţi guvernamentali, militari şi ai industriei din Asia de Sud-Est în Singapore, conform unor relatări ale Press Association.

"Înţelegeţi natura globală a lanţurilor de aprovizionare şi a furnizării de servicii fără a ţine cont de drapelul furnizorului", a spus el. "Analizaţi cu atenţie implicaţiile strategiei de achiziţii tehnologice a Chinei în Occident", a adăugat Fleming.

Şeful GCHQ a clarificat că nu au fost luate decizii în legătură potenţiala implicare a gigantului tehnologic chinez Huawei în reţeaua 5G a Marii Britanii.

Concluzia unei analize a guvernului dacă firmele de telecomunicaţii pot folosi tehnologia Huawei pentru noua reţea urmează să fie făcută publică în martie sau aprilie.

"GCHQ se află în centrul unei analize în desfăşurare, iar noi avem deja un rol în gestionarea prezenţei Huawei în reţelele noastre actuale", a mai spus Fleming.

Secretarul american de stat Mike Pompeo a declarat joi că Statele Unite nu vor putea să împărtăşească informaţii sau să coopereze pe deplin cu ţări care integrează tehnologie a gigantului chinez Huawei în sistemele lor cruciale de informaţii.

SUA iau în considerare o interdicţie asupra Huawei şi i-au încurajat şi pe aliaţi să îşi suspende legăturile cu compania, invocând relaţia strânsă a acesteia cu guvernul chinez.

La începutul săptămânii trecute, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat la BBC că grupul său "nu îşi va retrage investiţiile (din Marea Britanie - n.r.) din cauza acestui lucru".

"Avem în continuare încredere în Marea Britanie şi sperăm că Marea Britanie va avea şi mai mare încredere în noi", a spus Ren Zhengfei.

Ştiri Recomandate

Rusia avertizează Grecia că poate avea soarta kurzilor
Trupele lui Bashar al-Assad împreună cu forțe ruse au intrat în orașul Kobane, aproape de granița cu Turcia
Armata română ar putea fi inclusă de SUA în testarea capacității de a transfera rapid o forță mare de luptă în Europa
Georges Durdilly (Airbus): România este un partener de cursă lungă
Rusia: Trei diplomați americani au fost reținuți în gara Severodvinsk
Testarea armelor dronei de atac Ohotnik (Vânătorul), anunțată în Rusia
Militarii din Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt' au efectuat trageri de luptă
Rusia va executa ample manevre militare cu rachete balistice