Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden l-a invitat pe vicepreședintele Mike Pence la învestire, omul acuzat de Trump că 'nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă'
08 ian, 22:31
Joe Biden va fi învestit ca al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii pe data de 20 ianuarie 2021.
Sursă foto: White House

Donald Trump a anunțat că nu va participa la ceremonia de învestire. Va fi pentru prima oară în istoria Statelor Unite ale Americii când un președinte nu va participa la ceremonia de învestire și de depunere a succesorului său.

Joe Biden a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în aceste condiții Mike Pence, vicepreședintele SUA și omul doi după Trump, e binevenit să participe la ceremoniile de pe 20 ianuarie 2021.

Vicepreședintele Mike Pence e cel care a anunţat că nu se va opune certificării victoriei preşedintelui ales Joe Biden, contrar a ceea ce îi ceruse preşedintele Donald Trump, care apoi l-a acuzat pe vicepreşedintele său că ''nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja ţara şi Constituţia''. La puțin timp după această acțiune, simpatizanţii lui Trump adunaţi la o manifestaţie în faţa Capitoliului au ocupat clădirea Congresului pe data de 6 ianuarie 2021.

Susținătorii lui Trump au ocupat Capitoliul, într-un gest fără precedent în istoria SUA, în momentul în care Congresul ratifica victoria lui Biden. O susţinătoare a lui Donald Trump a fost împuşcată mortal de poliţie în clădire iar un poliţist a fost de asemenea ucis. Alte trei decese au fost înregistrate după asaltul asupra Capitoliului. 

Incidentele s-au încheiat după ce Mike Pence şi secretarul apărării, Christopher Miller, au trimis Garda Naţională să restabilească ordinea

Ca urmare a acestei acțiuni, ședința a fost suspendată iar Biden a fost confirmat a doua zi. 

Amintim că democratul Joe Biden a câștigat în fața republicanului Donald Trump în Colegiul Electoral cu 306 voturi față de 232. Joe Biden devine al 46-lea președinte al SUA. Anunțul oficial a fost făcut de Mike Pence, vicepreședintele SUA și șeful formal al Senatului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Bulgaria propune ca Bucureștiul să fie legat de Marea Egee printr-o autostradă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro