Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden, gafă 'taxată' de echipa lui Trump. Democratul spune că a negociat cu un lider comunist chinez, mort de peste două decenii
26 feb, 14:04
Joe Biden, fostul vicepreședinte american din timpul Administrației Obama și unul din cei șase candidați democrați care se luptă să îl înfrunte pe Donald Trump în noiembrie, a făcut o nouă gafă care l-a pus într-o situație stânjenitoare peste ocean.

Prezent în Carolina de Sud, în campanie electorală pentru alegerile primare ale democraților pentru desemnarea candidatului care urmează să îl înfrunte pe Donald Trump în noiembrie, fostul vicepreședinte Joe Biden a făcut o nouă gafă.

Biden a voribt despre implicarea Administrației Obama în problema schimbărilor climatice și în Acordul de la Paris, precizând rolul important pe care el l-a avut în negocieri, pe vremea când era vicepreședintele lui Barack Obama.

 

Pentru Acordul de la Paris, semnat în 2015, Biden a negociat cu un lider comunist decedat în 1997

 

Doar că Biden a făcut o gafă majoră în momentul în care a detaliat audienței acest rol. Fostul vicepreședinte american a precizat că a purtat negocieri despre problemele climatice cu Deng Xiaoping, un fost lider comunist al Chinei care a decedat în 1997.

„Eu sunt omul care s-a întors de la o întrevedere cu Deng Xiaoping și am spus că dacă s-ar face presiuni asupra Chinei, ei ni s-ar putea alătura”, a precizat Biden, potrivit Fox News, vorbind despre Acordul de la Paris.

Gafa a fost imediat sesizată și taxată de echipa de campanie a președintelui Donald Trump. Fox News a contactat echipa de campanie a lui Joe Biden care nu a dorit să comenteze.

Deng Xiaoping a fost un lider al Partidului Comunist din China. Fără să dețină titulatura de șef de stat sau de guvern, Deng a fost liderul de facto al Chinei până în 1992. A decedat la 92 de ani, în 1997.

 

 

Acordul de la Paris privind schimbările climatice a intrat în vigoare pe data de 4 noiembrie 2016, după ce a fost ratificat de 72 de ţări, inclusiv România, care şi-a asumat reducerea cu 43% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 faţă de 2005, în sectoarele non-ETS, de exemplu transport, agricultură, construcţii şi gestiunea emisiilor din deşeuri.

Donald Trump a retras SUA din Acordul de la Paris, motivând că actul afectează ecnonomia americană și nu a fost corect negociat de Administrația Obama. Trump nu a exclus revenirea în Acord, dar sub alte condiții.

Ştiri Recomandate

Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
Avioane IL-75 ale Rusiei vor duce în Serbia ajutor umanitar și personal militar
Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)
O aeronavă Tarom a adus în România 200.000 de măști FFP2 din China
Măști de protecție destinate poliției germane au fost confiscate la Bangkok
Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava