Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Judecător ucrainean, răpit din centrul Chișinăului. Maia Sandu cere intervenția imediată a serviciilor de informații (Video)
05 apr, 09:21
Judecătorul ucrainean, Nicolai Ceaus, care se află pe teritoriul Republicii Moldova unde solicită azi politic, a fost răpid din curtea unui bloc aflat chiar în centrul Chișinăului, capitala Republicii Moldova.
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Incidentul a avut loc sâmbătă, 3 aprilie, în jurul prânzului. Judecătorul ucrainean este acuzat de luare de mită și a fugit în Republica Moldova din Crimeea în 2016.

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj pe o rețea de socializare cu privire la acest caz. Maia Sandu spune că asemenea acțiuni sunt inadmisibile și cere de urgență Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău și Serviciului de Informații și Securitate să intervină și să clarifice această „dispariție îngrijorătoare”.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro