Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jurnalistă rusă, arestată în Iran pentru spionaj
05 oct 2019 / 17:37
Jurnalista rusă Yulia Yuzik a fost arestată în Iran, fiind suspectată de spionaj și de colaborare cu serviciile de securitate israeliene, potrivit familiei ei și presei ruse. 

Dispariția ei a fost anunțată prima oară de fiica ei, aceasta spunând că mama ei a fost arestată "în altă țară", procesul fiind programat sâmbăta aceasta, relatează ziarul Moscow Times.

Potrivit jurnalistului Boris Voytsekhovskiy, fostul ei soț, ea riscă până la 10 ani de închisoare pentru că ar fi cooperat cu serviciile secrete israeliene, a precizat, vineri, site-ul de știri RBC.

,,I-au luat pașaportul la sosirea la Teheran și i-au spus că i-l vor returna la plecare. Gărzile Revoluționare Islamice au intrat ieri în camera ei de hotel și au acuzat-o de colaborare cu serviciile de securitate israeliene", spune Voytsekhovskiy .

Ambasada Rusiei de la Teheran a informat că știe despre reținerea lui Yukiz și "se ocupă de situație", iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a scris pe contrul de Facebook că ambasadorul iranian la Moscova a fost chemat pentru a „clarifica” circumstanțele detenției lui Yuzik.

Yulia Yukiz a fost corespondent în Iran în urmă cu câțiva ani, iar acum s-a întors acolo la invitația unei entități necunoscute, a scris Voytsekhovskiy pe Facebook.

Ştiri Recomandate

Coronavirus | MApN: O aeronavă cu combinezoane de protecţie din Coreea de Sud ajunge în ţară
Coronavirus | Elveţia mobilizează armata. Cea mai mare mobilizare de după Al Doilea Război Mondial
România, prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE
Ministrul Nelu Tătaru: Avem o discuţie pentru management militar la Deva
Două firme românești din industria de apărare au dezvoltat un prototip de scaner termic
Coronavirus | O întreagă garnizoană a Armatei Serbiei este infectată
Coronavirus | Comisia Europeană lucrează la o strategie de ieşire coordonată din izolare
Mişcarea Imperială Rusă, declarată organizaţie teroristă în Statele Unite