Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Jurnalistă rusă, arestată în Iran pentru spionaj
05 oct 2019 / 17:37
Jurnalista rusă Yulia Yuzik a fost arestată în Iran, fiind suspectată de spionaj și de colaborare cu serviciile de securitate israeliene, potrivit familiei ei și presei ruse. 

Dispariția ei a fost anunțată prima oară de fiica ei, aceasta spunând că mama ei a fost arestată "în altă țară", procesul fiind programat sâmbăta aceasta, relatează ziarul Moscow Times.

Potrivit jurnalistului Boris Voytsekhovskiy, fostul ei soț, ea riscă până la 10 ani de închisoare pentru că ar fi cooperat cu serviciile secrete israeliene, a precizat, vineri, site-ul de știri RBC.

,,I-au luat pașaportul la sosirea la Teheran și i-au spus că i-l vor returna la plecare. Gărzile Revoluționare Islamice au intrat ieri în camera ei de hotel și au acuzat-o de colaborare cu serviciile de securitate israeliene", spune Voytsekhovskiy .

Ambasada Rusiei de la Teheran a informat că știe despre reținerea lui Yukiz și "se ocupă de situație", iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a scris pe contrul de Facebook că ambasadorul iranian la Moscova a fost chemat pentru a „clarifica” circumstanțele detenției lui Yuzik.

Yulia Yukiz a fost corespondent în Iran în urmă cu câțiva ani, iar acum s-a întors acolo la invitația unei entități necunoscute, a scris Voytsekhovskiy pe Facebook.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Un partid din Federația Rusă vrea referendum pentru includerea Transnistriei în componența Rusiei
Încălcarea drepturilor omului. Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra
Estonia denunţă 'agresiunea continuă a Rusiei' şi ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale Makarov
Ministerul israelian al Apărării a lansat un nou satelit de spionaj ca să monitorizeze activitatea Iranul (Video)
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro