Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Kuzmin: Prețul gazelor a crescut pentru cei care nu au contract pe termen lung cu Gazprom. Către România, livrări cu 347.6% mai mari
29 sep, 16:48
Ambasadorul rus Valeri Kuzmin a acordat un interviu în care a vorbit despre criza fără precedent a gazelor în Europa, unde prețurile au explodat.
Sursă foto: Gaprom

În cadrul interviului acordat publicației Financial Intelligence, Valeri Kuzmin, ambasadorul rus în România neagă acuzele potrivit cărora prețul gazelor a explodat după ce a fost influențat de Federația Rusă.

„Am remarcat publicațiile din mai multe surse mass-media care acuză Rusia și compania Gazprom din Rusia că ele ar fi influențat negativ situația gazelor din Europa, restricționând în mod artificial livrările către piața europeană a gazelor naturale etc.

Gazprom a calificat acuzațiile privind livrările de gaze doar la nivel parțial, către Europa, drept absurde. Compania rusă respectă cu strictețe toate acordurile. Concernul nu a redus și nu a restricționat în mod artificial vânzările de gaze către UE, majoritatea fiind realizate în cadrul contractelor pe termen lung, în care prețul gazelor nu depinde de fluctuațiile actuale ale pieței. Exporturile de gaze din conducte din Rusia către Europa în 2021 se află la valori maxime istorice”, a precizat Kuzmin.

 

G Ad:

Prețurile au crescut pentru statele care nu au contracte pe termen lung cu Gazprom. Livrările către România au crescut cu cu 347.6%

 

Diplomatul rus a făcut referiri și în ceea ce privește mărirea prețului pentru statele care nu au contracte cu termen lung cu gigantul rus Gazprom, amintind de exemplul Ungariei care a semnat un acord pe o perioadă de 15 ani.

„Uniunea Europeană preferă contractelor pe termen lung pentru furnizarea de combustibil cele pe termen scurt sau așa-numitele contracte spot, care sunt încheiate la un moment anume.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a subliniat că prețurile la gaz în Europa au crescut pentru acei cumpărători care nu au semnat contracte pe termen lung cu Gazprom. Multe țări europene au asemenea acorduri.

Acum două zile, de exemplu, Gazprom a semnat un contract pe 15 ani cu Ungaria pentru furnizarea a 4,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.

Și este oportun să ne amintim de opoziția față de proiectele de export de gaze ale Rusiei spre Europa, din partea Statelor Unite”, mai spune ambasadorul Federației Ruse la București, potrivit sursei citate.

Valeri Kuzmin amintește că „în prima jumătate a lunii septembrie, comparativ cu anul trecut, Gazprom a crescut livrările către țările europene: România cu 347,6%, Serbia – 125,9%, Bulgaria – 52,3%, Germania – 35,8%, Finlanda – 19%, Italia – 15 %, Grecia – 12,8%, Polonia – 11,4%”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro