Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
13 dec 2019 / 19:52
Cu ocazia recentului summit de la Paris, în format Normadia, unde s-a discutat problema Ucrainei, a regiunilor separatiste și a Crimeei, președintele Vladimir Putin a fost însoțit aproape în permanență de o echipă de protecție formată din șase persoane. Aceștia au intrat și la toaletă împreună cu președintele Rusiei, transmite paginaderusia .

„La summitul privind Ucraina de luni de la Champs Elysees din Paris, șeful Kremlinului, Vladimir Putin, probabil că nu s-a simțit deloc în siguranță”, scrie tabloidul german Bild.

La început, după cum arată imaginile video, a mers la toaleta palatului, însoțit de șase agenți de pază. Apoi, Putin a apărut în sala de ședințe cu o gardă de corp cu fizic amenințător și înarmată. "Pentru negocierile cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, această namilă a fost acreditată ca membru al delegației", mai arată sursa citată.

Fostul șef al unuia dintre serviciile de informații germane a declarat pentru Bild că situația a fost una scandaloasă. ”Putin își permite astăzi orice. Acest lucru se întâmplă pentru că lumea îi permite (să se comporte astfel). Prezența unei gărzi de corp înarmate în sală în timpul acestor negocieri este o provocare deschisă și o amenințare… Imaginați-vă că fiecare delegație va face acest lucru – adică va veni fiecare cu câte o mică armată în sala de negocieri!”, relatează publicația.

 

 

Vezi și: Se teme să nu fie otrăvit. Vladimir Putin și-a adus propria cană la summitul G20

Ştiri Recomandate

Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv
Boiko Borisov: Bulgaria susține aderarea țărilor din Balcanii de Vest la UE