Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Laude marca Lukașenko: “Eu și cu Putin am planificat operația din Kazahstan într-o oră”
15 ian, 14:48
Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, s-a întâlnit, pe 15.01.2022, cu militarii din cadrul contingentului care a îndeplinit misiuni în Kazahstan, în cadrul forțelor de menținere a păcii ale OTSC. Cu această ocazie, șeful statului belarus a declarat că “el și cu Putin au planificat operația din Kazahstan într-o oră”.
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

“Toată această operație a fost planificată, până la cele mai mici detalii, de doi președinți: din Rusia și Belarus. În decurs de o oră, planul a fost conturat. Apoi, Ministerele Apărării, sub conducerea lui Șoigu și Khrenin, au detaliat planurile cu Statele Majore, iar în câteva ore primele avioane au zburat în Kazahstan. Totul s-a făcut rapid și hotărât, fără ezitare”, a precizat Lukașenko.

Președintele a mai semnalat faptul că eforturile comune ale Belarusului și Rusiei nu numai că “au răcit ardoarea teroriștilor și extremiștilor controlați din exterior, dar au și arătat întregii lumi legăturile strânse aliate, precum și capacitatea și potențialul OTSC”.

Acesta și-a exprimat recunoștința pentru Ministerul rus al Apărării și pentru piloții militari ruși, care au organizat și au asigurat cu promtitudine transportul contingentului militar al Republicii Belarus în și din Kazahstan.

 

G Ad:

Belarusul a avut militari și forțe speciale în Kazahstan

 

Comentariul autorului: Republica Belarus a participat la Forțele de menținere a păcii ale OTSC din Kazahstan cu o companie (100 de militari) din cadrul Brigăzii 103 Desant-Asalt - Vitebsk, aparținând Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).

Militarii din Belarus au fost îmbarcați, împreună cu tehnica din dotare, în opt avioane militare de transport rusești de tip Il-76MD de pe aerodromul din Machulishchi și deplasați în Kazahstan în prima zi a operațiunii desfășurate la nivelul OTSC (06 ianuarie). Aceștia au fost repatriați, tot cu ajutorul avioanelor rusești, pe 14 ianuarie.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MAE, reacţie la solicitarea Rusiei ca NATO să-şi retragă trupele din România: Declaraţiile sunt inoportune şi lipsite de orice fundament
Klaus Iohannis a convocat CSAT | Pe ordinea de zi, situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO
Rusia solicită retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România
Pentru descurajarea Rusiei, Olanda este dispusă să trimită avioane F-35 în Bulgaria
EXCLUSIV
Ministerul britanic al Apărării confirmă: Am oferit Ucrainei câteva mii de rachete antitanc NLAW
Raytheon: Sistemele Patriot - elementul de bază al apărării anti-aeriene a României și a NATO
Vasile Dîncu: România nu va participa cu trupe, nici cu echipament la înarmarea Ucrainei
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
EXCLUSIV
Criza din Ucraina -o șansă pentru România?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro