Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Lavrov remarcă progrese în domeniul cooperării ruso-venezuelene în domeniul militar și energetic
24 iun, 18:33
"Se dezvoltă cooperarea ruso-venezueleană în domeniul militar și energetic", a declarat ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, în cadrul unei întâlniri cu ministrul de Externe din Venezuela, Jorge Arreaza.

"Venezuela este un prieten pe care ne putem baza în America Latină și pe scena internațională. Prețuim parteneriatul nostru strategic dezvoltat pe baza acordurilor dintre președinții noștri, Vladimir Putin și Nicolas Maduro. Relațiile noastre bilaterale progresează în sfere precum energia, industrie, agricultură, înaltă tehnologie, farmaceutică și cooperare tehnico-militară ", a spus el, transmite TASS.

În martie 2020, Rosneft a anunțat că își va încheia activitatea în Venezuela, vânzând toate activele. O altă companie din Rusia, Roszarubezhneft,  a achiziționat toate activele Rosneft din Venezuela, inclusiv acțiuni în Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda și Petrovictoria.

Lavrov a menționat că Venezuela face parte din acele state care sunt „elementul principal pentru combaterea încercărilor de a atrage regiunea în secolul al XIX-lea și de a impune doctrina Monroe”.

"Vă sprijinim cu fermitate în angajamentul dumneavoastră de a combate dictatul extern și orice încercări de imixtiune flagrantă în afacerile interne ale unui stat suveran. Ne opunem oricărei încercări de schimbare forțată a regimului", a adăugat ministrul de externe rus.

Citește și: SUA impun sancțiuni filialei Rosneft din Venezuela, controlată de Rusia

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China trebuie să aleagă între J-20 și J-31. Chinezii admit că s-au inspirat de la americani
În loc de tancuri T-14 Armata, Forţele Armate Ruse primesc promisiuni
SUA își sporesc prezența în Polonia. Pentagonul va disloca prin rotație încă 1000 de soldați
Exercițiu militar fără precedent al SUA, în Marea Neagră
Prelungirea embargoului asupra Iranului este o insultă, spun oficialii iranieni
Serbia ar fi comandat un sistem de apărare antiaeriană din China
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro