Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Libia denunță un un „început foarte modest” al retragerii mercenarilor și combatanților puterilor străine
Ministrul afacerilor externe al Libiei, Najla al-Mangoush, a anunţat duminică un început "foarte modest" al retragerii combatanţilor străini din Libia, ţară ce încearcă să depăşească un deceniu de violenţe şi divizări, informează Agerpres, care citează AFP.

"Aceste este un început foarte modest... şi noi vizăm plecarea unui număr mai mare", a declarat Al-Mangoush în timpul unei conferinţe de presă în Kuweit, ca răspuns la o întrebare privind retragerea mercenarilor şi combatanţilor străini prezenţi pe teritoriul Libiei.

"Încercăm să punem în aplicare o organizare mai amplă şi mai completă pentru plecarea mercenarilor şi încercăm să obţinem aceasta în timpul Conferinţei asupra stabilităţii Libiei, ce va avea loc luna aceasta", a afirmat ea.

Organizarea, în octombrie, a acestei conferinţe internaţionale a fost anunţată de preşedintele Consiliului prezidenţial libian, Mohamed al-Manfi, care nu a precizat însă locul sau data exactă a acestei reuniuni.

Aflată în vizită în Kuweit, şefa diplomaţiei libiene nu a precizat câţi mercenari au părăsit Libia şi nici data la care a început retragerea lor.

Potrivit ONU, peste 20.000 de mercenari - ruşi, sirieni, ciadieni, sudanezi - precum şi militari turci se află în Libia, ţară petrolieră din Africa de Nord, ameninţând procesul de pace lansat în urma armistiţiului încheiat între cele două puteri rivale în octombrie 2020, după luni de lupte.

ONU, Libia şi mai multe ţări pledează insistent de luni de zile pentru retragerea imediată a acestor mercenari.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro