Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liderul rezistenței din Valea Panjshir îndeamnă la "răscoală națională" în Afganistan
Liderul rezistenței din Valea Panjshir,  Ahmed Massoud, a îndemnat luni la o "răscoală națională" împotriva talibanilor, la câteva ore după ce mișcarea a anunțat "controlul deplin" asupra regiunii.
Ahmad Massoud este fiul lui Ahmad Shah Massoud, erou al rezistenţei ... Comandantul Ahmed Shah Massoud, supranumit „Leul din Panjshir”. Sursa foto: Twitter Panjshir_Province.

"Oriunde v-ați afla, acasă și în străinătate, vă îndemn să începeți o răscoală națională pentru demnitatea, libertatea și prosperitatea țării noastre", a declarat, într-un mesaj audio, liderul Frontului Rezistenței Naționale,.

La începutul zilei, Frontul Național de Rezistență a anunțat că bătălia împotriva talibanilor va "continua" în Valea Panjshir, ultima zonă din Afganistan care a fost controlată de rezistență.

Zona reprezintă un fief anti-taliban de lungă durată pe care comandantul Ahmed Shah Massoud l-a făcut cunoscut la sfârșitul anilor '90, înainte de a fi asasinat de Al-Qaeda în 2001.

Frontul Național de Rezistență, condus de Ahmed Massoud, fiul comandantului Massoud, include elemente ale milițiilor locale, dar și foști membri ai forțelor de securitate afgane care au ajuns în Valea Panjshir după ce Afganistanul a căzut în mâinile talibanilor.

G Ad:

Talibanii au anunțat că au preluat controlul Văii Panjshir, după zile de lupte acerbe care s-au soldat cu sute de morți și răniți.

Cu toate acestea, Frontul Național de Rezistență a anunțat pe Twitter că controlează "pozițiile strategice” din vale, precizând că "lupta împotriva talibanilor și a partenerilor lor va continua".

Imaginile de pe rețelele de socializare, cărora site-ul web "Al-Hurra" nu le-a confirmat veridicitatea, arătau însă membri ai talibanilor în fața porții complexului guvernatorului provinciei Panjshir.

De asemenea, au existat mai multe relatări despre progresul luptătorilor talibani, duminică, în statul Panjshir, în timp ce șeful Statului Major al SUA a avertizat că Afganistanul riscă să se afunde într-un război civil care ar oferi un teren fertil pentru "terorism".

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro