Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lituania a primit sistemele de apărare aeriană NASAMS 3
23 iun 2020 / 17:19
Pe 19 iunie, sistemele de apărare aeriană cu rază medie NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System) achiziționate din Norvegia au fost livrate Batalionului de Apărare Aeriană a Forțelor Armate lituaniene. Acest echipament modern de apărare aeriană va oferi forței aeriene lituaniene o capacitate eficientă de câteva zeci de kilometri.

"Sosirea sistemelor face ca apărarea aeriană lituaniană să fie mai puternică și contribuie la consolidarea descurajării. Dacă conectăm toate elementele sistemului de apărare, obținem rezultate bune care vor face ca potențialul agresor să se gândească de două ori și, în consecință, ne va oferi mai multă securitate și discreție", spune șeful Apărării Lituaniei, generalul locotenent Valdemaras Rupsys, transmite defense-aerospace.

NASAMS este cel mai utilizat sistem de apărare aeriană din statele membre NATO și chiar pentru paza spațiului aerian din zona Casei Albe. Lituania a achiziționat cea mai recentă generație a acestora, NASAMS 3.

Sistemele NASAMS achiziționate cuprind centre de control al focului, lansatoare de rachete, echipamente de comunicații, etc. Lituania a modernizat și sistemele de apărare aeriană de rază scurtă de acțiune RBS70.

Instruirea personalului pentru noul echipament a început la sfârșitul anului trecut în Norvegia și va continua în Lituania în cadrul Batalionului de Apărare Aeriană. Calificările pe noile echipamente sunt programate a se încheia în 2021 dată la care va începe integrarea sistemelor în Sistemul NATO de apărare integrată a aerului și a rachetelor (NATINAMDS).

G Ad:

Citește și: Marea Baltică: Avioanele NATO au interceptat aeronave militare rusești, de trei ori într-o săptămână (Video)

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Vladimir Putin cere alegeri libere în Federația Rusă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro