Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MApN: Regretăm incidentul cu elicopterul Forţelor Armate ale SUA
15 iul, 14:11
Ministerul Apărării îşi exprimă regretul pentru incidentul petrecut joi cu elicopterul american, care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală.

"Regretăm incidentul petrecut joi cu un elicopter al Forţelor Armate ale SUA, care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti. Pilotul a reuşit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse", scrie pe pagina de Facebook a MApN.


Elicopterul militar participa, împreună cu alte aeronave, la o repetiţie pentru manifestările organizate cu prilejul Zilei Aviaţiei, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

"Siguranţa cetăţenilor este foarte importantă pentru noi şi, de aceea, au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente", precizează sursa citată.

Survolul aerian la evenimentele care vor avea loc săptămâna viitoare - Ziua Aviaţiei şi ceremonia dedicată încheierii misiunii militarilor români în Afganistan - a fost anulat prin ordin al ministrului Apărării.

"Partea de survol aerian la evenimentele de la ambele acţiuni care urmau să aibă loc - atât la Ziua Aviaţiei Române în 20 iulie, cât şi de la ceremonia de la Arcul de Triumf din 21 iulie, care este generată de încheierea misiunii în Afganistan - au fost anulate din ordinul ministrului Apărării Naţionale, deci ceremoniile se vor ţine fără zborul aparatelor de zbor", a declarat generalul Constantin Spânu, șeful Departamentului Comunicare al MApN. 

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro