Marocul a anunțat că își va înarma avioanele de luptă Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon cu rachete anti-navă Boeing AGM-84L Harpoon Block 2, transmite Janes.
Defense Security Cooperation Agency din SUA (DSCA) a anunțat că Departamentul de Stat a aprobat o vânzare în valoare de 62 de milioane de dolari pentru 10 rachete Boeing AGM-84L Harpoon Block 2 către țara nord-africană pentru utilizarea lor pe avioanele F-16.
"Vânzarea propusă de rachete va crește potențialul de parteneriat maritim al Royal Moroccan Air Force și va alinia capabilitățile sale cu liniile de referință regionale existente. Marocul intenționează să folosească rachetele pe avioanele de luptă multirol F-16 pentru a-și îmbunătăți capacitățile în mod eficient pentru apărarea căilor navigabile critice", se arată în notificarea DSCA.
Contractul include piese de schimb, suport, instruire și alte echipamente și servicii.
Royal Moroccan Air Force (RMAF) are în prezent 23 de aeronave F-16C/D Block 50/52 pe care le-a primit în perioada 2011 - 2012. În total au fost 24 dar unul s-a prăbușit în Yemen în timpul operațiunilor de luptă în Coaliția condusă de Arabia Saudită. DSCA a aprobat recent modernizarea acestor aeronave la cel mai recent standard F-16V Block 70/72, precum și livrarea a încă 25 de avioane F-16 V noi.
Racheta AGM-84L Harpoon Block 2 cu care RMAF dorește să echipeze avioanele F-16 este proiectată pentru a angaja o mare varietate de ținte, atât pe uscat, cât și pe mare, cum ar fi bateriile de coastă, baze de rachete aeriene, aeronave și aeroporturi, instalații portuare sau industriale și nave ancorate la țărm sau în larg. Racheta este ghidată de un sistem global de poziționare (GPS) și de un sistem de navigație inerțial (INS) și poate lovi ținte aflate la peste 120 de kilometri.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News