Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
04 iun 2020 / 20:29
Michael White, un fost soldat american arestat în iulie 2018 în Iran, ''este pe cale să revină'' în Statele Unite, după ce a fost eliberat de autorităţile iraniene, a anunţat joi mama acestuia, relatează AFP.
Michael White, un fost soldat american arestat în iulie 2018 în Iran. Sursa foto: BBC

,,În ultimele 683 de zile fiul meu Michael a fost ţinut ostatic în Iran de Gardienii Revoluţiei'', armata ideologică a Republicii Islamice "şi am trăit un coşmar. Sunt fericită să anunţ că acest coşmar s-a încheiat'', a anunţat Johanne White într-un comunicat.

Fostul guvernator al statului New Mexico, Bill Richardson, a confirmat pe Twitter că Michael White ''este în drum spre Statele Unite venind din Iran''.

Președintele american Donald Trump a confirmat joi eliberarea lui White

G Ad:


Această eliberare survine la o zi de la revenirea în Iran a unui cercetător iranian, Sirous Asgari, eliberat de Statele Unite după aproape trei ani de detenţie pentru spionaj.

Autorităţile americane nu au comentat în acest stadiu şi nu au precizat dacă este vorba despre un schimb de deţinuţi, aşa cum a existat la sfârşitul anului 2019 între cele două ţări inamice fără relaţii diplomatice.

Michael White a fost condamnat în martie 2019 la 10 ani de închisoare pentru că l-a insultat pe ghidul suprem Ali Khamenei şi a postat fotografii personale pe social media, potrivit avocatului său.

La jumătatea lunii martie, Michael White a avut concediu din motive ''medicale'' şi ''umanitare'', dar cu condiţia să nu părăsească ţara, şi a fost încredinţat ambasadei Elveţiei la Teheran, care reprezintă interesele americane în Iran. Washingtonul a continuat să ceară eliberarea imediată a acestuia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Vladimir Putin cere alegeri libere în Federația Rusă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro