Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MiG-29 ale Ucrainei lansează rachete americane AGM-88 HARM. Cum e ținută în șah aviația militară rusă de rachetele anti-radar ale SUA
27 dec 2022, 08:21
În august 2022, oficialii americani din domeniul apărării au confirmat informatiile apărute pentru prima dată în cercurile analiștilor OSINT potrivit cărora Forțele Aeriene Ucrainene au folosit rachete anti-radar AGM-88, lansate de pe aeronave ucrainene. Confirmarea a ridicat atunci multe semne de întrebare cu privire la compatibilitatea dintre munițiile occidentale și flota de avioane ex-sovietică a Ucrainei.
MiG-29 ucrainean, sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
MiG-29 ucrainean, sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

De asemenea, știrea a contribuit la discuțiile cu privire la ceea ce înseamnă o apărare aeriană eficientă, în special în ceea ce privește desfășurarea misiunilor de tip SEAD/DEAD (suprimarea apărării aeriene/distrugerea apărării aeriene) de către ambele părți.

În ciuda faptului că deține un avantaj calitativ și cantitativ substanțial pe hârtie, Forțele Aeriene Ruse (VKS) nu au reușit să domine spațiul aerian al Ucrainei.

 

Incapacitatea Rusiei de a efectua misiuni SEAD/ DEAD eficiente

 

Analiștii militari ai publicației Airforce-Technology sunt de părere ca acest lucru este probabil legat de incapacitatea rușilor de a desfășura misiuni SEAD/ DEAD eficiente, legată de factori precum mobilitatea ridicată a apărării aeriene ucrainene (inclusiv unități S-300, SA-11 și SA-8), informații eficiente, slaba pregătire a rușilor și furnizarea de sisteme de apărare aeriană portabile de tip MANPADS (man-portable air-defense) occidentale către Forțele Armate Ucrainene.

Utilizarea de către ucraineni a rachetelor AGM-88 subliniază acest eșec al Rusiei, demonstrând că forțele aeriene ucrainene sunt încă capabile să conteste capacitatea Forțelor Aeriene Ruse de a domina spațiul aerian din Ucraina și să limiteze puterea aviației ruse.

Pentru a înțelege utilizarea rachetelor de tip HARM în Ucraina și, în general, tot ceea ce tine de desfășurarea unor misiuni de tip SEAD/DEAD, este mai întâi necesar să înțelegem anatomia capacităților antiaeriene de ambele părți implicate in acest conflict.

În linii mari, sistemele de rachete sol-aer (SAM) funcționează prin detectarea amenințărilor aeriene care se apropie, cu ajutorul radarului și apoi prin interceptarea acestor amenințări, cel mai adesea cu rachete. Trebuie să se înțeleagă că sistemele cu cea mai mare rază de acțiune, cum ar fi S-300, nu sunt unități individuale.

În cadrul fiecărei unități S-300 există patru unități de foc 83P6. Toate acestea sunt conectate la trei unități radar separate: un radar de 30N6-1 Flap Lid B și radarele ST-68UM Tin Shield și 76N6 Clam Shell, situate la 120 m, 250 m și, respectiv, 500 m de unitățile de foc.

În linii mari, radarele de sunt utilizate pentru a detecta amenințările care se apropie, în timp ce radarul de angajare urmărește amenințarea și furnizează datele necesare pentru ca lansatoarele să intercepteze amenințarea. În cele din urmă, aceste sisteme sunt conectate la un post de comandă automatizat (ADCP), în acest caz, un 5S99-M Senezh-M sau 5N37/73N6 Baikal, care coordonează și distribuie datele de la alte unități și, în general, controlează complexul.

Există o mare varietate între sistemele S-300 în ceea ce privește specificațiile exacte ale unităților constitutive și nu toate unitățile SAM-urile sunt alcătuite în același mod. De exemplu, sistemul cu rază scurtă de acțiune Tor utilizează o configurație de tip TLAR (transportor, lansator și radar), în care radarul și lansatorul sunt încorporate pe același vehicul. Dezavantajele pe care le aduce o astfel de configurație este că razele de detecție și de angajare sunt reduse semnificativ.

2. MiG-29, Uc... (mig-29-ucraina_35246700.jpg)

MiG-29, Ucraina, sursă foto: MilitaryAviation.in.ua

Acest lucru este relevant pentru a înțelege de ce au fost eficiente rachete AGM-88 HARM in Ucraina -  acestea funcționează prin detectarea și localizarea surselor de emisii radar active. Racheta poate fi desfășurată în mai multe moduri de lansare, modurile fiind diferențiate în funcție de faptul că racheta are sau nu o țintă stabilita înainte de lansare și de distanța la care această țintă se afla.

Atunci când sunt utilizate pentru misiuni de tip SEAD, rachetele anti-radar sunt lansate având o țintă prestabilita. În acest mod, senzorii aeronavei detectează o țintă și transmit aceste date către rachetă înainte de lansare. Acest mod oferă cea mai mare rază de acțiune pentru acest tip de rachete. În alte moduri de lansare, senzorii de la bordul rachetei, mai degrabă decât cei ai aeronavei, pot selecta o țintă înainte de lansare sau pot alege țintă după lansare.

Atunci când este lansată împotriva unui sistem de rachete sol-aer, de exemplu un S-300, aeronava sau racheta va detecta undele radar de la unitățile radar ale sistemului de rachete și se va concentra asupra sursei acestor emisii, adică asupra unităților radar. 

 

Utilizarea rachetelor anti-radar de către Forțele Aeriene Ucrainene: Cazul MiG-29

 

Deși ar fi necesare adaptări si modificări pentru a permite lansarea rachetelor de tip HARM de pe aeronavele de tip sovietic, acesta nu este cel mai mare impediment.

Pentru ca racheta să fie utilizată eficient, trebuie să se stabilească o interfață de date între pilot și muniție, care să permită transmiterea de informații privind locația și caracteristicile țintelor. Pentru ca acest lucru să fie realizat, ar fi necesare modificări semnificative ale aeronavelor ucrainene.

Cu toate acestea, NATO are experiență în modificarea aeronavelor din epoca sovietică pentru a le spori compatibilitatea cu echipamentele NATO.

De exemplu, atât Polonia, cât și Slovacia și-au modernizat avioanele MiG-29 pentru a se alinia mai bine la standardele NATO. În plus, Ucraina și-a demonstrat, de asemenea, capacitatea de a adapta și de a utiliza arme occidentale în moduri pentru care acestea nu au fost proiectate. De exemplu, rachete Brimstone concepute pentru a fi lansate din avioane au fost lansate de la sol de pe camioane.

În plus, nu este clar în ce mod au fost utilizate de către Forțele Aeriene Ucrainene rachetele de tip HARM furnizate de SUA. Este puțin probabil ca Forțele Aeriene Ucrainene să desfășoare operațiuni SEAD/DEAD de amploare, încercând să elimine în totalitate capacitățile antiaeriene rusești din regiune. În primul rând, un succes major al Ucrainei până acum în război a fost capacitatea sa de a păstra o parte substanțială a flotei sale de avioane, în ciuda avantajului numeric pe care il au Forțele Aeriene Ruse, in materie de avioane de lupta.

 

Comandanții ucraineni nu ar fi probabil dispuși să își pună în pericol aeronavele rămase pentru a desfășura operațiuni SEAD/DEAD

 

3. MiG-29 al ... (mig-29-ucraina-avion_23180300.jpg)

MiG-29 al Forțelor Aeriene Ucrainene

Comandanții ucraineni nu ar fi probabil dispuși să își pună în pericol aeronavele rămase pentru a desfășura operațiuni SEAD/DEAD.

Păstrarea unei forțe în funcțiune permite Ucrainei să continue să conteste spațiul aerian și să refuze Rusiei dominația aeriană. În plus, având în vedere că Ucraina deține o flotă formată exclusiv din avioane din epoca sovietică, piloții ucraineni nu ar avea familiaritatea necesară cu rachetele HARM pentru a efectua în mod eficient astfel de operațiuni.

În schimb, s-ar putea argumenta că aceste muniții ar putea fi eficiente în suprimarea antiaeriană rusă pentru perioade scurte de timp în zone restrânse, permițând un sprijin aerian la altitudini joase. Simpla cunoaștere a prezenței rachetelor HARM în regiune ar putea fi suficientă pentru a-i determina pe comandanții ruși să nu-și dezvăluie unitățile SAM, permițând astfel Ucrainei o utilizare limitată a spațiului aerian.

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Premieră în Marea Neagră: Bombardiere rusești Su-24M au atacat cu rachete ținte din Regiunea Odesa
Polonia a făcut anunţul mult aşteptat: Avioanele MiG-29 pot fi transferate Ucrainei în următoarele 4-6 săptămâni
Reacție tipică a Rusiei după ce drona americană MQ-9 a fost doborâtă. Cum explică rușii incidentul grav din Marea Neagră
Biden, informat despre „incidentul unic” privind doborârea dronei MQ-9 de ruși. SUA spun că zilele astea au mai existat provocări în Marea Neagră
Coliziune deasupra Mării Negre: O dronă americană MQ-9 a fost lovită intenționat de un avion Su-27 al Rusiei
Avioanele F-16 ale României, misiune în coasta Rusiei. Comandorul Cosmin Vlad: Piloții români vor lupta și proteja spațiul aerian așa cum s-au instruit
Polonia declară că este pregătită să transfere MiG-29 în Ucraina în câteva săptămâni
Avioanele IAR-99 Șoim ale României, cu avionică avansată și afișaj pe cască. Elbit modernizează și IAR 330 cu noul sistem BrightNite
Finlanda a pus paie pe foc cu transferul de avioane de luptă F/A-18 către Ucraina: Mișcare politică cu scop electoral înainte de alegeri
U.S. Air Force ar urma să renunţe la sute de avioane în 2024. Pe lisa sunt A-10, F-22 și F-15
România bate pasul pe loc, Polonia devine cea mai mare forță militară terestră din Europa. Abrams, HIMARS și F-35, pentru ca istoria să nu se repete
Rușii jubilează și văd deja avioane Su-35 doborând F-35 americane într-o viitoare confruntare între Iran și Israel
Coreea de Sud cumpără masiv avioane americane F-35 și suplimentează stocul de rachete SM-6, utilizate pe distrugătoarele Aegis
Adio Warthog: Sfârșit de serviciu pentru flota americană de atac A-10 Thunderbolt II
Vești bune: Numărul sistemelor antiaeriene NASAMS se va dubla în Ucraina. Încă două sisteme vor proteja Ucraina de rachetele ruse
F-16, încă pe val. Lockheed Martin bifează un moment istoric: Finalizarea primului avion F-16 Block 70 Viper - cea mai modernă versiune
Un B-52 al SUA i-a speriat pe ruși, apropiindu-se „periculos” de Sankt Petersburg. Bombardierul SUA - la o distanță de 200 km de fostul Leningrad
Rusia își plătește datoria față de Iran. Teheranul confirmă achiziția avioanelor Su-35 rusești
Câte avioane dețineau Ucraina și Rusia la începutul războiului. Superioritatea Rusiei - covârșitoare, dar fără folos
Un membru din Legiunea „Libertatea Rusiei" a incendiat un avion Su-27 pe un aeroport din apropiere de Vladivostok (Video)
Bombardierele americane B-52H - misiune completă în Europa de Est. România și Ungaria adăugate la traiectul de zbor
Bombardiere americane în proximitatea României: Două aeronave B-52H au evoluat în poligoane aeriene din Bulgaria
Israelul, primele reacții după greva piloților rezerviști: Colonelul ”G”, liderul mișcării de protest, a fost suspendat
F-16 mai așteaptă: MiG-29, primele avioane pentru Ucraina? Slovacia și Polonia au căzut de acord să transfere avioane de luptă sovietice
Rachetele rusești lovesc din nou: Sunt vizate obiective și orașe din toată Ucraina. Atacul, executat cu 81 de rachete
Întărirea apărării de la Sud la Nord: România „crede că” va primi primele F-16 norvegiene în 2023, Polonia așteaptă și ea primele FA-50
SUA transformă avioanele MiG-29 ale Ucrainei. Rachetele aer-aer AIM-120 ar putea fi integrate pe MiG-29, după modelul HARM antiradar
Achiziția sistemului rusesc S-400 de către Iran ar putea grăbi o reacție în forță a Israelului
De ce avioanele F-16 nu sunt varianta ideală pentru Ucraina în condiții de război. Gripen suedez și o opțiune surpriză s-ar plia mai bine decât F-16

Ştiri Recomandate

Industria aeronautică poloneză, angajată în programul militar american F-16 Block 70/72: Primele elemente de fuzelaj au fost produse de PZL Mielec
Și Elveția alege PATRIOT-ul american în detrimentul SAMP/T-ului european. DoD a lansat comanda pentru unitățile de foc
Scenariu de film pe frontul din Ucraina: Un pilot rus ar fi fost dispus să-și „vândă” avionul Su-34 către Forţele Aeriene Ucrainene
General din cadrul U.S. Air Force: Ne aflăm într-o situaţie inacceptabilă! Aproximativ 160 dintre cele 540 de avioane F-35 sunt pregătite pentru luptă
Industria aeronautică din Turcia oferă noi detalii despre programul avionului de luptă fără pilot Kizilelma (Foto/Video)
Finlanda mulţumeşte Turciei şi celorlalte 29 de ţări membre pentru ratificarea aderării sale la NATO
Ministrul apărării naționale: Prezența militarilor americani în România este o dovadă de solidaritate a ceea ce înseamnă angajamentul SUA pentru securitatea la Marea Neagră
Putin a semnat decretul privind campania de încorporări de primăvară: 147.000 de recruți vor fi luați în armată
Armata rusă susține că a interceptat, pentru prima dată, o rachetă tactică ucraineană de tip “Grom-2”
Avioanele franceze Mirage 2000 ar fi inutile în Ucraina. ”Radarul Su-35 vede la peste 200 km. Mirage 2000 are aceleași performanțe ca MiG 29”
Rusia: Ancheta ”Vulkan” dezvăluie armele secrete ale Moscovei pentru războiul cibernetic
Cale liberă pentru Patriot: Militarii ucraineni au finalizat antrenamentul din SUA privind sistemul de apărare aeriană
Elanul militarilor ucraineni, potolit de ministrul UK al Apărării: Încă mai au nevoie de pregătire pentru a folosi Challenger 2 la nivel de brigadă sau grup de luptă
Vechile tancuri T-72 ale României, ieșite din dotarea Armatei, pot fi o soluție câștigătoare pentru Ucraina. Experții militari ucraineni le-au găsit utilitatea
Semne care arată că Xi Jinping pregătește China de un război - analiză FP
Departamentul american al Apărării: În ceea ce privește avioanele F-16 pentru Ucraina, dacă se ia o astfel de decizie, va dura aproximativ 18 luni pentru a le transfera
Turcia publică imagini cu urmașul lui Bayraktar TB2. Noua dronă, Bayraktar TB3, înainte de primul zbor
China reacționează la vizita președintelui Taiwanului în SUA, iar presa de stat avertizează voalat cu exerciții militare similare cu cele de anul trecut
Trimite România arme în Ucraina? Aurescu: Trebuie să ajutăm Kievul să câștige. ”La sfârșitul războiului, vor fi făcute publice detaliile”
Ciocnirea elicopterelor Black Hawk HH-60: Nouă militari și-au pierdut viața în urma prăbușirii celor două aeronave în Kentucky
Grup de experţi britanici: Spionii ruși sunt mai eficienți în Ucraina decât armata, dar nu au onestitatea de a raporta cu acuratețe informaţiile
Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a început deplasarea spre Marea Mediterană. În câteva zile, aceasta va traversa Canalul Suez
Forțele Armate Ucrainene au publicat imagini din timpul utilizării unui vehicul blindat de luptă francez AMX-10RC (Foto/Video)
Pe fondul disputelor cu SUA privind Tratatul START, componenta terestră a Triadei Nucleare rusești desfășoară exerciții de amploare
Când incompetenţa îşi spune cuvântul: Militarii ruşi au avariat cinci noi vehicule militare Z-STS Akhmat pe podul din Crimeea (Foto)
Al doilea submarin francez din clasa Suffren a început testele pe mare
Cele 4 avioane F-16 ale României au ajuns aproape de granițele Rusiei. F-urile românești - misiune de protejare a statelor baltice
Arabia Saudită cu un pas mai aproape de RIC în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai
Patriot, o afacere mai complicată decât pare: Sistemul a ajuns în Ucraina dar trebuit să fie schimbat din cauza unor defecțiuni
MiG-urile slovace execută deja primele misiuni în Ucraina: ”MiG-29 protejează cerul deasupra Harkovului”
Un prototip al KF-21 (KF-X), avionul de generația a V-a dezvoltat de Coreea de Sud, a lansat cu succes o rachetă Meteor (Foto/Video)
Polonia alocă 427 milioane de euro pentru fabricarea de muniţii