Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mijloace americane de cercetare aeriană “stau cu ochii” pe Crimeea și Ucraina
02 apr, 21:02
Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 02.04.2021, mijloace americane de cercetare aeriană au continuat să îndeplinească misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea Peninsulei Crimeea.

O dronă de cercetare strategică RQ-4B și un avion de patrulare antisubmarin P-8A s-au aflat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiul aerian al Ucrainei.

Acestea au monitorizat zonele sensibile din proximitatea Peninsulei Crimeea și a liniei de demarcație din Donbas, unde, în ultimele zile, au fost semnalate mișcări importante de trupe și tehnică militară.

Drona de cercetare strategică RQ-4B Global Hawk, cu numărul de înregistrare 11-2049 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.150 de metri, cu o viteză de circa 660 de kilometri pe oră.

Aparatul de zbor fără pilot a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Ulterior, drona a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea. Aceasta a intrat apoi în spațiul aerian al Ucrainei, unde a efectuat mai multe treceri în zona liniei de demarcație din Donbas.

O dronă americană de același tip, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella, s-a mai aflat în Regiunea Mării Negre pe 16 și 25 martie. Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 04-2021, a întrebuințat tot indicativul radio FORTE10.

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a decolat tot de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava, cu numărul de înregistrare P-8 Noreg, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 3.048 de metri, cu o viteză de circa 508 kilometri pe oră. 

Traiectul de zbor al aeronavei a urmat conturul Peninsulei Crimeea, în partea dinspre Marea Neagră, cu mai multe treceri la sud de Strâmtoarea Kerci.

Ultimele misiuni ale avionului în Marea Neagră au avut loc pe 31 martie și pe 01 aprilie.

În concluzie, se poate aprecia că, pe fondul tensionării situației din estul Ucrainei, unde se așteaptă începerea unei ofensive a armatei ucrainene, care va fi urmată, cel mai probabil, de o intervenție militară rusă, avioane și drone de cercetare din cadrul NATO, aparținând, în special, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale ale SUA, și-au intensificat zborurile în Regiunea Mării Negre.

Astfel, pe 01 aprilie, deasupra Mării Negre s-au aflat un avion american de tip P-8A și un avion britanic RC-135W. Cu o zi înainte, pe 31 martie, în proximitatea Peninsulei Crimeea au zburat două avioane americane: unul de tip RC-135W și unul P-8A. De asemenea, pe 30 martie, avionul britanic de cercetare radioelectronică RC-135W a îndeplinit o nouă misiune deasupra Mării Negre.

Amintim că un detaşament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper şi circa 90 de militari aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în România, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro