Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militari români din Forțele Speciale vor participa la exercițiul ”Agile Spirit 2021” din Georgia
21 iul, 22:08
În perioada 26 iulie - 6 august, Georgia găzduiește exercițiul militar multinațional ”Agile Spirit 2021” (AS 2021), informează Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa (US Army Europe and Africa) într-un comunicat de presă.
Foto: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina oficială de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române

AS 2021 este de nivel brigadă și va consta într-un exercițiu al comenzii unei mari unități multinaționale (command post exercise – CPX) și exerciții tactice de nivel batalion cu trageri de luptă în poligoane.

Seria ”Agile Spirit” este găzduită de Georgia, prima exercițiu având loc în 2011. În acest  va ajunge la cea de-a 10-a ediție. Inițial, a fost un exercițiu anual al infanteriștilor marini americani și georgieni, pentru ca din 2018 să intre în Programul de exerciții al Comandamentului Întrunit al SUA din Europa, ca exercițiu bienal (o dată la doi ani) al US Army Europe and Africa.

În acest an, vor participa, aproximativ 2.500 de militari din 15 țări aliate și partenere: Georgia (națiune gazdă), Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România, Spania, Turcia, Ucraina, Regatul Unit (UK), Statele Unite (SUA), Canada, Italia și Azerbaidjan.

În jur de 700 de militari sunt americani, 1.600 aparțin Forțelor Armate ale Georgiei și aproximativ 250 provin din celelalte țări.

G Ad:

Unitățile americane participante includ elemente de comandă de la nivelul Comandamentului Forțelor Terestre Europa-Africa, Comandamentului 21 Sprijin de Teatru și Comandamentului 7 Armată, precum și subunități din Brigada 173 Aeropurtată, Brigada 1 Aviație Luptă (Elicoptere) a Diviziei 1 Infanterie, Garda Națională a statului american Georgia, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Europa, Forțele Aeriene din Europa-Africa și Forțele Navale Europa-Africa.

În acest an, va avea loc pentru prima dată o operație aeropurtată multinațională cu participare din Georgia, UK și Polonia.

De asemenea, tot pentru prima dată, subunități aparținând Forțelor pentru Operații Speciale din Georgia, SUA, UK, România și Polonia vor efectua operații  combinate în poligonul Sorta.

Exercițiul se va desfășura în cinci locații de antrenament din Georgia: poligonul Vaziani; aerodromul militar Vaziani; poligonul Orpholo; Baza Aeriană Senaki; poligonul Sorta din localitatea Eki.

Comentariul autorului: Ediția anterioară a “Agile Spirit” s-a desfășurat în perioada 27.07 – 09.08.2019 și a înregistrat o participare de 3000 de militari din Georgia, SUA, UK, Letonia, Lituania, Polonia, Norvegia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, România, Turcia și Ucraina.

Atunci, pe fondul exercițiului “Agile Spirit”, comandantul Regiunii Militare Sud din Forțele Armate ale Federației Ruse a ordonat începerea unui exercițiu comun al armatelor 58 și 49 de arme întrunite, care au o parte din marile unități dislocate la granița cu Georgia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro