Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militari români din Forțele Speciale vor participa la exercițiul ”Agile Spirit 2021” din Georgia
21 iul, 22:08
În perioada 26 iulie - 6 august, Georgia găzduiește exercițiul militar multinațional ”Agile Spirit 2021” (AS 2021), informează Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa (US Army Europe and Africa) într-un comunicat de presă.
Foto: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina oficială de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române

AS 2021 este de nivel brigadă și va consta într-un exercițiu al comenzii unei mari unități multinaționale (command post exercise – CPX) și exerciții tactice de nivel batalion cu trageri de luptă în poligoane.

Seria ”Agile Spirit” este găzduită de Georgia, prima exercițiu având loc în 2011. În acest  va ajunge la cea de-a 10-a ediție. Inițial, a fost un exercițiu anual al infanteriștilor marini americani și georgieni, pentru ca din 2018 să intre în Programul de exerciții al Comandamentului Întrunit al SUA din Europa, ca exercițiu bienal (o dată la doi ani) al US Army Europe and Africa.

În acest an, vor participa, aproximativ 2.500 de militari din 15 țări aliate și partenere: Georgia (națiune gazdă), Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România, Spania, Turcia, Ucraina, Regatul Unit (UK), Statele Unite (SUA), Canada, Italia și Azerbaidjan.

În jur de 700 de militari sunt americani, 1.600 aparțin Forțelor Armate ale Georgiei și aproximativ 250 provin din celelalte țări.

G Ad:

Unitățile americane participante includ elemente de comandă de la nivelul Comandamentului Forțelor Terestre Europa-Africa, Comandamentului 21 Sprijin de Teatru și Comandamentului 7 Armată, precum și subunități din Brigada 173 Aeropurtată, Brigada 1 Aviație Luptă (Elicoptere) a Diviziei 1 Infanterie, Garda Națională a statului american Georgia, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Europa, Forțele Aeriene din Europa-Africa și Forțele Navale Europa-Africa.

În acest an, va avea loc pentru prima dată o operație aeropurtată multinațională cu participare din Georgia, UK și Polonia.

De asemenea, tot pentru prima dată, subunități aparținând Forțelor pentru Operații Speciale din Georgia, SUA, UK, România și Polonia vor efectua operații  combinate în poligonul Sorta.

Exercițiul se va desfășura în cinci locații de antrenament din Georgia: poligonul Vaziani; aerodromul militar Vaziani; poligonul Orpholo; Baza Aeriană Senaki; poligonul Sorta din localitatea Eki.

Comentariul autorului: Ediția anterioară a “Agile Spirit” s-a desfășurat în perioada 27.07 – 09.08.2019 și a înregistrat o participare de 3000 de militari din Georgia, SUA, UK, Letonia, Lituania, Polonia, Norvegia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru, România, Turcia și Ucraina.

Atunci, pe fondul exercițiului “Agile Spirit”, comandantul Regiunii Militare Sud din Forțele Armate ale Federației Ruse a ordonat începerea unui exercițiu comun al armatelor 58 și 49 de arme întrunite, care au o parte din marile unități dislocate la granița cu Georgia.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata chineză a efectuat un prim test de demolare subacvatică a unui port
USS Gerald R. Ford se pregătește să domine mările. Americanii au rezolvat marea problemă a celui mai scump portavion construit vreodată
Rusia pune condiții Republicii Moldova: Un nou acord de gaze în schimbul unor legături mai slabe cu UE
Armata Ucraineană a folosit dronele Bayraktar TB2 împotriva separatiştilor pro-ruşi (Foto/Video). Mai multe obuziere D-30 de 122mm au fost distruse
Bulgaria desfășoară în premieră un exercițiu de sprijin ca națiune gazdă
Acord nuclear: Iranul a acceptat reluarea negocierilor de la Viena
Rusia le cere ţărilor vecine Afganistanului să nu găzduiască forţe armate ale SUA sau NATO
Zelenski a cerut un control mai riguros asupra artiștilor ruși din Ucraina
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro