Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii Detaşamentului de elicoptere "Carpathian Puma" dislocat în Mali, decorați de Forțele Aeriene Române
25 feb, 12:23
Mai mulţi militari români care participă la misiunea de menţinere a păcii din Mali au primit, marţi, decoraţii şi distincţii din partea autorităţilor române, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în Baza militară Camp Castor din Gao, aceştia fiind recompensaţi pentru rezultate deosebite în prima misiune sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a Forţelor Aeriene Române.

Locţiitorul Detaşamentului de elicoptere "Carpathian Puma" dislocat în Mali, căpitanul-comandor Gabriel Goagă, a primit Ordinul "Virtutea Aeronautică" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordată de preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, plutonierul major Daniel Mitrică a fost decorat cu medalia "Virtutea Aeronautică" - Clasa a II-a.

Totodată, Statul Major al Forţelor Aeriene a acordat Emblema de merit "În slujba păcii" - Clasa a III-a colonelului Leonard Lupu şi maiorilor Mădălin Toader şi Vladimir Zahiu.

În baza unui ordin semnat de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a fost acordată Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene maiorului Mădălin Toader, plutonierului Florina Bratosin, plutonierului Dumitru Stoica şi sergentului major Elvis Costea. Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene a fost acordată şi consulului onorific al României la Bamako, Aly Sayegh.

Decoraţiile şi distincţiile au fost acordate de şeful Comandamentului Forţelor Întrunite, generalul Dorin Ioniţă, transmite Agerpres.

Detaşamentul de elicoptere "Carpathian Puma" participă, începând din luna octombrie 2019, la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali. Acesta execută misiuni de evacuare medicală, patrulare aeriană, căutare-salvare, cercetare şi recunoaştere, transport de trupe, transport VIP şi transport de materiale pentru asigurarea suportului logistic.

În baza Camp Castor Gao sunt dislocaţi 120 de militari români. Misiunea ONU din Mali este una de asistenţă pentru Guvernul acestei ţări, pe fondul instabilităţii generate de disputelor intertribale şi prezenţa grupărilor islamiste, unele afiliate grupării Al Qaida.

Vezi și: Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene 

Ştiri Recomandate

Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari
Olanda a primit primul elicopter nou CH-47F Chinook
Avioane IL-75 ale Rusiei vor duce în Serbia ajutor umanitar și personal militar
Întreg echipajul de pe portavionul USS Theodore Roosevelt a ieșit să-și ia rămas bun de la căpitanul Crozier (Video)
O aeronavă Tarom a adus în România 200.000 de măști FFP2 din China
Măști de protecție destinate poliției germane au fost confiscate la Bangkok
Batalionului 202 Apărare CBRN, din Divizia 2 Infanterie Getica, misiune de decontaminare în municipiul Suceava