Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii francezi au început antrenamentele pe noile vehicule Griffon
24 iul, 22:09
Militarii francezi au început un amplu program de instruire pe noile vehicule multirol achiziționate Griffon. Soldații câștigă experiență de manevrare a unui vehicul nou, folosirea stațiilor de arme de la distanță și simulatoarele.

Postul public de televiziune din Franța, TF1, a publicat o înregistrare a uneia dintre etapele de pregătire a echipajului, care arată că operatorul de arme este instruit să se lupte cu vehiculele de luptă de tip infanterie de tip BMP-2.

BMP-2 este un vehicul de combatere a infanteriei de a doua generație, introdus în anii 1980 în Uniunea Sovietică, urmând modelului BMP-1 dezvoltat în anii '60. Vehiculul este în prezent utilizat în multe țări ale lumii, inclusiv în Rusia, Siria, Belarus și Ucraina.

 (w670)

Noul blindat Griffon este dezvoltat pe un vehicul blindat cu 6 roți, echipat cu o stație de arme comandată de la distanță care poate fi: o mitralieră de 12,7 mm, fie o mitralieră de 7,62 mm, fie un lansator automat de grenade de 40 mm. Pentru a reînnoi transportoarele blindate, Griffon este capabil să asigure un spectru larg de misiuni.

Vehiculul se bazează pe un șasiu comercial 6x6 și poate transporta până la opt soldați.

(w670)

În prezent, sunt planificate șase versiuni ale Griffon-ului, patru dintre acestea fiind comandate în prima tranșă (Transportor Blindat de Personal, Centru de Comandă, Ambulanță și Observator pentru artilerie). După anul 2021 ar putea fi comandată o versiune mult mai ușoară de 4×4, care va fi folosită ca vehicul de recunoaștere.

(w670)

Griffon utilizează motoare comerciale standard pentru camioane, care au fost adaptate pentru a utiliza o gamă mai largă de combustibili. Vehiculul are un sistem de suprapresiune pentru a menține protecția constantă a compartimentului de trupe împotriva amenințărilor chimice, biologice și radiologice. De asemenea soldații nu vor mai fierbe la propriu întrucât Griffon este dotat cu aer condiționat.

 

Vezi și: Armata franceză a primit oficial primele vehicule blindate din seria VBMR de tip Griffon

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari