Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români, exercițiu de luptă urbană și de forțare a cursurilor de apă (Foto). Vară de foc la Divizia 4 Infanterie „Gemina”
09 iul 2022, 09:19
Forțarea cursurilor de apă, trageri cu artileria, exercițiu în poligonul Cincu al unei brigăzi, simularea pe calculator a unei bătălii cu divizia sunt doar câteva dintre activitățile de instrucție pe care le-au desfășurat până acum, în această vară, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.
Sursă foto: MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApN), dar și media locală au fost generoase în relatări despre instruirea marilor unități, unități și subunități ale Diviziei cu statul major la Cluj-Napoca.

 

Brigadă mecanizată desfășurată în poligonul Cincu pentru exerciții

 

Vara a început în forță pentru militarii uneia dintre brigăzile mecanizate ale Diviziei.

G Ad:

În perioada 6 – 24 iunie, aproximativ 1.500 de militari din Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, cu peste 300 de mijloace tehnice, s-au  instruit în poligonul Cincu (Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”), în cadrul exercițiului ”Wind Spring 22”.

În prima etapă de instruire, unitățile brigăzii s-au pregătit individual, fiind desfășurate activități practice în teren de tip FTX (Field Training Exercise), inclusiv trageri cu obuzierul calibru 152 mm și tunul antitanc calibru 100 mm, executate de militarii Batalionului 817 Artilerie “Petru-Rareș”.

În ultimele zile de pregătire, a fost executat un FTX la nivel de brigadă, în care au fost  angrenate toate structurile de manevră, sprijin de luptă și sprijin logistic ale marii unități.

”Bazat pe un scenariu fictiv, exercițiul a supus militarii unor situații neprevăzute care pot apărea pe câmpul de luptă modern. Centrul de greutate al instruirii trupelor a fost reacția la contact cu inamicul, care a presupus nimicirea și distrugerea acestuia în cel mai scurt timp”, a informat serviciul de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Activitățile din poligonul Cincu au culminat cu un exercițiu de luptă urbană la care a asistat chiar Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

2. Sursă foto... (generalul-petrescu_08849800.jpg)

 

Exercițiu de forțare a cursurilor de apă

 

1. Sursă foto... (armata-romana-curs-apa-fortare_73059000.jpg)

Batalionul 814 Tancuri ,,Mihai Vodă” s-a  aflat, în ultima săptămână din iunie, într-o tabără de instrucție pe râul Arieș, lângă Turda, în zona localității Hărcana din Județul Cluj, unde a exersat forțarea unui curs de apă.

”Activitățile desfășurate au avut ca obiectiv principal perfecționarea deprinderilor practice ale mecanicilor-conductori pentru conducerea tancurilor și a transportoarelor amfibii blindate de cercetare, în cazul forțării cursurilor de apă”, potrivit unui comunicat recent al MApN.

 

Simularea acțiunilor unei divizii de infanterie în cadrul unei operații întrunite

 

3. Sursă foto... (armata-romana-cincu_62126000.jpg)

4. Sursă foto... (armata-romana-romania-trageri_40016100.jpg)

5. Sursă foto... (cincu-poligon-urban-armata-romana-romania_27404800.jpg)

Pe 4 iulie, în prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie, general de brigadă Nicolae Tonu, a avut loc deschiderea exercițiului asistat de calculator (CAX) „GEMINA 22.07”, de nivel tactic.

Activitatea, planificată de Comandamentul Componentei Terestre, este condusă de Divizia 4 Infanterie „Gemina” și se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv.

”Obiectivul principal al exercițiului constă în antrenarea personalului de stat major al comandamentului diviziei și comandamentelor marilor unități și unităților subordonate, pentru planificarea, conducerea și executarea unei operații întrunite”, a informat serviciul de presă al MapN, pe 6 iulie.

Procesul de planificare a acțiunilor de luptă, precum și validarea cursurilor de acțiune alese sunt realizate cu ajutorul sistemului software de simulare JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation) și a aplicațiilor informatice de comandă-control specifice.

Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Cristian-Daniel,  prezent la ceremonia de împuternicire a generalului de brigadă Nicolae Tonu în funcția de comandant al Diviziei 4 Infanterie, a vizitat și cazarma Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, locația de desfășurare a exercițiului „GEMINA 22.07”.

Vara mai are câteva zile și ajunge la jumătate, iar activitățile de mare intensitate desfășurate de militarii Diviziei 4 Infanterie nu sunt nici pe departe de a fi încheiate.

Cele prezentate mai sus, sunt doar o mică parte, MApN neputând enumera din motive de securitate toate activitățile principale ale structurilor sale.

De regulă, intensificarea activităților de pregătire în cadrul unei divizii are scop implicarea acesteia în prim-planul unui exercițiu de nivel național, care urmează să se desfășoare în perioada următoare. Forțele noastre Armate execută, anual, o activitate de nivel național, de tip exercițiu de management al crizelor (Crisis Management Exercise - CMX) cu o componentă desfășurată în teren, relativ redusă.

Dar, în contextul actual, cu riscurile mari de securitate pe flancul estic al NATO generate de invadarea Ucrainei de către trupele ruse, mult mai mulți militari români vor fi implicați, cel mai probabil, în toamnă, într-un exercițiu de amploare cu trupe în teren. Probabil, la exercițiu vor participa și grupurile de luptă american și francez, desfășurate în țara noastră pe bază de rotație.

CITEȘTE ȘI: Armata română se antrenează pentru lupta urbană într-un poligon de ultimă generație. Podaru (Leviatan Design): Un proiect în premieră după 1989

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Soldații ucraineni folosesc ATV-uri Geon Strike 1000 echipate cu lansatoare de rachete antitanc Stugna-P
Rușii urgentează testarea rachetei hipersonice Zircon (Video). O nouă lansare-test a fost efectuată în Marea Barents
Blindatele Piranha V din noul lot pentru Armata română vor fi echipate cu aruncătoare Cardom produse în România
Nu numai T-62: Federația Rusă scoate din depozitele armatei prima generaţie a lui T-80
Succes al Armatei SUA: Un roi autonom de 28 de drone a simulat un atac aerian. UAV-urile s-au coordonat cu un Black Hawk
Germania ezită să trimită Poloniei tancuri Leopard 2 după ce T-72 poloneze au fost donate Ucrainei. Nemții, „uimiți” de acuzele Poloniei
Forțele Armate Ucrainene au arătat cum folosesc obuzierele autopropulsate CAESAR, primite din Franţa
Forțele Armate Ucrainene au început folosirea lansatoarelor de grenade americane Mark 19 pe vehicule de tip pickup
Franţa va disloca în România un sistem de apărare antiaeriană MAMBA (Foto/Video)
MApN anunţă constituirea Grupul de Luptă al NATO din România
US Army a efectuat un nou test cu o armă laser de mare putere, instalată pe un vehiculul de luptă Stryker
După pierderile suferite în Ucraina, trupele ruse au primit un nou lot de tancuri de tip T-90M Proryv
Cehia a bătut palma cu Germania. Acordul prin care Ucraina poate primi tancuri T-72
Forțele pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainene au aruncat în aer un important pod de cale ferată din Lugansk (Foto/Video)
Rușii au aruncat în luptă Terminator - noile mașini de sprijinire a tancurilor (Video). Vehiculele au fost văzute în Ucraina
De ce a retras România tancurile T-72 și le-a lăsat să ruginească. Generalul Grecu: Nicio unitate a Armatei nu le are în dotare
Primi militari ucraineni au ajuns în Germania pentru a învăţa să folosească obuzierele PzH 2000
Forţele Armate Israeliene au început desfăşurarea celui mai amplu exerciţiu militar din ultimele decenii (Video)
Industria germană presează Berlinul. În câteva zile blindatele Marder ar putea ajunge în Ucraina și aruncate în luptă
Desfășurarea procesului de mobilizare în Rusia și Ucraina. Date privind potențialul real al celor două părți
De ce ezită Rusia să arunce în războiul din Ucraina mult lăudatele tancuri T-14 Armata
Francezii propun României blindate Sherpa 4x4 și vor ca 70% din vehicul să fie „made in Romania”. Arquus, în discuții avansate cu Moreni
După atacul Rusiei cu rachetă în Transcarpatia ucraineană, Slovacia şi-a pus în alertă toate sisteme defensive
În Belarus a început desfășurarea unei verificări inopinate a nivelului de pregătire al forțelor de reacție
MApN: Exerciţii multinaţionale de pregătire a Forţelor pentru Operaţii Speciale, desfăşurate simultan în România şi alte 13 state
Industria din România a dezvoltat muniție termobarică pentru AG-9. Armata română are prioritate, dar putem livra și extern
România, pregătită să livreze Armatei muniție termobarică. O lovitură termobarică cu un lansator AG-9, testată la UZ Plopeni
MApN semnalează un nou fake news: Blindate americane Stryker se deplasează prin România către Ucraina
Industria germană pune presiune pe Berlin: Rheinmetall oferă Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1A5. Mingea e la mediul politic
Ciucă: Forțele Terestre Române, referinţă atât pentru celelalte categorii de forţe, dar şi pentru naţiune

Ştiri Recomandate

Ciucă, de Ziua Marinei: Conflictul din apropierea graniţelor subliniază necesitatea unei armate moderne
F-22 Raptor ar putea fi dislocate și în România. SUA intenționează distribuirea avioanelor pe întreg Flancul Estic
Zelenski: Soldaţii ruşi de la Zaporojie vor deveni o ''ţintă specială'' a forţelor ucrainene
Pregătind MiG-29, Slovacia a transferat deja Ucrainei și primul lot de sisteme de artilerie autopropulsate de tip Zuzana-2
Rusia și Iranul ar fi încheiat un acord privind achiziționarea a 1.000 de drone de atac Shahed 129
Ucraina a anunțat scoaterea din uz a tuturor podurilor din Herson. Trupele ruse riscă să rămână blocate
Fălcoi: Au fost perioade în care am zburat o oră pe an. Piloții români au nevoie de 180 de ore pe an pentru a fi la standardele NATO
Kadîrov anunță un nou val de ceceni în Ucraina. Luptătorii din noul contingent au fost antrenați de forțele speciale ruse
Ocupantul rus avansează în Donbas în ciuda rezistenței feroce, în timp ce în sud Himars ucrainene au rupt liniile de aprovizionare ruse la Herson
Nicu Fălcoi: Excluzând armele nucleare, un conflict convențional cu Rusia ar fi o defilare pentru NATO
Ucraina crede că interzicerea în Europa a cetățenilor ruși va duce la revolte în Rusia împotriva regimului
Saga MiG-29 slovace s-a încheiat. Slovacia va opri la sol avioanele și a confirmat că le va transfera Ucrainei
Ungaria va trimite un Gripen la București. Și alte avioane aliate și-au confirmat prezența în România la BIAS 2022
Noi atacuri de artilerie asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Ucraina și Rusia se acuză reciproc
Estonia și Finlanda își vor integra sistemele de rachete de coastă. Golful Finlandei se închide pentru navele Rusiei dacă va fi necesar
SUA neagă că Ucraina a lovit Crimeea cu celebrele rachete ATACMS ale HIMARS ce au o rază de acțiune de 300 kilometri
Stealth și hipersonic. Pe USS Zumwalt, cel mai scump distrugător construit vreodată de SUA, începe din 2023 integrarea rachetelor hipersonice
SUA nu sunt intimidate de demonstrația de forță a Chinei. Navele și avioanele militare vor continua deplasările în Strâmtoarea Taiwan
Expert militar ucrainean: SUA fierb Armata rusă la foc mic. Rusia - broasca aflată în oala încălzită treptat până ajunge să fiarbă
Estimări privind pierderea a două escadrile de Su-35, „bijuteria” aviației ruse. Fălcoi: Să privim rezervați cifrele, dar nu iese fum fără foc
Medvedev a insinuat viitoare accidente la centrale nucleare din UE. Opozantul rus Feighin crede că Medvedev „încearcă să pară inteligent”
Trump, acuzat că ar fi încălcat legi ale spionajului. FBI a ridicat documente secrete care îl vizau și pe „președintele Franței”
Două agenții internaționale au coborât ratingul de țară al Ucrainei, considerând țara în incapacitate de plată
Până la primirea unui răspuns din SUA pentru achiziţia de noi avioane F-16, Turcia a decis să înceapă un program de modernizare pentru actuala flotă de F-16
Atacarea bazei ruse de la Novofedorivka poate fi doar începutul. Există alte două bază militare ruse la fel de importante pe care armata ucraineană le-ar putea ataca
Rușii amenință că vor lovi viitoarea fabrică de drone turcești TB2 din Ucraina. Armata rusă - pregătită să „demilitarizeze imediat” Bayraktar 
Zece avioane chineze au depăşit linia mediană din strâmtoarea Taiwan
Forţele Navale Bulgare vor organiza două exerciţii multinaţionale până la finalul lui 2022
Pentru a veni şi mai mult în sprijinul Ucrainei, Polonia, Slovacia și Cehia au lansat un program care va extinde producția de sisteme de artilerie, muniții și alte echipamente militare
Atac cibernetic asupra Poliției de Frontieră române în iulie. Atacul ar fi fost condus de hackeri proxy ai Iranului pentru a sprijini Rusia
Mihailo Podoliak: Cea mai mare dorinţă a Rusiei este să vadă distrugere, moarte şi devastare în Europa
După dezastrul din Crimeea unde au pierdut aproape toate Su-30SM și Su-24M, rușii l-au înlocuit din funcție pe comandantul Flotei Mării Negre
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro