Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii ruși din Abhazia sunt antrenați să utilizeze tancurile împotriva navelor adversarului din Marea Neagră
22 aug 2020 / 15:45
Postul de televiziune Zvezda a informat, pe 22.08.2020, că, în timpul unui exercițiu tactic, militari aparținând subunităților de infanterie moto, tancuri și artilerie din cadrul Bazei Militare ruse a Regiunii Militare Sud din Abhazia au desfășurat activități de apărare a litoralului Mării Negre. În poligonul Nagvalou, militarii ruși au respins atacul desantului maritim al adversarului.

Pentru prima dată, militari ai subunităților forțelor întrunite ale bazei au distrus ținte navale, care imitau navele de desant ale adversarului.

Tragerile împotriva acestora au fost efectuate cu tancurile T-72B3, transportoarele blindate BTR-82M, lansatoarele de proiectile reactive Grad, instalațiile de artilerie și aruncătoarele de grenade antitanc RPG-7. În timpul exercițiului, o atenție specială a fost acordată realizării fortificațiilor de pe întreaga linie de litoral a poligonului, mascării mașinilor de luptă și distrugerii operative a mijloacelor navale ofensive ale adversarului.

De asemenea, au fost îndeplinite misiuni de respingere a unui atac aerian de către echipajele complexelor portabile de rachete antiaeriene și de depășire a unor porțiuni de teren contaminat.

La activitățile de pregătire pentru luptă au participat peste 1.500 de militari ai Regiunii Militare Sud și aproximativ 500 de unități de tehnică militară și specială.

G Ad:

 

Comentariul autorului: Subunitățile participante la exercițiul tactic desfășurat pe litoralul Abhaziei aparțin Bazei Militare 4 - Gudauta a Armatei 49 arme întrunite - Stavropol.

Baza are statut de brigadă de infanterie moto întărită, fiind structurată în 10 batalioane, patru divizioane, șase companii, două baterii și patru plutoane. Forțele principale ale brigăzii sunt reprezentate de patru batalioane de infanterie moto, un batalion de tancuri și două divizioane de artilerie autopropulsată.

De asemenea, în sprijinul brigăzii au fost detașate din Regiunea Militară Sud patru divizioane de rachete antiaeriene, care sunt dislocate pe aerodromul Bombora. Două dintre acestea sunt dotate cu complexe de rachete S-300PM, unul cu complexe Osa și unul cu complexe Strela-10. În același timp, pe aerodromul Bombora este constituită și o comenduire de aviație, care asigură, în caz de necesitate, dislocarea unor mijloace aeriene ale Regiunii Militare Sud.

Trebuie remarcat faptul că întrebuințarea unor structuri de Forțe Terestre împotriva țintelor navale este atipică. Însă, nu este pentru prima dată când militarii ruși folosesc aceste proceduri. În ultima perioadă, au îndeplinit misiuni de respingere a unor atacuri dinspre mare și subunități ale brigăzilor de rachete Iskander. Acestea au desfășurat activități de distrugere a desantului maritim al adversarului, simulând lovirea navelor de luptă, dar și a forțelor debarcate pe litoral. Inițial, țintele maritime nu au fost incluse pe lista celor obișnuite pentru aceste complexe de rachete.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Blinken: Orice agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns serios
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp și Simona Cojocaru, decorați cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler de către președintele Iohannis
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro