Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul rus al Apărării a contractat 10 avioane-cisternă noi de tip Il-78M-90A
18 dec 2020 / 15:50
Departamentul pentru informare și comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 18.12.2020, că, la Întreprinderea Aviastar-SP din Ulyanovsk a fost încheiat un contract de stat privind livrarea la trupe a 10 avioane-cisternă de perspectivă de tip Il-78M-90A.

“Adjunctul ministrului apărării, Aleksei Krivoruchko a vizitat Întreprinderea Aviastar-SP din Ulyanovsk, unde a semnat un contract pentru producerea și livrarea a 10 avioane-cisternă de perspectivă de tip Il-78M-90A pentru nevoile Forțelor Aerocoamice”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Avionul-cisternă Il-78M-90A, care a fost dezvoltat pe baza noului avion de transport Il-76MD-90A, este dotat cu patru motoare de generație nouă PS-90A-76, cu noi complexe de pilotaj și navigație, precum și cu noi mijloace de apărare și de comunicații. Aeronava este echipată cu un habitaclu din sticlă, ce reduce volumul de muncă al echipajului și crește siguranța zborurilor.

Il-78M-90A este capabil să realimenteze în aer, simultan, două avioane ale Aviației de Front. De asemenea, cu ajutorul echipamentelor situate în coada avionului este posibilă realimentarea avioanelor Aviației cu rază lungă de acțiune și Aviației speciale. Dacă este întrebuințat la sol, avionul Il-78M-90A poate să alimenteze, simultan, patru aeronave. De asemenea, avionul poate fi transformat în mod operativ în aeronavă de transport. În același timp, dacă este necesar, pe acesta pot fi instalate echipamente pentru stingerea incendiilor.

Comentariul autorului: În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dispun de 18 avioane-cisternă Il-78 (cinci) și Il-78M (13). Acestea fac parte din organica Regimentului 203 Aviație - Ryazan (aerodrom Diaghilevo) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Pe lângă faptul că aceste aeronave sunt uzate moral și fizic, ele nu mai fac față misiunilor pe care trebuie să le îndeplinească. Dacă inițial erau folosite pentru realimentarea bombardierelor strategice și a unui număr restrâns de aeronave ale Aviației Operativ-Tactice, precum bombardierele de front Su-24, acum misiunile acestora s-au extins. În ultimii ani, în dotarea Forțelor Aerocosmice au fost introduse câteva sute de avioane noi de vânătoare de tip Su-30, Su-34 și Su-35S. Toate acestea sunt prevăzute cu echipamente de realimentare în aer, iar numărul redus de avioane-cisternă Il-78 nu mai este suficient pentru asigurarea tuturor misiunilor. În plus, în cadrul procesului de modernizare, bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 vor fi dotate cu facilități de realimentare în aer, pentru creșterea autonomiei de zbor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro