Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul indian al Apărării a fost la bordul unui avion Hercules care aterizează pe o autostradă
09 sep, 17:48
Un avion C-130J Super Hercules al Forțelor Aeriene Indiene (IAF), având la bord doi miniștri, aterizează pe 9 septembrie, pe o autostradă națională în zona localității Barmer, regiunea Rajasthan din vestul țării.

Ministrul Apărării, Rajnath Singh, și ministrul Transporturilor, Nitin Gadkar, însoțiți de alți oficiali, vor participa la simularea unei aterizări de urgență în cadrul inaugurării unei benzi de 3,5 km a autostrăzii naționale din Barmer amenajată în acest scop.

La inaugurare, Aviația indiană va efectua aterizări și cu avioane de vânătoare Su 30 MKI.

Potrivit unor surse din cadrul instituției de apărare și securitate, ideea cu prezența la bord a celor doi oficiali ca o demonstrație de încredere, a venit de la unul dintre miniștri.

Aterizări de urgență în India au mai fost efectuate pe autostrăzi cu capacitate mare (denumite ”expressways” în India), dar pentru autostrăzile naționale (denumite ”national highways” în India), care au o capacitate mai mică, evenimentul reprezintă o premieră.

G Ad:

Potrivit publicației indiene ”The Print”, 12 astfel de benzi de aterizare de urgență au fost selectate pentru amenajare pe autostrăzi naționale în apropierea zonelor de frontieră.

 

Pistele de aterizare vor fi folosite la război sau în cazuri de calamități naturale

 

Amenajarea pistelor de aterizare pe autostrăzi naționale, în special în apropierea zonelor de frontieră, oferă IAF opțiuni suplimentare atât pentru aterizare, cât și pentru decolare în timpul războaielor și la calamități naturale.

„Există o serie de aeroporturi civile și posibile benzi de aterizare în interiorul țării. Cu toate acestea, devine o problemă în zonele de frontieră unde există doar baze IAF, deoarece acestea sunt vizate primele în caz de război ”, a precizat o sursă pentru publicația ”The Print”.

„Nu sunt doar pentru aterizare, ci și pentru decolare în situații de luptă. Inamicul ar trebui să ghicească de două ori unde poate ateriza și decola toată Aviația indiană”, a spus o a doua sursă, care a adăugat că astfel de piste de aterizare vor fi răspândite în toată țara și vor fi, de asemenea, utile și pe timpul calamităților naturale.

 

Aterizări pe autostrăzi de capacitate mare

 

O aeronavă C-130J ale Forțelor Aeriene indiene a aterizat pe o porțiune a autostrăzii Lucknow - Agra în 2017. Atunci, comandouri ale Forțelor Speciale (Garud Commando Force) din IAF au fost desantate [din elicoptere] pentru a asigura zona de aterizare în cadrul exercițiului. Ulterior, avioane de luptă Mirage, Su-30 MKI și Jaguar au efectuat manevre de tip „touch-and-go”, pe porțiunea respectivă de autostradă.

O astfel de misiune a fost executată pentru prima dată în 2015, când un Mirage 2000 a aterizat pe autostrada de capacitate mare Yamuna lângă Delhi.

În 2016, trei Mirage și trei Suhoi au executat manevre „touch-and-go” la inaugurarea autostrăzii de capacitare mare Agra – Lucknow [aproximativ 200 km S-E Delhi].

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro