Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Statele Unite ale Americii
07 oct 2020 / 10:51
În perioada 7-11 octombrie, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, se va afla în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

Ministrul apărării va avea o serie de întâlniri cu înalţi oficiali ai Departamentului Apărării SUA şi va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Cimitirul Militar Naţional Arlington.

"Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalţi oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluţiile din domeniul securităţii în regiunea Mării Negre, şi, în context, necesitatea unei abordări coerente şi consistente a posturii de apărare şi descurajare în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcţia dezvoltării capacităţii sale de apărare prin programe de instruire şi de înzestrare cu sisteme de armament şi echipamente performante şi vom discuta despre modalităţile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA", a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul apărării naţionale este însoţit în vizita oficială din SUA de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu şi de Simona Cojocaru, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare şi Relaţii Internaţionale, se arată într-un comunicat al MApN.

Ministrul a participat azi la o dezbatere pe tema relațiilor româno-americane, organizată de „The Heritage Foundation” în Washigton. "Am punctat relațiile consistente existente la nivelul apărării între România și Statele Unite ale Americii. Parteneriatul Strategic RO-SUA reprezintă unul dintre pilonii fundamentali în arhitectura de securitate şi apărare a României. Avem nevoie de o abordare unitară a prezenței aliate, respectiv a SUA, în măsură să răspundă provocărilor la adresa securității euroatlantice. România rămâne un partener serios, de încredere, care își menține angajamentele luate și rămâne alături de aliați până la îndeplinirea obiectivelor.Înzestrarea Armatei României, în baza angajamentului Guvernului de a aloca pentru sectorul de apărare două procente din PIB, rămâne o prioritate a mandatului meu ministerial, anul acesta fiind al patrulea an consecutiv în care România prevede în buget acest procent, ceea ce face ca investițiile în echipamente militare să continue, iar calendarele de instrucție și pregătire, planificate împreună cu aliații și adaptate crizei sanitare mondiale, să dezvolte capacitatea de luptă a militarilor", a transmis ministrul într-o postare pe Facebook.

 

Dezbatere pe tema relațiilor româno-americane, organizată de „The Heritage Foundation” Am participat astăzi la o...

G Ad:

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 6 octombrie 2020

Citește și: Întreaga comandă a forțelor armate americane afectată de COVID-19

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO răspunde apelului lui Putin: Rusia nu are nimic de spus pentru că nu ea decide integrarea Ucrainei în Alianță
Eduard Hellvig, în vizită în SUA. Directorul SRI a avut întrevederi cu directorii CIA și FBI
Deja vu. Un F-16 al SUA a pierdut două rezervoare în timpul zborului, amintind de incidentul similar al F-ului românesc
Cursa pentru recuperarea avionului F-35 prăbușit s-a încheiat. Marea Britanie a găsit aeronava pe fundul Mării Mediterane
După lungi ezitări Belarusul recunoaște anexarea ilegală a Crimeei. Lukașenko: Crimeea de a Rusiei de drept
FSB susține că a arestat spioni ai serviciilor ucrainene care ar fi plănuit un atac pe teritoriul Rusiei
Pentagonul spune că orice răspuns al SUA la acțiunile Rusiei în legătură cu Ucraina ar putea fi unul internațional comun
Cibotarul: R. Moldova să nu uite de amenințarea militară directă a trupelor străine. Forțele din Transnistria, comparabile cu Armata Națională
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro