Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul rus al Apărării va ocoli Ucraina prin U.E ca să ajungă la Chișinău. Serghei Şoigu a obținut autorizația de a survola România
24 aug 2019 / 13:59
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin state UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în Republica Moldova, scrie  realitatea.md
ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu

Contactaţi de Realitatea.md, reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) au spus că solicitarea propriu-zisă a venit pe cale diplomatică de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar Autoritatea noastră nu a identificat temeiuri de ordin operaţional pentru a refuza zborul lui Şoigu.

(w670)

Iar permisiunea de survolare a spaţiului aerian al Republicii Moldova o oferă Ministerul Apărării, la cârma căruia stă Pavel Voicu.

AAC este subordonată Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

TVR Moldova aminteşte că astăzi, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vine la Chişinău la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru a marca, alături de el 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, chiar dacă Guvernul de la Chişinău a decis că zilele de 23 şi 24 august sunt zile de doliu.

Premierul Maia Sandu l-a anunţat pe Pavel Voicu că omologul său rus va avea o vizită privată, şi respectiv, cei doi nu vor putea discuta subiecte oficiale, pentru că nu s-au întreprins măsurile de rigoare.

Presa mai scria că delegaţia lui Şoigu numără peste 30 de persoane.

Partidul Unităţii Naţionale consideră că este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancţiunile UE şi SUA, să defileze prin R. Moldova.

Ştiri Recomandate

Programul noului avion de generația a șasea pentru US Navy, redus drastic de Washington
Un Boeing 737-400 s-a prăbușit în Afganistan, într-o zonă controlată de talibani
Operațiunea Barkhane: Franța se teme că trupele US Army vor părăsi Africa
US Army a început testele pentru noul vehicul Bradley
Trei rachete Katiușa au lovit în plin Ambasada SUA din Bagdad
Trump amintește de rachetele Javelin și ajutorul militar oferit Ucrainei, fără nicio condiționare
Ungaria va primi gaze prin conducta TurkStream
China este al doilea mare producător de arme din lume