Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ministrul saudit de externe: Israelienii nu pot călători în Arabia Saudită
28 ian, 11:04
Deţinătorii de paşapoarte israeliene nu pot călători în Arabia Saudită, potrivit ministrului saudit de externe, a relatat luni CNN, a doua zi după ce Israelul anunţase un decret fără precedent ce autorizează deplasarea cetăţenilor săi în regat, relatează France Presse.
Ministrul de externe al Arabiei Saudite, prinţul Faisal bin Farhan al-Saud

Duminică, ministrul de interne israelian Arie Dery "a semnat pentru prima dată un decret prin care îi autorizează pe israelieni să meargă în Arabia Saudită", un anunţ perceput ca un nou semn de apropiere între aceste două puteri regionale aliate cu Statele Unite şi adversare ale Iranului. "Politica noastră este constantă, nu avem relaţii cu statul Israel şi deţinătorii de paşaport israelian nu pot vizita regatul în acest moment", a declarat ministrul saudit de externe, prinţul Faisal bin Farhan al-Saud, într-un interviu acordat CNN, potrivit website-ului în arabă al canalului american, transmite Agerpres.

Decizia autorităţilor israeliene este de a permite eliberarea de permise de ieşire către Arabia Saudită "în scopuri religioase în timpul Hajj şi Umrah" - pelerinaje musulmane - sau "pentru participare la întâlniri de afaceri ori de a căuta investiţii".

Riadul nu întreţine relaţii diplomatice oficiale cu statul Israel. Istoric, ţările arabe au făcut din soluţionarea chestiunii palestiniene condiţia normalizării cu Israelul. "Cred că atunci când se va încheia un acord de pace între palestinieni şi israelieni, problema integrării Israelului în mediul său regional va fi pe masă", a adăugat prinţul Faisal, refuzând să comenteze iniţiativa preşedintelui american Donald Trump, potrivit CNN.

Vezi și: Cetăţenii israelieni primesc dreptul de a călători în Arabia Saudită

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Coliziune între două avioane. SUA pierde încă un avion F-35 (Foto)
Prima dezbatere Trump-Biden, marcată de insulte şi întreruperi
UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro